Частни училища - информативна тема 25

• 43 692
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
  • София
БШ са изпратили отговорите. Чудя се дали съм права и са допуснали всички явили се...

# 496

А под нискоетажно в кв. Витоша имах предвид до 5 етажа, поне там където аз съм ходила. Така ми го рекламираха до преди няколко месеца, когато оглеждах за покупка на жилище в този квартал. Не е като в други нови квартали, където е по-нагъчкано и има сгради от по 6-7-8 етажа. Сега се сещам, че Петър Берон също е сред спокоен, сравнително нов квартал, нищо че си има кусури училището.

Попея, за мен училището да е извън града определено е плюс, а не недостатък Simple Smile. Не мислим всички по един начин.

5 етажа, ама до кота корниз Wink - и с още 3 подпокривни нива стават 8 етажа - хитринки за повече РЗП при формално спазване на ограниченията на ЗУТ  Wink

И като е извън града, как ще стигнеш до негп - с кола, нали? Да, не разсъждават всички като мен, затова София е мръсна и задръстена, от което всички се оплакват. Освен мен, де, защото ходя пеш. Ама въздуха и аз го дишам, затова и протестирам.  

# 497
Страхотно стихотворение от Русалка!

Попея, за мен училището да е извън града определено е плюс, а не недостатък Simple Smile. Не мислим всички по един начин.
И за мен е плюс. Само с уточнение да не е на главен булевард като Еспа.
И като е извън града, как ще стигнеш до негп - с кола, нали? Да, не разсъждават всички като мен, затова София е мръсна и задръстена, от което всички се оплакват. Освен мен, де, защото ходя пеш. Ама въздуха и аз го дишам, затова и протестирам. 
С училищен автобус, който вози 20 деца. Също като маршрутките от градския транспорт, които май събират дори по-малко хора.
Няма как да се преместим всички на пешеходно разстояние и до гимназия, и до прогимназия, и до основно училище.
Като гледам сутрин какво става пред кварталното училище, не оставам с впечатлението всички да ходят пеш. Нямам представа откъде ги водят тези деца, защото училището нито е желано, нито е елитно.

# 498
БШ са изпратили отговорите. Чудя се дали съм права и са допуснали всички явили се...

Тези, които аз знам- всички са допуснати, а едно от децата има мейл, че директно е прието, без второ изпит. И ние имаме мейл за втори кръг, но не знам дали ще ходим.

# 499
С училищен автобус, който вози 20 деца. Също като маршрутките от градския транспорт, които май събират дори по-малко хора.
Няма как да се преместим всички на пешеходно разстояние и до гимназия, и до прогимназия, и до основно училище.
Като гледам сутрин какво става пред кварталното училище, не оставам с впечатлението всички да ходят пеш. Нямам представа откъде ги водят тези деца, защото училището нито е желано, нито е елитно.

А, добре - щом си навита да причиниш на детето си лашкане по 1 час в посока (зависи къде ще се падне в маршрута) от 6 годишно, и това е вариант. Понеже сме били на него, та мога да сравня, моят в 35-то се роди направо, и досега ми го натяква, че се е напътувал.  
Най-вероятно са от квартала, запътили се на работа с колите си и пътьом си оставят детето/децата. Което, разбира се, не допринася за чистотата на въздуха в София, ама поне детето не се лашка по пътищата сутрин и вечер. Но общината в София постепенно въвежда все повече ограничения за колите, така че все повече ще бъдат затруденията при придвижване с кола, та и тези с колите на работа най-вероятно ще намалеят.
Поне основното е добре да е на пешеходно разстояние.

# 500
  • София
А това у-ще в Дворецът на щастливите хора, в Младост, коментирали ли сте?
Децата са посещавали детската градина там, едно лято ходиха,  имат хубав двор и загледах рекламите за у-ще... та може да е коментирано вече... Thinking

Коментираше се в предни теми, че е свързано с някаква религиозна организация. Не знам подробности, обаче.

# 501
  • София

ioana_g, КО ли избрахте?
И как без пробно, ами горкото дете няма да знае дали му харесва или не Sad

# 502
  • София

А, добре - щом си навита да причиниш на детето си лашкане по 1 час в посока (зависи къде ще се падне в маршрута) от 6 годишно, и това е вариант. Понеже сме били на него, та мога да сравня, моят в 35-то се роди направо, и досега ми го натяква, че се е напътувал. 

Голямата пътуваше от Гео Милев до Бояна в периода ПУК/5-ти клас. Малката пък още от детската градина. Живи са и без видими увреждания. Joy И вече големи, са казвали, че това никога не им е било пролем. Малката си избра след 7-ми клас една от най-отдалечените от нас гимназии, та явно пътуването не й е проблем. Поне не й е фактор, отразяващ се на избора.Та, за различните хора, различни неща се явяват неприемливи компромиси. Никой няма да откаже училището да му е на пешеходно разстояние, но това за нас не е от съществените неща за избора. За друг локацията е определяща.

# 503

ioana_g, КО ли избрахте?
И как без пробно, ами горкото дете няма да знае дали му харесва или не Sad
Току ще получихме отговор от Азбуки - отрицателен. Клоня към КО, но още не съм взела решение. Чудя се дали да рискувам за БШ и да изпусна КО или не. Въобще не знам дали си заслужава риска.

# 504
  • София
Кое училище ви е по-близо?

# 505
КО е близо до моята работа, БШ Дона мъжа ми:) И двете са на 15 Мин с кола от вкъщи.

# 506
Момичета, сериозно. Да прочетем наредбата, да потърсим сграда и да правим среща. На мен ми се ще и Мецан да се яви Simple Smile Малко баланс.
Иначе ако раздаваме длъжности - искам библиотеката Simple Smile Може и парт-тайм Simple Smile

ОК, ще се явя, бройте ме и мен:)

Аз продължавам да твърдя, че пътуването не пречи на децата и че локацията не следва да бъде никакъв фактор при избора на училище.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 13:00 от Татко Мецан

# 507
Ами хубаво, на който не му пречи, да си пътува. В крайна сметка, и ЧУ трябва да печелят, нали?  Simple Smile

# 508
  • София
При различни параметри на предлаганото, локацията не е фактор, да, но когато става дума за аналогична като качество услуга, се превръща в такъв.

# 509
Е то ще е там 2 години макс. Уж. После Горубляне. Просто там са намерили евтина сграда.
Всъщност, това е проблемът на всички ЧУ - а щом е евтина, все ще има съществен неодстатък - или ще е извън града, или на кофти място в града, или ще е малка и неподходяща, или в недобро състояние. Или комбинация от тези.

Хайде не обобщавай. Това не е проблем на ВСИЧКИ ЧУ.

Общи условия

Активация на акаунт