СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 480
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Дам, разбира се, когато имам повече информация за какво е ще пиша. А самото изследване е това, което съм прикачила като снимка: Титър на имунно анти-А и анти-Б антитела ;о)

# 541
Дам, разбира се, когато имам повече информация за какво е ще пиша. А самото изследване е това, което съм прикачила като снимка: Титър на имунно анти-А и анти-Б антитела ;о)
Сега погледнах какво си сложила, според мен тази звездичка означава, че не е готов още резултата 😊

# 542
Чела съм, че може да има проблем и се внимава повече, когато майката е с отрицателен резус фактор, а бащата с положител. В обратният вариант няма вероятност за риск, тъй като при първият вариант може да се получи резус на фетуса, различен от този на майката. Тогава се приемат допълнителни медикаменти.

# 543
Katstyr, и според мен резултатът не е готов.
Тук май има малко информация за изследването: инфо. "Резултатът ще е готов до 2 работни дни."
Аз също като Simsam, съм чела за проблеми, ако майката е с отрицателен резус фактор, а бащата - положителен ( резус несъвместимост). Ако е обратното няма проблеми, също и ако двамата са с еднакъв ( + и +; - и -).
Ето още информация от форума:
за 0 майка ; реферат.

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 22:44 от sun_777

# 544
Аз също съм с нулева положителна, но е проблем само, ако майката е с отрицателен резус фактор, тогава вече се изследва и на таткото ако не си я знае. Приемат се лекарства мисля, а след раждането до 72 часа се бие някаква инжекция. Не е нищо страшно, снаха ми е с нулева отрицателна
Причината е, че ако бебето е с положителен резус фактор, а майката с отрицателен, организма на майката може да се опита да го изхвърли.

Да се похваля и тук, днес бях на преглед, в 17 седмица съм и бебето е 177 грама. Ще си имаме момиченце Heart

# 545
  • София
Нулевата кръвна група и отрицателния резус фактор означават, че определени антигени липсват в обвивкара на еритроцитите - при нулевата кръвна група това са А и Б, а при резус фактора е RH антиген.
Знам, че съществува голям риск при RH несъвместимост на майка с -RH и бебе с +RH, когато майката е създала антитела, които атакуват чуиждите антигени (например при попадане на кръв от бебето/плацентата в кръвта на майката по време на раждане) , защото веднъж създаден, този имунитет остава доживот, но не знаех, че същото се отнася и за другите антигени. При RH+ на бебето се бие анти D гамаглобулин на майката, който съдържа антитела, които унищожават попадналите в кръвта й антигени, преди имунната й система да реагира и да си създаде тези антитела сам. Изследването ти проверява дали имаш създадени антитела за антигени А и Б, които нямаш в твоята кръв, но звездичката нямам представа какво означава.
По същата логика аз съм А, първото ми дете е А, но второто е АБ, това означава ли, че ако третото ми дете също има Б антиген, а след втората ми бременност съм създала Б антитела, те ще атакуват еритроцитите на това бебе? То така се получава, че почти винаги има несъвместимост ако кръвните групи на родителите са различни и майката не е АБ и повечето двойки трябваше да имат беуспешни бременности.
Може би все пак рисковете се отнасят само за резус фактора.

# 546
Здравейте, бременна съм в 17 г. с. От самото начало на бременността имам течение, което последните седмици се засили. Правила съм няколко микробиологични изследвания, като не се изолира нищо. Единствено последното е с брой левкоцити 10-20 и преобладаващи лактобацили. Консултирах се с няколко лекари, като едната ми предложи изследване за уреаплазма/микоплазма, а другата заяви, че при бременните това е нормално състояние и предпочита да не рискува с вземане на цервикален секрет. За уреаплазма и микоплазма съм се изследвала неколкократно и винаги резултатът е бил отрицателен. Ще се радвам ако някой може да сподели опит в тази насока.

# 547
Здравейте, бременна съм в 17 г. с. От самото начало на бременността имам течение, което последните седмици се засили. Правила съм няколко микробиологични изследвания, като не се изолира нищо. Единствено последното е с брой левкоцити 10-20 и преобладаващи лактобацили. Консултирах се с няколко лекари, като едната ми предложи изследване за уреаплазма/микоплазма, а другата заяви, че при бременните това е нормално състояние и предпочита да не рискува с вземане на цервикален секрет. За уреаплазма и микоплазма съм се изследвала неколкократно и винаги резултатът е бил отрицателен. Ще се радвам ако някой може да сподели опит в тази насока.
За бременните това е нормално!
От АГ - то знам - след като намя сърбеж, миризма, подуване, всичко е ок.
Щом нищо не се изолира след влагалищен секрет, не се шашкай.
Нормално е и при бременните леко завишени левкоцити.
Карай си бременността, наслаждавай й се.
Успех. 😊😊😊

# 548

Здравей! Аз съм по същия начин! През целия си живот не съм имала толкова обилно течение. Пусках микробиологични изследвания в различни лаборатории, никъде нищо не излезе ("Преобладават lactobacilli; 2-4 Leuco/поле; Плоски епит. клетки"), накрая дадох 150 лева за "STD/STI-9 PCR analisys", който включва излседване за хламидия, гонорея, микоплазма, трихомони, двата вида уреяплазма, гарднерела и херпес. Познай... Негативен за всичко! Гинеколожката ми вдигна ръце и заключи, че явно е на хормонална основа, което мен изобщо не ме успокоява... През час сменям ежедневни превръзки и ми е адски некомфортно. :/

# 549
За съжаление действително е нормално засиленото течение при бременност, на хормонална основа е. Това, което мога да споделя като опит е, че в края на предишната ми бременност даже ползвах мини тампон, толкова ми беше неприятно...

# 550
Здравейте,

имате ли вече възглавници за бременни? Бихте ли споделили линкове, ако сте доволни. Благодаря

# 551
Здравейте,

имате ли вече възглавници за бременни? Бихте ли споделили линкове, ако сте доволни. Благодаря

Привет и от мен! Аз съм Таня от гр.Пловдив и термина ми е на 03.09 ❤
Купих си страхотна възглавница от големите и е 30лв
https://www.facebook.com/marketplace/item/2064924750396639/

# 552
Привет и от мен! Аз съм Таня от гр.Пловдив и термина ми е на 03.09 ❤
Купих си страхотна възглавница от големите и е 30лв
https://www.facebook.com/marketplace/item/2064924750396639/
Имам същата и съм доволна.

# 553
Каква е материята на калъфката, памук ли е?

# 554
Здравейте, мислите ли, че тази възгалвница може да се използва и след бременността- за кърмене, за обиколник? Иска ми се да е по-мултифункционална. Формата на тази ми изглежда, че няма да е удобна за кърмене и обиколник

Общи условия

Активация на акаунт