Частни училища - информативна тема 25

• 44 166
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
Забелязвам, че всеки си хвали училището, за някои училища са особено активни, но според мен всеки трябва да си вземе решението игнорирайки виртуалните мнения във форума. А дори от реални хора за едно ЧУ съм чувала противоположни мнения.
За мен лично добър показател за нивото по мат. са резултатите от състезания спрямо времето отделено за подготовка. Никога не бих се доврила безрезервно на обратната връзка от което и да е училище.

Мен ме схапаха вече, че си хваля училището - явно стъпих на стара мина и вече се опитвам да спестявам коментари. Ама пък наистина съм доволна, не мога да си изкривя душата. Иначе естествено, че ще сме на противоположни мнения, то дори един родител с 2-3 деца може да е различно доволен от едно и също училище. В 1-4 клас учителят като личност дава сигурно 70% от общата удовлетвореност, така че родители с деца в различни класове може да имат коренно различно усещане в едно и също училище.

А състезанията по математика за мен не са много добър индикатор за нивото. Може би са индикатор в ПУК-1 клас, когато децата са ентусиазирани и се явяват масово, но след 3-4 клас остават само състезателите и резултатите им нямат много общо с преподаването в училището.

# 121
Да ви питам от къде мога да видя класирането на всички училища спрямо резултатите след 7 клас по бел и математика от миналата година ? 
Не е точно каквото търсиш, но може да ти е интересно.
https://bg-mam.ma/p/1085874/38148639

# 122
Състезанията по математика щяха да са добър критерии, ако бяха само на училищна математика. Обаче, те са само върху логически задачи, които не са в МОН-ската програма и се учат от състезателите на курсове. Та този критерии хич не е адекватен показател за кое и да е училище.

Добре де. Аз като избирам училище искам резултати да видя от предни години. Хич не се и връзвам вече на обещания и кухи презентации, пълни с общи приказки. Как успявате толкова да се ентусиазирате за някакви неща описани по-завързано, а всъщност на други места си се правят от доста време. И си се считат за нормална практика. А други съществени липси се неглижират с тържествен тон.

# 123
Точно така считам и аз.

# 124
  • София
Материалът за първи и втори клас не е много сложен, но въобще не бих казала така за този за трети и четвърти. А да не говорим пък какво става вече от пети клас нагоре. Та ако има многобройни пропуски в трети и четвърти клас, опитите за наваксване и паралелно надграждане в пети ще излязат през носовете и на децата и на родителите им. Не че е невъзможно, разбира се. Не знам просто дали трябва зорлем да си го причинява човек.

Гледам, че на обявата за начални учители Иззи са отбелязали като адрес ул. Яна Язова. Дали няма да се приютят при British School of Sofia?Rolling Eyes

# 125
  • София
В никакъв случай, не съм искала да кажа нещо против Прогресивното и думите ми да прозвучат грубо. Аз визирах по-скоро собствения си опит и нашето училище. И благодаря на потребителката, която писа след мен и даде информация, защото темата все пак е информативна.

Моите деца не са в "Светата троица" и нямаше как да са. Не всички родители търсещи ЧУ, търсят академични успехи и културна среда. Синът ми е "особен" и ДУ го сдъвка и изплю точно за една година (академично си беше екстра). След първи клас го приеха в ПЧМГ, но той категорично отказа да учи там - стори му се страшно. Явно не е било за него. Трябваше му учителка с лично отношение и подход, и малък клас. Намерихме ги, близо ни е - чудесно! Но не мога да си изкривя душата, че академично го дърпат толкова напред, колкото би ми се искало и каквито възможности има. А той скача според тоягата. Много, много ми е гот, че 3 години вечер не пипвам нищо за учене с него - всичко са си научили в училище, домашните през уикенда ги пише сам (И аз скачам според тоягата). И ако имаше някакъв вариант за сравнителна проверка на знанията (НВО такова каквото би следвало да е в идеалния му вариант) между ученици от различни училища и да се види, че той има знания нареждащи ги в челото на класацията, ще плесна с ръце и ще кажа: "Страхотни учители, страхотна иновативна методика! На децата им лесно и приятно, на родителите също и резултатите на финала ТОП".

За това писах, всеки да си мисли какво гони. Който гони спокойна среда, без стрес- екстра. Който ще се сблъска с изпит на МОН да си има едно наум! Ние ще си останем в училището, защото психиката и здравето на детето ми са най-важни. Но от 5 клас ще го пускам на ПИ, за да видя къде има пропуски и ще трябва да ги наваксваме. 

# 126
  • Sofia
Срещите с Izzi Science ще се провеждат на ул."Ангел Каралийчев" 11.Живеем в околността, но нямам идея какво има на номер 11.

# 127
  • София
И малко да се отколоня: Защо на КО се носи славата, че става само до 4-ти клас?

КО е малко, почти семейно училище. Това за малките ученици е супер - тиха и спокойна атмосфера, ходят по пантофи. Началните учители са добри. Обаче децата растат, наляга ги инерция, трябват им интелектуални стимули. А се случва точно обратното. Нямат лаборатории, повечето учители са външни - някои са добри, други - не особено. Настава еднообразие - все едни и същи тържества, подходящи предимно за малки деца, но за големите ученици са неуместни. И административните нелепости се натрупват - отначало не ги забелязваш, после ги подминаваш, накрая им се вбесяваш. И към 4-ти клас вече започваш да търсиш други опции. Невинаги те са по-добри, но на теб вече всичко сякаш ти е омръзнало в това училище.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 18:56 от Prizma

# 128
  • София
M_I_A, може детето ти да си е съвсем наред със знанията. Пробвала ли си го на Любословие? При нас се провежда в учебно време. Учениците може и да не разберат, че са на състезание, особено по-малките.

# 129
Има ли някой реални впечатления от Увекинд? Не е малко училището, а няма много коментари.
Мненията, които намерих са в две посоки: Едните са супер доволни, децата щастливи и всичко ок, но намирам и отделни коментари на родители, които с изненада разбират в един момент, че детето им всъщност не знае нищо  и се започват едни уроци и напъни.

Сега ще ходим на презентацията на Иззи, да видим какво ще кажат. Харесва ми екипа, който са подбрали (най-вече Явор, благодарение на когото, малкият постоянно иска да правим експерименти и е супер въодушевен), харесва ми и всичко написано до сега, но никак не ми се иска да сме пробни зайци.
Локацията е ясна. Поне началната. Таксата е 1200лв, като това включва всичко...може да падне към 1000лв ако не се включват допълнителни занимания. Притесненията ми са, че като нашумят, тази такса ще се вдигне.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 11:33 от Riela

# 130
Здравейте, има ли някой кандидатствал за ПУК в Азбуки и вече да е получил отговор? До колкото разбрах са свършили с приемните дни вече.

# 131
  • София
Аш, наистина ли от "зомби" учлищата тръгна хахахаха Надявам се сега да знаете какво имах предвид Wink

MIA, в кое училище е детенцето ви, ако не е тайна? Какво е ПИ?

Но да, всеки иска да знае къде са децата от по-прогресивната методика, спрямо академичната, но реално и аз не виждам как може да бъде измерено. Изпитът по МОН трябва да си подготвен точно за този тип задачи, колкото и реални знания да имаш и да си перфектен, ако нямаш точната подготовка има голям шанс да се издъниш.
И ние не искаме да сме опитни зайчета, където и да е, но от друга страна почти няма алтернативно, което да е много голям опит Sad

# 132
Приключиха с приемните дни в Азбуки. На нас ни казаха до средата на март ще ни кажат резултатите, но след разговора с директорката, не мисля, че ще го приемат...да видим.

# 133
ПИ - преравнителен изпит?

# 134
Приключиха с приемните дни в Азбуки. На нас ни казаха до средата на март ще ни кажат резултатите, но след разговора с директорката, не мисля, че ще го приемат...да видим.

Защо стигна до този извод? Ние така и не успяхме да се видим с директорката. Детето й беше болно и я нямаше. Момичето, което ни разведе и ни обясни за градината каза, че ще опитат да дадат резултати към края на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт