СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, искам да попитам някоя от Вас имала ли е лоши резултати от микробиология? Hug

Да, аз!
Излезе, че имам кандидоза.... без никакви симптоми, което е супер странно. Изписаха ми гиназол 1 апликатор! Надявам се да помогне.
При мен направо ми липсвали лактобацили и от там направо бактериална вагиноза, ужас! Сега слагам свещички Арилин рапид и пия Астарте да си набавя лактобацилите и на свещичките пише, че не се препоръчва за бременни особенно през първия триместър и за това ми е притеснено !
Те и на моите пише нещо подобно. Гледам да не го мисля. Доверявам се на докторите. Те знаят най-добре. Аз утре влизам в 4 календарен месец и ми е малко по-спокойно.

# 301
Благодаря Ви : katya_pk и jomm , за Вашите отговори. Надявам се тази темичка да е полезна и на другите момичета.

При мен става на въпрос за нещо наистина много глупаво, но нека си кажа, да ми олекне. Ще го сложа в скрит текст, ако на някой му се чете: 
Скрит текст:
Работя с две майки, и двама мъже в моя отдел. Става въпрос за офисна работа, на 5 човека (всички сме българи) се падат 4 компютъра, тъй като никога не сме всички заедно на смяна. Майките са с намалени часове и работят само сутрин, аз все още си карам на цял работен ден и ще трябва да продължа, за да съберем пари, докато дойде малкото на бял свят, както се вика.
Проблемния колега е всъщност една майка с две деца (голямо и малко). Бяхме задължение да сменим компютърите, по една нова система, и няма да обяснявам много за това, да не ви надуя главите, но като цяло стана така, че аз си седнах на компютъра, на който започнах в началото и тук само имах инсталирани нужните програми, за да си върша работата. По принцип винаги идвам час по-рано, за да пия кафе, да инсталирам програми (ако се налага) и да съм спокойна преди работа, въпросната колежка, винаги идва максимум 5 минути преди да започнем. Фактически вчера нямаше време да инсталира нещата, защото: 1. Не е организирана по никакъв начин, 2. Трябват поне 15 минути, в случай, че излезе някакъв проблем. Въпросния ден дойдох ~15 минути по-рано и имах време само да пусна компютъра и да си взема вода и кафе от другия етаж. Ами цялата компания научи, че не съм била колегиална, че съм била седнала на компютъра, на който тя била инсталирала въпросните прграми - мениджъра ми, колегата който дойде малко по-късно за друга смяна и кой ли още не. Накрая дойде при мен, да ми каже : "Това, което правиш не е колегиалност по никакъв начин" - дори не отговорих, нямаше смисъл.
Само да вметна, отлично знам че е супер глупава ситуация и не трябва да го мисля, но се почувствах кофти, заради самите и думи. Защото преди това 4 месеца, аз се съобразявах според смените на колегите ми и сядах там, където няма да има никой. И в момента нямаше да е по-различно, но самите думи бяха малко в повече, при положение, че ако тя беше дошла преди мен и седнала, аз нямаше да кажа нищо и щях да започна работа без проблеми. А най-лошото е, че аз съм на 23, тя е на 40+ години, но мисленето и е като на човек в детска градина. Сега е решила да не ми говори и се е изместила на компютър на 10 метра от мен, Grin което не ме бърка особено, защото по принцип бълва негативизъм от нейната уста, когато нещо не и е наред и ми е по-леко така.
Останалите колеги са си окей и много се забавляваме, когато сме на работа. Идвам с желание на работа в 90% от времето.
В бъдеще ще последвам съвета и ще гледам да не се затормозявам повече, че не ми се отразява добре.
Вие как се чувствате, момичета?
Днес се водя мисля 13с.+1д. (все ги бъркам седмиците, в приложението ми пише 12+1). Тези дни се чувствам по-добре, но започнаха да ми се появяват киселини, а уж гледам да хапвам по-рано вечер, за да не лягам с пълен стомах. Вече се и задъхвам доста, ако има повече ходене, от обикновеното.
Края на този месец ще имаме гости, сестрата на ММ ще идва, поне малко ще мога да разпусна, хем и да се опознаем с нея. Тогава тъкмо ще съм минала следващия преглед и ще може да види бебето на по-актуална снимка. Smile

# 302
Здравейте,

Лия, ако си спомням правилно ти май беше в чужбина, аз също. За работата - опитвам се да си наложа, че имам нещо много по-важно, за което да мисля и не се впрягам за глупостите на колегите (никак не са малко тези глупости). Аз съм 11 г.с. +3, следващият ми преглед е на 19.03 и нямам търпение да разбера дали всичко е наред.
Вчера си купих първите клинчета за бременни (подобия на панталони), защото имам малко коремче и ми е немислимо да се стягам в панталоните, които нося, а все още е доста студено, за да разчитам само на рокли. Поръчах си и два чоропогащника за бременни от амазон, защото се чувствам много дискомфортно пристегната в нормалните. На килограми нямам промяна все още, но определено в талията има разлика.

# 303
landlake5 , да в Малта се намирам, но работата е със много националности, включително и други българи.

Аз си нося от време на време дънките, защото имам и по-свободни, но вече си взех 3-4 широки тениски и 2 клина за навън. Другите по-тесни дънки и панталони вече не са ми удобни. Вкъщи се нося по пижама или домашни клинове. За лятото (или горещината, която тук ще започне след месец максимум) имам 2 потника, 1 къс клин, върху който ще мога да слагам туники или по-дълги рокли докато е хладно.
Още не съм купувала други неща. Ще мисля за обувки следващия месец, защото със сигурност ще бъда с подути крака до септември.

# 304
Аз съм в Люксембург. При нас може би средата на май ще има осезаемо топли дни (20-23 градуса), до тогава си е доста хладно.

# 305
Виждам, че при вас е доста по-хладно. Тук вече стигаме 17 градуса и ходене по тениска на обяд. Вечер е малко по-хладно (12-13 градуса) и има вятър, но пак не е за летни дрехи. Има луди малтийци, които плуват от началото на Март.

Имай в предвид, че преди 2 седмици времето беше доста лошо. Даваха това клипче в новините в България дори. Било една от най-силните бури през последните 20 години, но беше забавяно да се види риболов на улицата:
Видео, ако някой иска да види:
Скрит текст:

# 306
  • София
Лия, излишно е да ти казвам да не обръщаш внимание, защото знам, че няма как да не се обръща внимание на такива ситусции (поне на мен преди не ми се получаваше и не успявах да си наложа да съм спокойна, колкото и да си повтарях, че трябва). Пожелавам ти възможно най-малко контакти с въпросната колежка и спокойна работна среда занапред. Hug

За дрехите - много ми се искаше вече да минавам на клинчета, но тук идва застудяване (аз съм в София). Не е за вярване как днес беше 20° а след два дни дават сняг Sad

# 307
  • София
За дрехите - много ми се искаше вече да минавам на клинчета, но тук идва застудяване (аз съм в София). Не е за вярване как днес беше 20° а след два дни дават сняг Sad

За щастие само за 2-3 дни и после пак ще стане топло Laughing

Добро утро от мен Stuck Out Tongue

И аз на работа имам моменти, в които се нервирам, но гледам да не е много..Принципно след майчинствата някак се научих по-лесно да приемам нещата, знам че в нас ме чакат по-важните неща и не се ядосвам толкова.
Навсякъде ги има гадовете, дето да ти вдигнат кръвното я със злоба, я с тъпотия, просто трябва да се игнорират някакси.

Гледам за главоболие си говорите и мен нещо в последно време ми е напрегнато в главата, не е чак болка, но не ми е много комфортно. ЧУдя се от бременността ли е, от друго ли е...Като бях по-малко много често ме болеше глава, в последните години доста рядко, та ми е странно сега и се чудя какво да правя...

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 09:37 от chipsi

# 308
Добро утро на всички!
Днес съм абсолютен непокист и причината е,че от снощи усетих бебочето Blush Чудих се дали пък не си внушавам,но днес на два пъти,все когато съм присвита усещам същотои знам,че е то,защото усещането ми е познато.Мислех,че ще трябва да изчакам още седмица-две,но не възразявам де Grinning
Слънчев ден на всички Hug

# 309
Добро утро на всички!
Днес съм абсолютен непокист и причината е,че от снощи усетих бебочето Blush Чудих се дали пък не си внушавам,но днес на два пъти,все когато съм присвита усещам същотои знам,че е то,защото усещането ми е познато.Мислех,че ще трябва да изчакам още седмица-две,но не възразявам де Grinning
Слънчев ден на всички Hug

Добро утро,
това е чудесна новина.
Но не е ли малко рано? Мислех че бебетата започжат да се усещат чак към 18-20 г.с., или бъркам?

# 310
Добро утро,
това е чудесна новина.
но не е ли малко рано? Мислех че бебетата започжат да се усещат чак към 18-20 г.с., или бъркам?
Много зависи коя бременност е, както и разположението на бебето (предна/задна плацента). Предната плацента и първа бременност се усещат по-късно около 20 г.с., а задната и поредна бременност по-рано.

# 311
Добро утро,
това е чудесна новина.
но не е ли малко рано? Мислех че бебетата започжат да се усещат чак към 18-20 г.с., или бъркам?
Много зависи коя бременност е, както и разположението на бебето (предна/задна плацента). Предната плацента и първа бременност се усещат по-късно около 20 г.с., а задната и поредна бременност по-рано.

Точно така.Каката я усетих в 18г.с.,а сега съм на прага на 14та,а бебочето върви със седмица напред.Simple Smile

# 312
  • София
И аз първото го усетих в 18-та а второто в 14-та Simple Smile Сега чакам с нетърпение, но е още много рано - в 11 седмица съм.

# 313
Скрит текст:
Добро утро,
това е чудесна новина.

Точно така.Каката я усетих в 18г.с.,
а сега съм на прага на 14та,а бебочето върви със седмица напред.Simple Smile

Nоnаmе, кога ти е термина?

И аз съм в 14+4, но ми е 1ва бременност, хич нямам идея, каква ми е плацентата. И се зачудих кога ли ще усетя нещо, но се бях настроила да е следващия месец най-рано.

# 314
Скрит текст:
Добро утро,
това е чудесна новина.

Точно така.Каката я усетих в 18г.с.,
а сега съм на прага на 14та,а бебочето върви със седмица напред.Simple Smile

Nоnаmе, кога ти е термина?

И аз съм в 14+4, но ми е 1ва бременност, хич нямам идея, каква ми е плацентата. И се зачудих кога ли ще усетя нещо, но се бях настроила да е следващия месец най-рано.

На 11ти по ПРМ,но на ехограф излиза със седмица повече.

Общи условия

Активация на акаунт