СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 627
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Луда работа е с тези календарни и лунарни месеци, но аз ще си го смятам по календарни, че е по-реално някак си Simple Smile

# 211
  • Sofia
Имам няколко приложения и на всички пише, че от 14-та започва следващия триместър, така че приемам това за истина Simple Smile Не знам до колко има чак такова значение, така че който както му допада повече, според мен.

# 212
Оп, намерих ясно обяснение! Седмиците започват да се броят една седмица след ПРМ. Нормалната бременност, от датата на ПРМ е 40 седмици, което е 10 лунарни месеца. Махаме една седмица с цикъл и една след това и остават 38, така реално 13 седмица е месец 3, 14 влизаш в 4...
http://www.thebabycorner.com/page/1180/

# 213
Здравейте!
Имам въпрос: знаете ли какви са нормалните стойности на ТСХ при бременност?
Резултатът ми е 0,78 и АГ ми каза, че трябва да е по-високо, посъветва ме да направя консултация с ендокринолог. Личната ми лекарка е на мнение, че всичко е наред и няма поводи за притеснения.
Аз се обърках още повече...

# 214
Момичета и аз бях днес на първата ФМ. Всичко е наред- нухална транслуценция е 1,3мм, 12г.с +4дни и е 6см. На 90% е момченце. Утре съм на БХС в МД. Simple Smile
От началото до сега съм качила 2кг- 167см, и сега съм 65кг.

# 215
И моя ранен скрининг мина вчера, тъй като го направих в 11г.с.+3 не се видя пол, но пък всичко останало е наред и в норма. Дадох кръв и за БХС, утре трябва да излязат резултатите. Бях си филмирала малко, защото продължавам без проблем да си закопчава в дънките, а нали уж с втора бременност започва по-рано да личи, но явно не при всички Simple Smile
Сега имам друг проблем - кожата ми е като на 15 годишен тийнейджър! Цялата съм в пъпки, които си стоят като подкожни, нищо не мога да им направя, накрая остават по-тъмни петна... ако съм така 9м, до края ще съм като петниста хиена 😕

# 216
Здравейте!
Резултатът ми е 0,78 и АГ ми каза, че трябва да е по-високо, посъветва ме да направя консултация с ендокринолог. Личната ми лекарка е на мнение, че всичко е наред и няма поводи за притеснения.
Моят ендокринолог каза , че около 2 е ок за бременност. Моят беше много висок и сега го свалям с л тироксин. Ако имаш въпроси, пиши на лично.

# 217
Здравейте, интересува ме някоя от вас освен лосион против стрии, ползва ли такъв антицелулитен? Дали е безопасно по време на бременност?

# 218
  • Sofia
Сега имам друг проблем - кожата ми е като на 15 годишен тийнейджър! Цялата съм в пъпки, които си стоят като подкожни, нищо не мога да им направя, накрая остават по-тъмни петна... ако съм така 9м, до края ще съм като петниста хиена 😕
И аз съм така с пъпките, отчайващо е положението. Като тийнейджър нямах нито една, а сега на нищо не приличам, и както нямам сили да гледам напоследък, си представям каква картинка съм 🙄

# 219
Здравейте!
Моя също е нисък, по-нисък от твоя. Ще го пускам пак и ако продължава да е така ще отида на ендокринолог. По принцип АГ каза, че ниския ТСХ не е опасен за плода, но все пак е хубаво да се вземат мерки, ако не се покачва.

# 220
Здравейте!
Моя също е нисък, по-нисък от твоя. Ще го пускам пак и ако продължава да е така ще отида на ендокринолог. По принцип АГ каза, че ниския ТСХ не е опасен за плода, но все пак е хубаво да се вземат мерки, ако не се покачва.
Моят, миналия месец, беше 0,05, което е почти 0. Сега се е покачил на 0,78. Ще продължа да следя, но ми казаха да се посъветвам с ендокринолог.

# 221
Здравейте!
Моят, миналия месец, беше 0,05, което е почти 0. Сега се е покачил на 0,78. Ще продължа да следя, но ми казаха да се посъветвам с ендокринолог.
Вчера си взех моите резултати: моят е TSH basal 0.83. Според личния лекар е ок. В референтните стойностти пише 0.27-4.2. След 2 дни съм на гинеколог, така че ще питам и него.
Важно е да се проверят и fT3 и fT4. При мен те са в средните стойностти.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 22:00 от Potrebitelka1

# 222
Здравейте, момичета! Излезнаха ли на всички кръвните изследвания от БХС? Искам да попитам знаете ли каква е нормата на PAPP-A (плацентарен протеин)? Благодаря Ви предварително!

# 223
Здравейте!
Вчера си взех моите резултати: моят е TSH basal 0.83. Според личния лекар е ок. В референтните стойностти пише 0.27-4.2. След 2 дни съм на гинеколог, така че ще питам и него.
Важно е да се проверят и fT3 и fT3. При мен те са в средните стойностти.
Ft3 и Ft4 не съм ги проверявала, но май трябва!

# 224
... Искам да попитам знаете ли каква е нормата на PAPP-A (плацентарен протеин)?...
Здравей! Току-що прочетох в една статия, че е нормално да е по-голямо или равно на 0,5 МоМ.

Общи условия

Активация на акаунт