СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 513
  • 743
  •   1
Отговори
# 495

...
А за болките в таза-и мен ме започнаха,че чак на моменти едвам се завъртам.С каката нямах такива болежки.
...
Ако болките са по врем на сън, може една възглавница м/у коленете да помогне.

Ами не. По време на движение са и много рядко в покой. Вчера малко повечко се натоварих през деня и вечерта бяха доста ро-силни. Но изглежда е нормално Simple Smile

# 496
Здравейте дружина,
Първо да ви честитя днешния така светъл празник-Благовещение и да си пожелаем да са благословени рожбите ни, живи и здрави да си ги износим и родим, а покрай тях и каките и батковците, че и ние не на последно място Simple Smile
Интересна тема... но ние още не знаем пола. Довечера съм на преглед, ако имаме новина ще съобщя Simple Smile  Аз съм от вярващите хора и първото си дете съвсем по интуиция и ей така дошло от някъде, кръстих Йоан, на Свети Йоан Кръстител. Така на 12.11.2007 се роди той, а на самият ден църквата празнува отново ден на светец Йоан-милостиви. След странен сън от тогава зная, че ако един ден ми се прати принцеса, ще се нарича Мария. Ако е момче съм оставила на таткото да мисли, но вероятно пак ще е със свято, българско име.

# 497
  • София
Meri_Mar, Йоан е много хубаво име и единствено за него горе-долу бяхме единодушни (другите, които му изброих, той не ги хареса). Ако бебето е момче, както за момента предполагат лекарите, много се замисляме дали да не го кръстим така, въпреки че няма нищо общо с имената на баби и дядовци. Как му казваш на галено?

# 498
Всъщност много рядко му казвам на галено, но имам Йо, Йоанко и Йоки, като третото е негово измислено покрай плейстейшън профила Innocent

# 499

...
А за болките в таза-и мен ме започнаха,че чак на моменти едвам се завъртам.С каката нямах такива болежки.
...

За жалост не само,но знам,че ще отминат след някой и друг ден.

# 500
  • Sofia
Мен напоследък нищо не ме боли, не ми е лошо и изобщо не се чувствам бременна. Разбира се започнах и да се притеснявам, пък и корема ми се струва същия размер, както преди три седмици. Сега съм 15-та. Прегледа ми е чак след три седмици :/

# 501

И аз към Варненките,че и термина ми се върти около 10ти.

Здравейте, бъдещи септемврийски мами! Най-накрая се престраших и аз да пиша, до сега само ви четях Simple Smile
На 29 години, от Варна, първа бременност, термин 12.09 - момиченце Simple Smile

На последният преглед, док ми каза, че се вижда предна, ниска плацента, но ще се потвърди на ФМ след няколко седмици. Някой друг с ниска плацента? Какво ви препоръчаха да избягвате - спорт, пътувания? Simple Smile

Еха и аз съм от Варна и горе долу същия термин.
При кой лекар се записа,и аз много се надявам в петък да видим пол Simple Smile
Здравейте, аз също съм от Варна, термина ми е 15.09, ще се радвам някой ден да се запознаем 😊 Аз съм на консултации в мед. център към АГ болница.
[/quote]
[/quote]

Здравейте! И аз съм от Варна Wink Малко след вас,термин 20.09 Wink
Като чета последните коментари повечето мами тук чакат момичета. Много, много искам на 9ти на прегледа да ме зарадват с една мома Wink))) Стискайте палци Wink

# 502
Мен напоследък нищо не ме боли, не ми е лошо и изобщо не се чувствам бременна. Разбира се започнах и да се притеснявам, пък и корема ми се струва същия размер, както преди три седмици. Сега съм 15-та. Прегледа ми е чак след три седмици :/
И аз съм по същия начин - 16г.с. Само имам болки в кръста/таза/гърба, но те са ми по принцип от преди, от заболяване. Поне прегледа ми е по-скоро - след 10дни.

# 503

И аз към Варненките,че и термина ми се върти около 10ти.

Здравейте, бъдещи септемврийски мами! Най-накрая се престраших и аз да пиша, до сега само ви четях Simple Smile
На 29 години, от Варна, първа бременност, термин 12.09 - момиченце Simple Smile

На последният преглед, док ми каза, че се вижда предна, ниска плацента, но ще се потвърди на ФМ след няколко седмици. Някой друг с ниска плацента? Какво ви препоръчаха да избягвате - спорт, пътувания? Simple Smile

Еха и аз съм от Варна и горе долу същия термин.
При кой лекар се записа,и аз много се надявам в петък да видим пол Simple Smile
Здравейте, аз също съм от Варна, термина ми е 15.09, ще се радвам някой ден да се запознаем 😊 Аз съм на консултации в мед. център към АГ болница.
[/quote]

Здравейте! И аз съм от Варна Wink Малко след вас,термин 20.09 Wink
Като чета последните коментари повечето мами тук чакат момичета. Много, много искам на 9ти на прегледа да ме зарадват с една мома Wink))) Стискайте палци Wink

[/quote]

Уху, супер, много варненски мами се събрахме. Аз се записах при гинеколожката, при която си ходех и преди бременността и съм много доволна.

За болките в таза, аз имах в началото, като бяха в основата на гръбначния стълб и продължаваха надолу към бедрото. Изписаха ми невробекс, пих го в продължение на около месец, доста бързо ми мина и не съм имала повече проблеми.

@maniuni и аз съм така, единственото, което напомня за бременността е задъхването по стълби и че много бързо ми се подува стомахчето Simple Smile

Ако някой е имал име за момиченце, но е разбрал, че ще е момченце и името е свободно, ще се радвам да видя предложения Innocent Ние имахме вариант за момче, но за момиче още се колебаем Simple Smile

# 504
  • София
Искате ли при списъка с термините да сложим и още информация, освен пола на бебчето?
Това обаче ще натовари допълнително авторката, затова може като стане ясен пола, който иска да сложи още информация като възраст, населено място, коя по ред бременност е и всичко да се копира наведнъж.

# 505
Искате ли при списъка с термините да сложим и още информация, освен пола на бебчето?
Това обаче ще натовари допълнително авторката, затова може като стане ясен пола, който иска да сложи още информация като възраст, населено място, коя по ред бременност е и всичко да се копира наведнъж.
Ако аз ще правя темите, нямам нищо против. Но май ще трябва да ми пишете и на лично съобщение информацията. Че последно време забравям да допиша в списъка някоя нова мама като видя, че се е присъединила в темата.

# 506
  • София
Ако аз ще правя темите, нямам нищо против. Но май ще трябва да ми пишете и на лично съобщение информацията. Че последно време забравям да допиша в списъка някоя нова мама като видя, че се е присъединила в темата.
Благодаря ти Hug Ако не ти е проблем това, че в един момент ще те затрупаме с лични съобщения, може така да направим и в личното съобщение всеки да сложи цялата информация за себе си, която иска да се вижда. Иначе тук ще е много трудно и ще отнема много време да се отдели тази информация от всички съобщебия.

# 507
  • София

...
...

За жалост не само,но знам,че ще отминат след някой и друг ден.
Мен като цяло в по-късните седмици ме е понаболявал таза, но всякакви "разтварящи" ставите пози облекчават болката. Поза Пеперуда (http://spiritlot.blogspot.com/2018/10/blog-post.html) или Йога/Дълбок клек (http://spiritlot.blogspot.com/2018/03/blog-post.html) по 2-3 пъти на ден, когато се сетиш, може да помогнат.
За гърба помага "котка/крава" (първите 2 тук).

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 09:58 от Шантава Калинка

# 508
  • Sliven, Bulgaria
мен ме боли кръст ниско долу корема даже понякога ми е трудно като стъпвям.чувснвам се кято мечка може би и заради качените килограме +5 .Незнам до края каква ме чака

# 509
мен ме боли кръст ниско долу корема даже понякога ми е трудно като стъпвям.чувснвам се кято мечка може би и заради качените килограме +5 .Незнам до края каква ме чака

До края всички ще сме като мечки 😂

Общи условия

Активация на акаунт