Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 727
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Срамува се. Идва и се крие в мен . Това е напредък за нас. Преди почваше да се съдира от рев.

# 226
  • Пловдив
Момичета, малката още не ходи, дори хваната за ръце е доста нестабилна и стъпва на пръсти, преплита краката. Сама без опора (маса, диван) също не може да стои. Има ли и други малчовци, които са като нея? Започнах много да се притеснявам, май ще я водя на ортопед. Знам че някои деца прохождат по-късно, но тя е много нестабилна за възрастта си.

# 227
  • пловдив
И при нас положението е подобно. Държи се изправена с опора и пристъпва леко, но в повечето случай на пръсти.

Иначе в страни от темата-при нас положението със зъбите е страшно. Тази нощ не можа да се успокой и три часа не спа. Отделно от това постоянно си бута главата напред в кошарата с лицето надолу, на спалнята също и не се пази. Вчера два пъти се удари в твърдо и бая поплака.
Вечерта в съня си хлипаше и беше много неспокойна  и e  постоянно залепена за мен, не ми дава да мръдна. Иска начесто гърдата.
Даже си мислех да не е болна нещо, че хрема лекуваме тези дни. Тази вечер дадох Панадол, дано да спи спокойно.

# 228
  • София
Gerry.P, fllower82, проходилка ползвате ли?

# 229
Вие оставяте ли си децата да плачат? Ние нашия мъник никога не сме го оставяли да реве ,обаче напоследък не иска да стои в стола за колата. Все едно на тръни го слагам. Реве та се къса. Мъжа ми вика : "остави го прави се, че не го виждаш ", ама как на мен сърцето ми се къса. Ами неиздържах и го взех  ,и той като се залепи за мене и уж суче , ама точно за биберон ме ползваше, махна ли го и отваря устата- знае че ще иде на стола ,и така докато заспа. Толкова се заричах,  че със стола за кола компромиси няма да правя ,ама на . Ще видим утре как ще е.

# 230
  • Down Under
Аз през седмица шофирам поне 50 Мин в едната посока. Моят син също не беше фен на седалката в колата, съдирал се е от рев, но няма как да го взема. Нахранен е, сух е, не му пече, пуснала съм детски песнички пред него, има играчки, еми да поплаче пък. Не е никак приятно, но не бих направила компромис със сигурността в колата. Вече свикна и рядко мрънка.

# 231
  • Велико Търново
Прохождането е различно, но според мен до 1.3г няма причина за притеснение, а само за нетърпение от страна на родителите. А и нали казват, че късно проходилите проговарят по рано Wink
Моят син се вози с голям интерес, дори през деня като сме на прозореца и ми сочи колата. Досега не е ревал когато го возя, но в на ММ колата реве. Явно си има предпочитания, хихихи.

# 232
  • Сливен
Момичета, малката още не ходи, дори хваната за ръце е доста нестабилна и стъпва на пръсти, преплита краката. Сама без опора (маса, диван) също не може да стои. Има ли и други малчовци, които са като нея? Започнах много да се притеснявам, май ще я водя на ортопед. Знам че някои деца прохождат по-късно, но тя е много нестабилна за възрастта си.
Моята дъщеря е така. Ходим на рехабилитация. Масажират и крачетата и правят упражнения. Още след втория път започна да става по подвижна. Има желание да върви, но не е стабилна. Например не мога да я водя за една ръка, задължително трябва с две. Лекарката каза, че даже до 1 г. и 6 м. няма повод за притеснение.

# 233
  • Пловдив
Nandin, ползвахме проходилка за много кратко може би месец и реших че и спирам развитието и я разкарах. Иначе аз не съм нетърпелива да прохожда, минала съм през това със сина си всичко бързо да се случва и с нетърпение. Сега го карам по-спокойно, но постоянните въпроси на хората ме влудяват. Като е малко детето - кърмиш ли, като порастне - ходи ли....  Винаги отговарям, че ще проходи когато и дойде времето. Но се почва ти трябва да я заведеш на ортопед и т.н
Olaya личния лекар ли ви прати на рехабилитация?

# 234
И моите двама не да проходили. Не го насилвам. Когато тогава. Синът си свива пръстчетата на крачетата и е нестабилен. Право по една крачка и сяда.  Един път направи 5-6, но само с едното краче. Около оста си се завъртя така да се изразя. Девойка и тя по една крачка. Ходят обесени за панталоните ми. Но не ги държа. С уолкърите са много смели.
Вчера ги пуснах на площадката да пълзят и да се катерят по пързалката. Гледаха ме странно, ама не ми пука. Кръст нямам да ги държа. Който иска да се занимава. Те ще проходят, когато са готови.

# 235
  • София
Моя син също не ходи самостоятелно още.
Отдавна спрях да се връзвам на такива въпроси. А и никой не смее да ме праща на лекар, че знаят какво съм учила и какво работя 🤣.
А и ме знаят как обичам да ми си дава акъл и паля от четвърт оборот... 🤣
С две думи, дресирани са 🤣

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 11:26 от Nandin

# 236
Компромис в колата не съм правила и нямам такова намерение. Драл се е, късал се е. Не мога да му рискувам здравето/живота като го гушна.
Иначе вкъщи не го оставям да реве, викога не съм. Той се захласва и спира да диша.

# 237
Аз също исках да ви питам за ходенето. Моята дъщеря е по същия начин. Много е нестабилна, дори не може да си стои на краката. От скоро я слагам по малко в проходилката, че досега ревеше само като я види. И аз се замислям за ортопед, въпреки че сега като ви чета виждам, че има и други дечица като нея.

# 238
В колата и аз не вадя от столчето, макар че в общи линии кротува или спи. Има и критични моменти, разбира се, тогава пускам детски, вадя играчки, пускам песнички. Ако е много на зор работа спираме за 20-на минути някъде за почивка, обикновено се успокоява, а ако се е изтощил после като се качим обратно бързо заспива в стола.

# 239
  • пловдив
   Nandin,ние не ползваме проходилка. Нашият ортопед ,още с каката ни обясни,че е против и когато детето си се почувства сигурно тогава ще проходи.
След десетина дни сме на консултация и тогава ще попитам лекарката.

Иначе ,аз я изваждам понякога от столчето за кола,защото няма успокоение и много плаче. Има случай в който я вадя и Уригва след това. Може би се дразни ,ако не може да уригне. Тя е още дребна и сме още със столчето за новородено,но си мисля ,че като го сменим може да й харесва да разглежда.

Общи условия

Активация на акаунт