Частни училища - информативна тема 25

• 44 746
  • 776
  •   1
Отговори
# 180
Да ги видим сега, като за първа година ще имат 7 клас, как ще се представят. Grinning

# 181
  • София
Хаха, с Мецан се наредихме кат старчоците от Куклено шоу на ложата отгоре Simple Smile)), ама някак ми се струва, че ще ни е нужна цяла дълга скамейка...

# 182
  • В офиса
А аз си мислех, че Азбуки е от нормалните училища. Тези дават ли си сметка, че 50-те думи и 30-те букви, върху които препитват, едно будно дете на 6 ще научи от раз, но на едно будно дете на 5 не му е работа да знае такива неща. Що не мерят колко лесно разбира и запомня нови неща, а мерят някакво “знание”. 5-годишни?!
Малката ми дъщеря като започна в ПУК, не знаеше нито една английска буква и не можеше да направи една права черта. Сега посредата на ПУК пише красиво ръкописно на български и чете и пише къси думи на английски.  И пак да кажа, сбъркано е, че мерим не колко могат да скачат, а колко вече са скочили.

# 183
  • София
Ама баш, как убуу го отсече. Да можеше някой да им го ковне на кабинета на директорката. Да не говорим зад дефицитите, дет им се привиждат, колко будни и умни и талантливи деца може да има. Това със звуците според мен си е пълен провал на педагогическите им методи или квото там, щот способности няма как да са.
Ох, спирам с хейта за тази вечер, ама ми избиха чивиите от прочетеното.

# 184
  • Пловдив/София
Много съм съгласна с Тинкърбел.
Проблемът е, че с районирането интересът към ЧУ се повиши драстично, по-известните не смогват на наплива и има 2 подхода (прилагат ги често смесено)- покачване на таксите и измисляне на какви ли не извънземни критерии, за да могат да кажат “не ви приехме, защото...”.
Не знам след години ако се запазят тези тенденции докъде ще го докараме... ще пестим от хляб и мляко, за да съберем за такси и ще имаме “уроци” от 1 годишна възраст Simple Smile)

# 185
Хахахаха, Миленита, все едно чета себе си от преди 3 години и половина. Много хейтих и СС, и Питагор. И още си хейтя процедурата им. Сега обаче има надминал ги.
И аз ще си взема пуканки. До сега звукове в ПУК не са искани от Троицата. Това е изгъзица от Шилер.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 23:52 от Анонимен

# 186
Сега ще ходим на презентацията на Иззи, да видим какво ще кажат. ...
Локацията е ясна. Поне началната. Таксата е 1200лв, като това включва всичко...може да падне към 1000лв ако не се включват допълнителни занимания. Притесненията ми са, че като нашумят, тази такса ще се вдигне.
Здравейте, къде точно е локацията на това училище? Може ли ориентир? Прочетох за него в темите по-назад, писах им и чакам информация от училището, но нетърпението е голямо Simple Smile

Ангел Каралийчев 11 е адреса. На гугъл мапс се вижда и сградата

За Азбуки, нас пък не ни приемат, защото не се справя добре писмено на български, а се справя отлично на английски (малкият е англоговорящ).
Явно интересът към Азбуки е огромен.

За Иззи таксата е 1200 лв на месец, тоест годишно трябва да е около 5500 евро при 9 учебни месеца. Доколкото разбрах таксата не включва транспорт. Трябва да се отбележи, че все пак това е първа година на училището, има доста въпросителни и трябва да пробият. Най-вероятно още следващата година ще вдигнат таксата.

# 187
Благодаря, Татко Мецан!

А кои училища се визират в "Светата троица"? Света София, Питагор и...?
По това, което съм разбрала е Климент Охридски

Всъщност, не знам кое е третото и не мисля, че има място за трето в тази категория (ако не броим Светия дух на академичната амбиция Wink )

И много съм съгласна с казаното от Тинкърбел: “...сбъркано е, че мерим не колко могат да скачат, а колко вече са скочили.” Звучи като грешка в системата.

Аз също съм за пейката с пуканките, както е тръгнало 😂
А междувременно, тук може да направим един списък с безобразни директорски “бисери” като този за дефицитите. Моят любим от нашето кандидатстване беше: “Трябва да знаете, че ние тук не толерираме индивидуалността”... 🙄

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 00:22 от summmertime

# 188
За Азбуки, не съм с ъгласна с Пипи и термина ...оливане.....
А от моя гледна точка, след 5 години учене на езика, ако.вкарат сега 5 деца от 15 с нула английски, а аз съм им плащала и плащам за ниво и някакво знания, връщането на  а б в ще ме вбеси.
Ай драма , ако се върнат от "с" на "абв" по английски. То по тая логика децата , които "четат" на български ги връщаме.......2 месеца назад. По английски може, по -български не може... (да са такива критериите за прием)

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 08:17 от mylen4e

# 189
Много ще ми е интересно какво ще кажат Иззи на презентацията си, обаче покрай амбициозния им старт се замислих, че училище с претенции задължително трябва от ден 1 да тръгне със собствена сграда. Да правиш училище не е упражнение "в час по трудово" и не става само с добри намерения. Необходима е солидна инвестиция и сградата дава външен израз на декларираната визия - има ли пространство, светли ли са класните стаи, какви игрища има, как са оборудвани кабинетите... В темите назад може лесно да се проследи, че за по-голямата част от родителите локацията е много важен елемент в решението за избор на училище.

Така че не става само с прогресивни намерения и атрактивни учители. Последните могат да се преместят за месец на друго място. Концепцията често се мени под напора на амбициозни родители. А като се смени и адресът, за какво точно се оказва, че си сключил договор?

# 190
  • София
За Азбуки, не съм с ъгласна с Пипи и термина ...оливане.....
А от моя гледна точка, след 5 години учене на езика, ако.вкарат сега 5 деца от 15 с нула английски, а аз съм им плащала и плащам за ниво и някакво знания, връщането на  а б в ще ме вбеси.
Ай драма , ако се върнат от "с" на "абв" по английски. То по тая логика децата , които "четат" на български ги връщаме.......2 месеца назад. По английски може, по -български не може... (да са такива критериите за прием)
Всъщност наистина 5 години учене звучи грандиозно, но като отчетем, че става въпрос за възрастовата група от 1 г. до 6 г. - това едва ли означава някакъв съществен напредък. Наваксването, ако въобще е необходимо (доколкото разбрах отхвърленото дете не започва от 0, а просто се страхува да се отпусне да отговаря на английски), ще е минимално. Съдя и по моето дете, което на 4 започна в немска детска градина и няколко месеца по-късно няма разлика с нивото на децата, стартирали по-рано. Владеят базови умения. А и още нещо - нали там в Азбуки държат на добродетелите - част от тях са толерантност и търпение към по-слабите, оказване на помощ, ако някой трябва да наваксва, или ще излезе, че това с добродетелите е някаква теоретична концепция, с която не е желателно да се експериментира в практиката.

change my mind, абсолютно същото си мислех с дни за сградата. Несериозно е да започваш с големи заявки, а да не осигуриш комфорт на децата. Или пък училището да се мести през няколко години в различни локации. Както беше с НПУ - първо бяха в Стрелбище, после в Младост, сега отиват в Слатина (нищо лично към прогресивните идеи, коментирам само смяната на локациите, защото живея в близост до първата локация и не е като да не са минавали мисли и на мен, и на съседи, да запишем децата в удобното училище, което е на 2 крачки от вкъщи).

# 191
  • Пловдив/София
Аш, доколкото знам в Стрелбище е ПУ 1 и то си остава там. После търсиха сграда за ПУ2- младост и сега слатина. Тоест няма особена смяна на локации тук, освен, че не им се получи с второто училище веднага (но като знам каква малка сграда без двор бяха избрали в младост, нямаше да искам там,макар да ми е на 2 крачки).
5 години английски...не знам как ги измерихте, повечето деца започват на 2 или 3г и на 5г, когато кандидатстват, са минало около 3г. Но те учат с песнички и игри, или понякога с ежедневно говорене, но все са леки неща, нищо писмено и малко деца са на ниво "свободно говорене", не вярвам и всички 5 годишни в Азбуки да са така..
И да, както казах и аз, на тази възраст трудно се гони 'единно ниво'.

Аз мисля вариант Шилер за моето, които си почват от 0, нищо, че ще е "учил" 4 години. Важното е да се забавлява, и дори да му е лесно няколко месеца,  не е болка за умиране, даже по-лесно ще се адаптира. А като започнат писмените упражнения, ще е съвсем ново за него и не вярвам да е толкова напред.

КО си е третото от троицата поне според моя "термин" Simple Smile)

# 192
  • София
Ааа, Пипи, не знаех, че са още в Стрелбище, ОК. Просто преди ги виждах в двора на съседното ДУ, а сега не ги виждам и затова реших, че са се преместили трайно в Младост.

# 193
Хахахаха, Миленита, все едно чета себе си от преди 3 години и половина. Много хейтих и СС, и Питагор. И още си хейтя процедурата им. Сега обаче има надминал ги.
И аз ще си взема пуканки. До сега звукове в ПУК не са искани от Троицата. Това е изгъзица от Шилер.

Шилер имат над 500-600 деца кандидати за прием за реални около 90-100 места. Как да ги отсеят? Не звучи правилно, но за момента така преминава отсявката.

# 194
Ама въвеждате едни термини, които са църковни и в случая неуместни; освен това едва ли КО може да се сложи наравно с другите две.
На Izzi не ми харесва и името му даже. Ми Easy се пише съвсем по друг начин, а те явно искат хем да не е буквално "лесна наука", че ще им се смеят, хем пък и това да значи. Ми тъпо е.

За английския, дето бил учен 5 години за дете, което кандидатства в ПУК, е същото като обявите - търсим кандидат до 25 годишна възраст с 30 години стаж. Ми нелепо е. От бебета ли учат този английски Simple Smile Пак ви казвам, че това не мога да го повярвам, че са отхвърлили дете, което освен това разбира английски, само защото не се отпуснало да приказва. И което се е справило с другите задачи. Ако е така, пак казвам, че не го вярвам, то от тези нищо не става и това със сигурност ще си проличи и на НВО, и на резултати от други състезания и класации.

Общи условия

Активация на акаунт