Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 54 102
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Сливен
Nandin, ползвахме проходилка за много кратко може би месец и реших че и спирам развитието и я разкарах. Иначе аз не съм нетърпелива да прохожда, минала съм през това със сина си всичко бързо да се случва и с нетърпение. Сега го карам по-спокойно, но постоянните въпроси на хората ме влудяват. Като е малко детето - кърмиш ли, като порастне - ходи ли....  Винаги отговарям, че ще проходи когато и дойде времето. Но се почва ти трябва да я заведеш на ортопед и т.н
Olaya личния лекар ли ви прати на рехабилитация?
Личната ни изпрати на педиатър невролог. Невролога ни изпрати на рехабилитация.

# 241
Нашата ходи добре за ръчички/мишници и с уокъра също и по мебелите.Последно време като се изправи застава права без опора за секунди.
Ако мога да дам съвет то мога да споделя нашия опит.Малката все свдеше на неподходящи за изправяне на места ...нямаше за какво да се хване.Така започнах да я уча да се хваща за таблата на спалнята,която й беше точно до кръста.После почна сама да се изправя.След като научи това почна да се изправя по мебелите и да крачи около тях.После се хвана за уокъра и с наша помощ го забута 😊Сега даже и на вън си го носим все по-уверена става.
Вашите мъници изправят ли се хванати за упора ?
Това мисля е първата стъпка,за да заякнат крачетата.Иначе до 18м. няма място за притеснение.

# 242
Моят ходи-назад,настрани,тича,направо за 1 секунда не се спира.Така беше и с пълзенето,все е припрян.Моят съвет пък е никаква опора да не се дава.Било ръка или проходилка.Никога не съм го държала за ръце или да го придържам,сам почна по дивана да се изправя на 6 месеца и на 9 проходи.Пада,сам става,но сам се научи на всичко.В момента кляка,на 1 крак се задържа докато му събувам панталона или му обувам обувка,от няколко дена почна и сам да изкачва стъпалата като се държи за стената или пръчките на парапета.Утре сме за ваксината за шарките,записах го на детска кухня.В някакъв скок ли е не знам,но не иска никакво домашно ядене,яде сурови плодове и зеленчуци само,месо не иска,и мляко разбира се.Може и от кучешките да е,доста са подути горните.Има ли други в такъв период?

# 243
Компромис в колата не съм правила и нямам такова намерение. Драл се е, късал се е. Не мога да му рискувам здравето/живота като го гушна.
Иначе вкъщи не го оставям да реве, викога не съм. Той се захласва и спира да диша.
А в колата , ако реве не се ли захласва?

# 244
Захласвал се е, но съм до него и ако се наложи дуфвам в устата.

Ние използвахме проходилко от 2 месеца. Сам се научи да се изправя, сам ке научи да се пуска-не съм водила за ръка.

# 245
Ади вече свободно се пуска и върви без ръчички, примерно от едната стая в другата и като се умори и тупва по дупе. Пълзи, хваща се за мебели и се изправя сам.

# 246
В колата , просто седя до нея на задната седалка и я занимавам Simple SmileАз не шофирам и никога не е само с мен в колата Simple Smile
Да споделя един полезен сайт на английски.Има доста неща по месеци за децата Simple Smile
https://www.thebump.com/baby-month-by-month/13-month-old-baby

# 247
И според мен е рано да се притеснявате за ходенето . Моя от както почна да се изправя сам по мебелите докато събере смелост да се пусне и да направи крачки сам минаха 3 месеца, но никога не съм го държала за ръце оставих го сам да се пусне когато е готов . Проходилка ползвах само 1 месец после му взех от уолкърите,които се бутат, според мен са добра покупка. Все още се забавлява да обикаля с него 😀. Може би е вярно, че ако проходят по рано ще проговорят по късно. На 1г и 1 месец сме и казва само тата,дада , нана като му се спи и понякога мама ,но много рядко.На скоро четах статия, че на 1г вече трябва да знаят 8 думи и малко се притесних, но предполагам и той е объркан,защото в яслата му говорят на английски вкъщи на български.

# 248
Моят син също още не е проходил,държи се за мебелите и се движи,но като се пусне и сяда.Не ползваме проходилка и не му подавам ръце,оставили сме го сам да се пусне,когато е готов Simple Smile

# 249
Една интересна статия по темата с прохождането.
https://m.facebook.com/notes/kindyroo-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D … 1891314954413318/

# 250
  • София
И според мен е рано да се притеснявате за ходенето . Моя от както почна да се изправя сам по мебелите докато събере смелост да се пусне и да направи крачки сам минаха 3 месеца, но никога не съм го държала за ръце оставих го сам да се пусне когато е готов . Проходилка ползвах само 1 месец после му взех от уолкърите,които се бутат, според мен са добра покупка. Все още се забавлява да обикаля с него 😀. Може би е вярно, че ако проходят по рано ще проговорят по късно. На 1г и 1 месец сме и казва само тата,дада , нана като му се спи и понякога мама ,но много рядко.На скоро четах статия, че на 1г вече трябва да знаят 8 думи и малко се притесних, но предполагам и той е объркан,защото в яслата му говорят на английски вкъщи на български.

Ходенето няма общо с говоренето.
Моят син още не ходи, яма е той е на дададаа, бабабаба, мамамам....
Аз съм проходила рано (на 8,5м и съм проговорила рано)

# 251
  • Down Under
На скоро четах статия, че на 1г вече трябва да знаят 8 думи и малко се притесних, но предполагам и той е объркан,защото в яслата му говорят на английски вкъщи на български.
Двуезичните деца, проговарят по-късно. В къщи само когато сме двамата чува българска реч, през останалото време е само английски. Чудя се вече как да го уча. Патенцето прави па-па, но английските патета правят куа-куа 😁 всичко е различно и детето се обърква.

# 252
Мисля че под "дума" се разбира всичко което детето употребява в един и същ смисъл всеки път .Не е нужно да е изговорена правилно 😊
Нашата казва мама, ам ам,  тата и тате, и после се почва с баба.Баба е за бсба й.С интонация на кучешки лай е бау бау, друг път звучи като па-па за патето и много смешно казва "бебе" пак е баба, но звучи точно като бебе.Освен това сочи бебетата в количките или ме води при тях...много харесва бебета има и една кукла бебе която гушка и целува 😁Котето пък прави бауууу, вместо мауууу.Любимата й дума е На на на т.е. не не не ..като се опитвам да й сменя памперса или да извърша друго досадно действие.
При двуезичните деца е по-тегаво, но пък научават перфектно и двата езика .
Момичета с какви столчета за кола сте ?Махнахте ли кошниците вече?Нашата е до 9кг и още й става...Имаме и стол 9-18 кг, обаче няма наклон на облегалката и се чудя дали ще й е удобно.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 08:43 от hamsti

# 253
Синът ми ходи по-стабилно от 10 дена. Преди това се пускаше много рядко за 2-3 крачки.
Започна да лази и да се изправя на 6-7 месеца и около нас всички очакваха, че ще проходи рано; постоянно валяха въпроси "ходи ли вече?".
Не е ползвал проходилка, вкъщи не го водим за ръце.
Ползваме стол за кола с isofix приставка от раждане до 18кг. Не е особено удобен за малки бебета; според мен е подходящ след 5 месечна възраст.
Нашият човек много харесва кака си, затова по цял ден е на "како" Grinning
Всъщност на всички жени и деца казва кака.

# 254
  • София, България
Момичета с какви столчета за кола сте ?Махнахте ли кошниците вече?Нашата е до 9кг и още й става...Имаме и стол 9-18 кг, обаче няма наклон на облегалката и се чудя дали ще й е удобно.

Отдавна сме го сложили на столче в колата, синът ми е доста висок и отдавна кошницата му стана тясна,преди да достигне килограмите за столче.
Та,това,което взехме го ползваме от немалко време и съм много доволна - Joie Every Stage. Предимството му е,че е за всички възрасти,а и е направено така,че максимално дълго да се вози назад детето (много важно условие!). Но го няма в България, ние го поръчахме от Амазон/Mothercare.
Съпругът ми много изчете по темата. Преди да намери този стол,се беше спрял на Cybex Syrona и Britax Dualfix. Но те са само до определени килограми на детето, не са комбинирани,т.е. след време трябва да се купува второ столче за още по-порасналото дете.
Между другото,този сайт е много полезен, ADAC - немска асоциация, която категоризира и оценява столчетата за кола. Много ни помогна да се ориентираме. На немски е,разбира се,но с Google Translate няма проблеми Wink

Общи условия

Активация на акаунт