Място за пушене на входа на здравно заведение?!???

• 3 355
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Буркина Фасо
Здравейте!
Днес с малката  бяхме на консултация, естествено и аз с количката влизам през страничния вход, понеже там няма стълби и гледам една табела залепена на вратата "Място за пушене"... Влизам с количката паркирам я до вратата, понеже кабинетът на педиатърката е първата врата след входа... Всеки път когато вратата се отваря ние с малката дишаме тютюневия дим...
Според Вас редно ли е баш на входа на клиниката да е "мястото за пушене"? От където минават предимно майки с колички и болни хора с инвалидни колички. Просто съм изумена...
ако преместят мястото за пушене пред централният вход пък други ще се засегнат. няма угодия.
влизай  през парадният вход и решаваш проблема.

пп. върл противник на пушачите съм.  Laughing

# 16
  • София
На мен ми става лошо от миризма на цигари и разбирам напълно темата. А масово се пуши и пред магазини. Някои продавачки направо на тротоара си хвърлят фаса, което в друга държава подлежи на глоба. Трудно си намирам кафене без цигарен дим, "Costa" е без пушачи.
Хвърлянето на фасове на земята, а и на всякакви боклуци всъщност, е отврат и тотална липса на елементарно възпитание. Но относно пушенето пред магазини - къде да пушат иначе продавачите? Вътре не може.

Бивш пушач съм - допреди 8+ години пушех по над кутия на ден. Сега по 1 цигара на 2 месеца - ето, вчера се видях със съфорумката Цеца ''за по цигара'', което означава, че поне месец няма да запаля Simple Smile

# 17
Аз като имам алергия към полени да искам да изкоренят дърветата и да заличат зелените площи ли?

# 18
В една държава ли живеем, как така трудно си намирате кафене без цигарен дим, като в тях е забранено пушенето.
То бива превземки бива, но понякога хората нямат мярка.

# 19
Не виждам нищо нередно в описаното място за пушене.
Пушех в продължение на 10г доста стабилно, вече 5г съм непушач и не ми е приятен цигарения дим, старая се да го избягвам, но ми звучи нелепо да имам претенции към пушачите на открити места.
Проблемът си е мой, съответно аз се съобразявам да огранича контакта до минимум. Когато говорим за закрито помещение вече е съвсем друго.

Сравнението с детска градина или училище е неуместен, първо защото около тях пушенето по принцип е забранено не само на служителите, но и на външни хора.
И второ, че госпожите докато са на работа и се грижат за децата ни нямат право да пушат.

# 20
  • Буркина Фасо
не си ли виждала учителките да пушат заедно с учениците до входа на училището ?

# 21
Ако е към мен въпроса - да, виждала съм, аз също го правех като ученичка.

В случая обаче беше даден пример за учителки на малки деца деца в ясла или градина.

# 22
Легално е, обаче не - не е редно. Но понеже в родината никой с никой друг не се съобразява, не е изненадващо че там точно  е мястото за пушене. Пред поликлиниката, в която ходя мястото за пушене  е на около 20 -25 метра от входа, защото точно пред входа ще влиза дим наистина при отваряне на вратата. Редно да е поне на такова разстояние от входа, независимо страничен или не.

# 23
Аз не си представям някой да застане точно пред врата да пуши, нали постоянно влизат и излизат хора?

# 24
😂😁Абсолютно. Браво!
Много се смях на този коментар.
Вдишваш дим и минавайки покрай пушач на тротоара или в парка. Какво искаш - да забранят напълно пушенето и вътре, и вън? А и, извинявай, но като майка, която само допреди няколко години също е бутала количка, се чудя колко време я буташ тая пуста количка, че да вдишаш чааак толкова опасно количество дим? Надали се движиш като охлюв.

# 25
  • София
Не знам за кой точно вход на Токуда говориш, но никой от тях не е живото застрашаващо обгазен от цигарен дим, нито достъпите са така направени, че видиш ли сядайки пред кабинет нон стоп да те лъха на цигарен дим.
Според мен стабилно преувеличаваш картинката.
Освен ако е нямало заговор, 5-10човека да са те чакали с фасове в ръка,  за да направят димна завеса.

# 26
  • София
Поредната майка орлица, която е решила че всичко се върти около нея. И не, не пуша, дори може да се каже че мразя цигарите.

# 27
  • Пловдив
В училище нашият шеф забранява да се пуши до оградата от страната на училището. Учителите пушачи трябва да пресекат улицата и да пушат от другата страна. Желателно е и да не се виждат от ученици и родители.
За сметка на това родителите си позволяват да пушат в двора и никой не смее да им направи забележка.

В училищата с по-големи ученици съм виждала как учителите пушат по-надалече, докато учениците спокойно си пушат пред входната врата. За външните врати (на оградата) става въпрос.

# 28
Ако пушат във някоя малка стая е проблем " .. мирише болницата/кабинета" ..Ако пушат навън .."ама мен ми се повдига/лошо ми става/припадам от миризмата".
Честно казано нямате угодия.
Между другото в другите страни по света "Пушачите" не са така критикувани както тук.
П.П.
" Пия си кафето и си пуша цигарата и от съседната маса една госпожа се провиква:
- А какво да правят хората към който отива димът Ви ?
-Да го духат! Grinning "

# 29
  • София
Мястото е открито, входа е страничен не централен, нищо по вредно от обичайното качество на въздуха не сте дишали. Не се изумявайте има къде по сериозни проблеми със здравеопазването в Бг, освен местата за пушене

Пушенето на входа на болницата, само по себе си е индикация за всичките проблеми на здравеопазването, защото показва каква е здравната култура на здравните работници. Не мен винаги ми прави много неприятно впечатление, като мина пред входа на болница, банка, магазин или каквото се сетите, да попадам сред облак от цигарен дим, бълван от занемарени каки.

п.п. Изобщо, в България много се набива на очи, че жените пушат повече от мъжете. Нявсякъде по улиците е пълно с пафкащи жени на средна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт