Промяната след раждането

• 31 618
  • 855
  •   1
Отговори
# 705
Пак ти казвам, зависи от темперамента на детето, а и все пак е само едно и няма кой да го подплаши, да забрави за чаша и всичко и да се олее. Ами какво да кажа, случва се, примерно идва затичана към масата, прави някакво експанзивно движение, докато обяснява нещо и разлива сериозно. На децата трябва да им се напомня да позабавят темпото и да внимават.

Или примерно да гледам едното дете, а другото да реши, че може да ходи или тича с чаша с някаква напитка. Еми буквално от глава до пети се е случвало заливането.

Да, не е чааак такава драма, в смисъл, че като е на обикновена разходка, с обикновени дрешки - сменяш и толкова. Но ако имаш планове да си изкараш добре, или си на по-хубаво заведение...ами неприятно си е да се случи инцидент. Вече е по-рядко, но все още трябва да внимавам и да им напомням, че са на ресторант.

Да, разбира се, че си е до дете. Моето е назад с други неща, примерно не се облича самостоятелно много добре. Но пък имаш по-голямо дете. Моята племенница е с 1 година по-голяма от сина ти и много се занимава и играе с детето ми, когато й идва отвътре го и храни, приспива и прочие. Та се чудех голямото ти дете не се ли заиграва около и с малките на заведение и да може да му се гласува доверие да сигнализира, ако има проблем... На племенницата ми определено мога да разчитам.

# 706
  • София
М/у другото, миналия юни, на концерта на Пърл Джем в Милано, който беше на открито, беше пълно с двойки с малки деца, вкл. и татковци/майки с бебешори в слингове. Всички се забавляваха, нямаше абсолютно никакви инциденти. Хората бяха спокойни, усмихнати, а децата - видимо доволни. Гледахме ги с мъжа ми с кеф.

Нашата мини метълка пък ще я водим на Годсмак в края на месеца, тя им е луд фен.

Човек стига да има желание, може да отиде почти навсякъде с деца и да изкара добре. Ако няма желание, всичко ще му е тегаво. Впрочем това важи за всичко в тоя живот.

# 707
Миналото лято посетихме СПА дестинация, която обещаваше да е уау и за родители, и за деца. Бяхме се настроили да си изкараме добре, наистина. Но се оказа, че децата скучаеха. Най-малката пък се изплаши от басейна и реши, че трябва да се люлее на най-скучната люлка, тоест вместо весел ден с плискане и вода, пак трябваше да стоя гвардеец и да люлея, както съм правила сигурно хиляда часа през живота си. Е каквато и да съм Полиана, пак си беше сдухано това чудо. Тръгваш с някаква идея и накрая...едно нищо. Какво ли не правих да убедя детето да пробваме нещо друго - не, тя си иска люлката и това е, един час на слънце, права. После си тръгнахме просто, нямах нерви за повече, а децата вече бяха изморени и вкиснали.

Еми сори, понякога просто не става. С мъжа ми бяхме на щафета - вземи едното-пази другото, не можахме да седнем да си говорим, само команди си крещяхме. Мега сдухана и тъпа работа. Не съм оптимист да повторя подобно нещо.

# 708
Темата пак ли стана чат с елементи на разсъждение върху отдадеността на Сирен към нейните деца, гадните уайт траш майки, които си хвърлят децата, за да се върнат в някакъв там офис, и невъзпитаните деца по площадките с техните ограничени майки?

# 709
Не, темата е за това, че може да си изкараш ОК до приятно с деца, но след раждането им оценяваш колко по-гот е да си изкараш готино БЕЗ деца:)

# 710
И какво ти помага това? хихи

# 711
Помага да си организираш дни без деца. Вместо да се самозалъгваш, че и с деца ще е забавно.

# 712
Какво ли не правих да убедя детето да пробваме нещо друго - не, тя си иска люлката и това е, един час на слънце, права. После си тръгнахме просто, нямах нерви за повече, а децата вече бяха изморени и вкиснали.

Ами ако не искам да го люлея 100 часа, не го люлея, и аз си имам  граници и държа да ги знае. Тръшкал се е, случва се и сега понякога, но като кажа не, значи не. И все по-рядко го прави. Също така знае, че като мама /или тати/ спи - спи. Като кажа, че работя - седи при баща си и рядко ме занимава. Племенницата ми беше друга история на тази възраст, де, като кажа, че работя, влизаше в стаята на всеки 2 - 10 минути да провери колко още ми остава...

# 713
Най-хубаво е без деца, със смотан провайдер без никакви изисквания и цял ден във форума. И да не иска много секс.

# 714
На мен ми харесва всичко повече с деца, отколкото без. Изобщо не се шегувам. Не знам дали е от мен или просто от детето, но никога не съм седяла някъде и да проклинам живота си, докато на нея и е кеф.

# 715
Какво ли не правих да убедя детето да пробваме нещо друго - не, тя си иска люлката и това е, един час на слънце, права.
Логиката на това мъчение ми избяга. Искаш да кажеш, че си държала детето един час на слънце, докато му се опече мозъкът? А ако слънцето не е било толкова мъчително за детето, надали е било такава драма и за теб. Честно, как успяваш от най-незначителни неща да си сътвориш драма и кански мъки?

# 716
Ами ще стои  - като не е виждало нито слънце, нито люлка.

# 717
  • София
Сирен, не мислиш ли, че ако ги извеждаТЕ по-често тия деца, социализирате ги с други хлапета, ходите по заведения, планини, хотели, абе пътувате насам-натам, за тях няма да е по-добре? Ще свикнат да са по-независими, да се сблъскват с други хора - и малки, и големи, ще се научат на елементарни навици.

Сещам се за десетките чужденци - италианци, американци, англичани и прочие, с които почиваме заедно. Няма нашенски майки-орлици, които да крещят като гламави Х да излезе от водата и да ми се зъбят, че съм с куче на плажа. Обикновено са спокойни, възпитани хора, които видимо карат спокойна почивка. Летят, плават с кораб(и), обгрижват по няколко деца, често пъти и бебета - и въпреки това, за толкова години и обходени места, не сме ставали свидетели на писъци и драми. А като дойде някой мъник при кучето, било то на плажа или на палубата, идва и усмихнат родител, за да попита може ли, и на свой ред да я погали. Щерката пък веднага се сприятелява с чужденчетата и играят по цели часове - тя се оправя много добре на английски, като една от причините е, че често го говори с чужденци. За нея няма значение дали играе с деца тук или в чужбина, еднакво се радва и общува с лекота.

Щом едно средностатистическо немско/английско семейство може да изкара спокойна почивка с 2-3 деца, ти и мъжът ти също можете, мисля аз. На децата ще им се отрази добре.

# 718
Няма да забравя как в Рим, насред Форума, видях италианско семейство с 5 деца ,  от които едно бебе в слинг, другите бяха около 3,4,5 нацвъкани едно след друго и едно към 8 годишно. И нямаше реване, тръшкане или друго. Като отидохме в дома на Ливия имаше и лекция. Майката ги строи на земята, гледаха и слушаха децата, а тя междувременно и накърми бебето. Раздаде вода в бутилки на всички, че беше 40 градуса и така. Аз си признавам, че не вярвах на очите си. Хората изглеждаха спокойни и щастливи. Значи можело!

# 719
  • София
Може, разбира се! Във всички държави, в които сме пътували с и без детето, сме виждали други родители, очевидно туристи, често пъти с повече деца от нас, как прекрасно успяват да се оправят.

Запечатан момент на кораб - таткото с количката, едно от седналите деца беше негово. Последното е моята убавица, тук още нямаше 5. Децата зазяпани в някакво детско филмче, родителите приемаха спокойно факта, че бяха насадяли на земята. Няма нервни изблици, няма драми.
http://sylvester.snimka.bg/sea/travels.915964.38939955

Общи условия

Активация на акаунт