Частни училища - информативна тема 25

• 43 628
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
Това е 25та тема за частните училища, обсъждат се 5-6 едни и същи през годините, така че всичко е вече казано. Ако няма такива спам отклонения, темата ще има няколко поста месечно, основно с въпроси.

# 586
  • София
Да пуснем едно лифтче от Бистрица до Лозенец, без бусове, по въздух Wink

# 587
Опитах да прочета, ами отказах се, купища мнения за няколко часа само и все за пренебрежимо лишната тема - локация на школото. Като не е важна, що коментирате, пък и някои мнения звучат ката оправдания. Или така ми се стори...
Ми лично аз коментирах, щото твоите мнения ужасно ме дразнят, а защо другите са коментирали, не знам... може те да си кажат.

# 588
  • Sofia
Здравейте,
Предстои ми да изберем училище за малкото дете. Каката завършва 7 клас.
Да си призная иска ми се в началното училище детето да учи различен от английски език и си чудя защо в повечето  училища основно се учи английски.

# 589
Щото е част от общата култура вече.

# 590
Опитах да прочета, ами отказах се, купища мнения за няколко часа само и все за пренебрежимо лишната тема - локация на школото. Като не е важна, що коментирате, пък и някои мнения звучат ката оправдания. Или така ми се стори...
А след като за теб локацията е от първостепенна важност, запиши детето си в кварталното училище и не се терзай колко пътуват децата на другите. Твоето ще е на пет мин. от вас, пък другите нека се дрънкат. На мен ми звучиш така, сякаш се опитваш да оправдаеш собствения си избор за кварталното училище.

# 591
  • Sofia
Ако детето продължи образованието си в АК остава само с английски.

# 592
Ако детето продължи образованието си в АК остава само с английски.

Не съвсем. Реално може да има В2 по втори западен. Ако не ходи на уроци, но внимава в час.

# 593
Може да има каквото си иска. Ако може и иска. Ако не може, един много добър английски и да се оправя.

ПП Малко ми е обидно, че подминахте идеята ми да ходи чавето на училище с такси. Само Мецан сигурно ми тегли майната, ама се изтри. Щото нали не съм от постоянното присъствие, ерго - зарежи го тоя. Ако едно такси е проблем, за какво говорим.

# 594
  • София
Notaris, не се обиждай. Просто не е нова идеята, а и тя също не отменя пътуването, затова не сме я коментирали.  Варианти се намират, абсолютно вярно. Всеки си преценява кое му е най-удобно.

# 595
  • София
Акцентът на спора горе не е  с какво да се пътува, а дали си заслужава или не пътуването. Когато човек обаче е преценил, че локацията не е водещ критерий, намира множество начини за придвижване на детето до школото - с училищен бус, с колата на мама/татко, с  трайно ангажиран/а с тази задача дядо/баба и градски транспорт, с такси, с комбиниране с  друг родител на разменни начала, с фирмения шофьор (аз и такъв случай знам), самО  от един момент нататък  и т.н..Така че е съвсем разбираемо, че не се коментират плюсовете и минусите на различните варианти на придвижване.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 07:47 от пенсионирана русалка

# 596
Това с таксито е добра идея, но мен малко ме е страх да пусна малко дете с непознат шофьор. Не ми се е и налагало да търся варианти, защото времето за път при нас не е фрапантно много, както е било при Ива.

# 597
Това с таксито е добра идея, но мен малко ме е страх да пусна малко дете с непознат шофьор. Не ми се е и налагало да търся варианти, защото времето за път при нас не е фрапантно много, както е било при Ива.

Проучвах този вариант, но се оказа трудно осъществим. Идеята ми беше да ангажирам конкретно такси и шофьор, за да води и прибира двете ми деца, сметнах, че бюджетът за училищен транспорт би трябвало да покрие този разход съвсем спокойно (близо сме до училището). Никоя таксиметрова компания обаче не прояви интерес да предложи подобна услуга. Евентуално може да е договорка с шофьор, но аз се отказах преди да намеря такъв.

# 598
  • София
Една-две компании вече предлагат, а може и с договорка с шофьор, но за мен е добър вариант за по-голямо дете, не за ПУК.

# 599
  • Пловдив/София
Ако училището е далеч, този вариант ще се окаже златен. 10лв на посока, по 2, по 20, средно 400 лв месечно. И отстъпка да има, 300 да е, на мен ми е безумно много само за транспорт.  Все пал две коли имаме, които също гълтат пари, илишно дублиране на разходи. А и друг път съм казвала, с малко дете поне ми е важно да имам досег с училището, да виждам учител сутрин или вечер, ако има нещо да обсъдим...  нали това е плюсът на малкия клас, че има контакт между родители и училище. Единствено ако се преместим в къща и логистиката наистина стане невъзможна, бих помислила за такъв вариант сутрин (в някои райони бусовете не искат да ходят).

Общи условия

Активация на акаунт