Частни училища - информативна тема 25

• 44 783
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
Абе и другите училища имат много повече кандидати, отколкото са им местата, но не съм чувал да правят такива безумия. Защото описаното звучи наистина толкова безумно, че просто извинявайте, но много много ми е трудно да го повярвам.

# 211

Абе хора, вече съм убеден, че някой прави активна кампания срещу Азбуки. Това, което се коментира на последните страници, не е възможно и не го вярвам. И да, потребител с 4 мнения четял видиш ли от години, ама не пишел и сега започва да пише точно по приемната кампания с цел да представи някое училище в негативна светлина. Айде че не ядем доматите с колците.

Вие както искате, но аз не вярвам нито дума на писаниците за приемната процедура в Азбуки.

В пълното си право сте да вярвате или не.
Аз нямам никакво намерение да убеждавам някого, дали съм трол или човек или друго приказно същество.
И да не съм писала, защото по принцип не пиша във форуми. It's not mine,както се казва.
Но имах казус и писах.

Ходили сме в Еспа, Питагор, Петър Берон, Светлина и Азбуки.

Ако някого интересува, бих могла да споделя моето лично субективно мнение, базирано на реални наблюдения.

# 212
  • София
За Светлина какво мислите?

П.С. За БШ казаха, че вторник ще изпратят резултати. Аз нямам нищо... та някой?

# 213

Ако някого интересува, бих могла да споделя моето лично субективно мнение, базирано на реални наблюдения.

И мен ме интересува, макар че не е голям шансът да се сблъскам с ЧУ. Ако не го бях видяла с очите си, нямаше да повярвам, как за училище кандидатстват 10 деца за 1 място и толкова родители са готови да плащат тези такси. Явно живея в друг свят..

# 214
  • гр. София
Аз също ще споделя информация, която на мен са ми казвали родители на съученичка на моя син, които в момента са заедно в St George последна година в ДГ.
Момиченцето преди да дойде St George от тази учебна година е било в Азбуки и майка й специално ми каза - НИКОГА там. Супер база, наистина, добри учители, обаче има някакъв проблем в общуването ли, в правилата ли. Цитирам дословно "Учителите са добри, но има някакво напрежение между тях и директорката и всички ходят на пръсти". Не си заслужавало, нулева комуникация, безкрайни проблеми произтичащи от същата и каза, то беше мъка и просто я отписахме нашата.

Така че, дали някой е подозрителен или не, субективен или обективен, ясно е, че нещо има - дали това вече е решаващо някое училище да е добро или не, си е решение на кандидатстващите Wink

# 215
Скрит текст:
change my mind, не знам за конкретния цитат, но и моето впечатление от срещите в тези училища преди година и половина беше подобно, ключовите думи бяха натоварване и резултати. Явно това се търси от родителите, дори света тройка тук дефинираха и ако ЧУ иска да е в нея и да си увеличи таксите, трябва да изтиска децата, а още по-добре ако дойдат подготвени, та затова е такъв и изпитът. Аз не намирам никаква разлика между този в СС, Питагор, Азбуки. В другите е по-щадящ, защото нямат толкова кандидати. Индивидуално отношение ми е ясно, че няма. Такова според мен не съществува и в клубовете. Ние сме посещавали такъв по математика и реално по-бавните деца преписват от дъската без да разбират, а с по-напредналите често е работено и материала си го знаят, не знам защо ходят. При мен най-добре работи системата, даваш на детето няколко задачи, то идва след час с решенията, или довечера след работа, дискутирате грешките и отива да си играе/почива. Не искам да се заяждам с някого, но така и не разбрах идеята на този разширен хорариум например по мат, който не включвал "състезателна математика", какво правят през цялтото време, по една програма ли са всичките деца, поне различни задачи ли им дават, следят ли кое какви пропуски има или преговарят постоянно докато изравнят и отъпкат базовия материал? Не виждам и плюсовете от целодневните занимания при малко по-големите деца, които могат сами да се приберат в къщи и да се подготвят и да се занимават с някое странично хоби.

Индивидуален подход няма никъде, няма и как да има, освен ако училището не е напълно алтернативно на МОН предписанията, а такива в тази тема не се обсъждат. Така че се налага да приемем реалността и да направим информиран избор. Децата ми са в "Света София", аз и по-назад в темата го писах и съм коментирала мисля за натоварването. Няма такова нещо като изстискване или натиск в рамките на учебната програма. Разширеният хорариум позволява на децата да градят стабилна основа и да не се налага допълнителна работа вкъщи. В тези часове не влиза състезателна математика, но пък се решават и по-трудни или по-нестандартни задачи. Децата ми са коренно различни, но резултатите са прекрасни и в двата случая. Въпреки, че съм фен на по-разчупени и "алтернативни" методи на преподаване, нито ден не съм съжалила за решението да ги запишем там.

Виж, за приемната процедура и в какво се превръща - не мога да коментирам, защото нямам преки наблюдения в последните години.

# 216

Абе хора, вече съм убеден, че някой прави активна кампания срещу Азбуки. Това, което се коментира на последните страници, не е възможно и не го вярвам. И да, потребител с 4 мнения четял видиш ли от години, ама не пишел и сега започва да пише точно по приемната кампания с цел да представи някое училище в негативна светлина. Айде че не ядем доматите с колците.

Вие както искате, но аз не вярвам нито дума на писаниците за приемната процедура в Азбуки.

В пълното си право сте да вярвате или не.
Аз нямам никакво намерение да убеждавам някого, дали съм трол или човек или друго приказно същество.
И да не съм писала, защото по принцип не пиша във форуми. It's not mine,както се казва.
Но имах казус и писах.

Мен ме интересува за Еспа.

# 217
  • София
А на мен ми е любопитно за Светлина Simple Smile

# 218
Аз се извинявам на Тинти86, визирах не (само) нея, а множеството постове от последните страници относно приема в Азбуки, които звучат направо абсурдно. Ами много ми е трудно да повярвам, че някой може да се олее чак толкова. А и продължават да се включват и други, които да дават примери колко било гадно там. Както и да е, приключвам по темата.

# 219
Аз в Азбуки говорих с 3 дами. 2 отговарят за ДГ и съответно ПУК. И едната ми отдели 40минути да обясни кой какво и как може и не може да помогне да вземем адекватно решение за детето ми след като стои там 1 ден в сегашния клас в ДГ.  Това беше през Януари, друг толкова внимателно и подробно не ми е обяснявал защо и какво биха препоръчали специалисти учители за дете на такава възраст.
Предишния разговор на темата моля да се запишем за кандидатстване беше с 1 друга жена, нейното име не чух, рязка, бърза и нелюбезна, личеше, че прави поне 3 неща и говори с мен, та й е в повече и съм й дразнител 😁, защото разпитвам дълго. Определено беше анти-запишете-се разговор, затова и Януари, като ми се обадиха и за ПУК и за първи клас за среща с Андрич, бях супер изненадана и очарована от човешкото отношение и отделеното време и усилие.
За мен това училище и супер вариант по това което видях и чух, но всеки си знае критериите.
А за стрес за детето да се кандидатства, вече май писах как се шашна детето на първия кръг в СС. Определено ако бягате от това, големите имена с много кандидати не са за вас.

# 220
change my mind, не знам за конкретния цитат, но и моето впечатление от срещите в тези училища преди година и половина беше подобно, ключовите думи бяха натоварване и резултати. Явно това се търси от родителите, дори света тройка тук дефинираха и ако ЧУ иска да е в нея и да си увеличи таксите, трябва да изтиска децата, а още по-добре ако дойдат подготвени, та затова е такъв и изпитът.

Като чета темата и мераците на повечето списващи в нея родители, пък и споделяните от години подозрения, че представители на ЧУ четат тук и си водят записки - и по-големи простотии очаквам да се случват в приемните кампании, а и в обучението след това.
То, кучето скача според тоягата, предлагането следва търсенето.

П.П. А постът в цитата не е единственият с правописни и граматически грешки, на доста недоразумения по отношение на базовата грамотност може да се натъкне човек тук. Явно от децата се очаква да компенсират дефицитите на родителите Wink

# 221
Умрели са представителите на ЧУ да четат тук. Не се вземайте толкова насериозно. Хората си имат работа, не да ни четат умотевините. Че чак пък и записки да си водят?! Не изпадайте в паралелна реалност.

# 222
Doraemon, разликата в математиката в едните училища и в другите ще ти го покажа така.
Материалът е един и същ. Намиране на неизвестно. В едните училища приключват до решаване на задачи от типа:

Х+5=10
А в другите продължават до:

Х+(10-5)=(60-50)*2-10 (и това е от лекичките задачи)

Или в първите текстовите задачи са с две изчисления, то в другите стигат до 5-6.

Същото касае и български. Ако в първите се редактира текст от 3 изречения и то само от един тип грешки, то във вторите редактират текст от 20 изречения и всякакви грешки - правописни, стилистични и т.н.

Но иначе е лесно да питаш какво толкова се прави в едните за същите часове като другите, щом не учат състезателна математика.

# 223
Татко Мецан,
че защо, моите впечатления от изминалите 5 години в едно от "светата троица" са, че са подложени на доста подобни изисквания от клиентите си. Така че това им е доста добър ориентир в работата. Въпреки че в нашия клас амбициозните се броят на пръсти, повечето са сравнително нормални. Той затова се и води неуспешен де, ха-ха Simple Smile

# 224
Deny6, директорките на градината и на училището са различни. Аз лично разчитам, че ако ни приемат, една година ще изкараме все някак в ПУК и директорката на училището ще е ок.

Общи условия

Активация на акаунт