СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 463
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Мами, имам един друг въпрос: преди да забременея не обичах и не можех да спя по гръб- немислимо беше. Сега се будя нощем и все по гръб съм.... МИТ или Легенда е това да спим на една страна - все се опитвам да е на една страна и всичккооо ме болиии... и за това може би спя по гръб (неволно).
Аз съм по същия начин като теб...питах АГ-то за спането по гръб и той ми каза, че след 20та седмица е опасно, затова се стремя да спа на лявата си страна, но понякога имам доста силни болки...

# 601
  • София
Мами, имам един друг въпрос: преди да забременея не обичах и не можех да спя по гръб- немислимо беше. Сега се будя нощем и все по гръб съм.... МИТ или Легенда е това да спим на една страна - все се опитвам да е на една страна и всичккооо ме болиии... и за това може би спя по гръб (неволно).

Уж казват, че наляво е най-добре да спи бременната. Ноо то наистина няма как цяла нощ в една поза. По натам обаче, ще започне да ти тежи корема и хич няма да ти е от по гръб. Аз се опитвам наляво да спя, но се обръщам по някое време и надясно по гръб.

За пазаруването, аз на милото бебче няма нужда нущо да му купувам (всичко имам от батковците и както и това ще е момче и сезоните съвпадат...) чак ми е жал. Сигурно ще му взема поне нещо ново за изписането + някакво негово си одеалце... Rolling Eyes

# 602
Аз не мога да спя наляво - получавам някакво силно сърцебиене и хич не ми е комфортно. Спя надясно или по гръб, нямам драма, не съм имала и предишната бременност.

# 603
Здравейте и от мен. Относно пазаруването, според мен е много много рано. Мисля едва към 8ми месец да вземем кошара и количка с  малко дрешки. За спането на ляво и аз се старая, но още трудно, все се въртя.
Evantiha за сърцебиенето те съветвам да споменеш на лекарят си, дали не ти играе някой хормон. Моите проблеми с щитовидната започнаха точно със сърцебиене, умора, силен косопад и рязко качване на килограми.
Аз все още се ослушвам дали усещам нещо или не и почвам да се филмирам....

# 604
Някой ходи ли при Анна Богданова в Св. Петка - какви са ви впечатленията?

# 605
Здравейте,

И аз се опитвам да спя на лявата страна, но не много успещно за сега. По-удобно ми е на дясно, но често и по гръб се будя.

За купуването на неща за бебето, смятам че е още рано, но много ми се иска вече поне нещичко да взема. Проучвам и събирам информация за колички за сега. Гледах различни модели 3 в 1 и много се замислям дали има смисъл от коша за новородено. Живот и здраве, термина ми е в края на септември. Времето след това няма да е най-подходящо за дълги разходни навън (не съм в България и есента тук е много дъждовна). Започва да ми се оформя идеята за кошче за колата, което се слага на количката и е за от 0+ и летен кош. Има време за мислене, само всичко да е наред Simple Smile

# 606
Evantiha за сърцебиенето те съветвам да споменеш на лекарят си, дали не ти играе някой хормон. Моите проблеми с щитовидната започнаха точно със сърцебиене, умора, силен косопад и рязко качване на килограми.

Мерси, Meri_Mar! Всичко е наред и с хормони и физиологично със сърцето, отдавна се консултирам с ендокринолог и кардиолог на определени интервали. На Еутирокс съм в момента за регулиране на ТСХ, а той ускорява пулса и затова е по-неприятно усещането в момента, но не е страшно Simple Smile

# 607
Здравейте,

Относно пазаруването, бях решила да пазарувам като излезна в майчинство - Юли(термина ми е началото на Септември). Ходихме до Бебемания обаче за да се ориентираме в обстановката и там количката която по принцип си бях набелязала  беше доста намалена в дните на изложението и я капарирахме, а Август ще я доплатим и вземем. Иначе за сега само си набелязвам някакви неща и по-нататък ще ги пазарим живот и здраве. За килограмите - килограм и половина съм качила, в 17 седмица и 3 дни съм. Първите три месеца нямах никакъв апетит и изкарах на основно на таратор и някоя друга филия, но вече апетита си ми е нормален както преди да забременея. Сладко по принцип не обичам, единствено се опитвам да не прекалявам с тестени храни - 2 филийки хляб на ден примерно. Останалото си го ям според дневните нужди и желания.

# 608
Проучвам и събирам информация за колички за сега. Гледах различни модели 3 в 1 и много се замислям дали има смисъл от коша за новородено. Живот и здраве, термина ми е в края на септември. Времето след това няма да е най-подходящо за дълги разходни навън (не съм в България и есента тук е много дъждовна). Започва да ми се оформя идеята за кошче за колата, което се слага на количката и е за от 0+ и летен кош. Има време за мислене, само всичко да е наред Simple Smile
Кошчето за новородено от тези 3в1 не е ли подходящо и за колата? Доколкото чух трябва да се вземе само допълнителен колан (обясняваха на двойка в магазина и ударих едно ухо). Simple Smile

# 609
Аз имам превид, че може би големият кош (който е изцяло в хоризонтално положение и се ползва до 6м), ми се вижда излишен. Това кошче, което е за колата и се слага на количката ми се вижда достатъчно за студения период. Пак казвам, размишлявам само...

# 610
  • София
Аз имам превид, че може би големият кош (който е изцяло в хоризонтално положение и се ползва до 6м), ми се вижда излишен. Това кошче, което е за колата и се слага на количката ми се вижда достатъчно за студения период. Пак казвам, размишлявам само...
Кошниците за кола, които се прикрепят на шасито на количката не са предназначени за дълги разходки. Дори, когато бебето пътува в кола, е добре да се вади и да се раздвижва през час - час и нещо.
За покупките - нищо не съм купувала, но и почти нищо нямам от батковците. Смятам, че е рано още. Лятото някъде може би ще започна.
На мен драмата ми е друга, че май ще трябва да сменяме колата, въпреки че караме миниван. Не сме пробвали все още дали ще се съберат 3 стола на задната седалка.

# 611

Аз ходих при нея за ЖК в Токуда. Тя закъсня с почти час за часа ми а бях първа в графика. Пред кабинета вече имаше 4 други момичета... Тогава бях в 12 г.с. и въпреки, че й казах, че съм за ЖК, тя си помисли, че сигурно съм за БХС. След като й казах, че съм го правила при Сигридов май не й стана много приятно. Целия преглед мина с едно безумно бързане и акушерката й ми задаваше въпроси с един доста неприятен тон. На ултразвука нищо не ми обясни, просто натискаше супер бързо клавишите и диктуваше на акушерката. Прегледа беше просто едно голямо бързане, колкото да ми мине реда. В последствие реших, че няма да се следя при нея, просто не си представям всеки път да претупва нещата. Но може на ФМ да е различно или пък да е имала кофти ден, което никак не оправдава ситуацията  Simple Smile

# 612

Аз ходих при нея за ЖК в Токуда. Тя закъсня с почти час за часа ми а бях първа в графика. Пред кабинета вече имаше 4 други момичета... Тогава бях в 12 г.с. и въпреки, че й казах, че съм за ЖК, тя си помисли, че сигурно съм за БХС. След като й казах, че съм го правила при Сигридов май не й стана много приятно. Целия преглед мина с едно безумно бързане и акушерката й ми задаваше въпроси с един доста неприятен тон. На ултразвука нищо не ми обясни, просто натискаше супер бързо клавишите и диктуваше на акушерката. Прегледа беше просто едно голямо бързане, колкото да ми мине реда. В последствие реших, че няма да се следя при нея, просто не си представям всеки път да претупва нещата. Но може на ФМ да е различно или пък да е имала кофти ден, което никак не оправдава ситуацията  Simple Smile

За съжаление, моите впечатления са същите. Въпреки че от началото на бременността съм при нея и не съм я сменяла още. Но ме дразни. И не знам къде да ида в общи линии....

# 613

За съжаление, моите впечатления са същите. Въпреки че от началото на бременността съм при нея и не съм я сменяла още. Но ме дразни. И не знам къде да ида в общи линии....

Момичета, ако сте решили да сте в Токуда, силно Ви препоръчвам Апостолова.
Досега съм чакала макс 10-15мин, не повече. Прегледът е изключетелно подробен, няма претупване, няма и претенции къде съм си правила БХС, къде ще правя ФМ и ФЕ.
Тя и изражда!
Засега съм много доволна от нея.

# 614
  • София
Аз ще ходя на феталната, която е 20-22 седмица. Май на някои места има някаква около 16-17 седмица, но аз си ходя директно на другата. Ще ходя пак в Света Петка.

С килограмите съм +2. Вървя точно като предните бременности.

Здравей! При кого ще ходиш в Св Петка? Моето АГ още не ми е препоръчало място и специалист..

Благодаря

Здравей. Ходя при д-р Стратиева. Но аз говорех всъщност за Фетална морфология, а после видях, че се обсъжда фетална ехокардиография.

Общи условия

Активация на акаунт