Промяната след раждането

• 31 749
  • 855
  •   1
Отговори
# 435
Значи, за да работя както си трябва, просто няма такова детегледане, освен някоя много отдадена баба. Детегледачки и бавачки си работят до точно определен час, не може да останеш след работа да довършиш.

С покритие от само 8 часа на ден не знам дали се прави "кариера", само работа ще е.

# 436
  • София
Пак зависи. Как гледаш на нещата и каква ти е работата. Аз, с 4 часа на ден и то не всеки ден, дето въобще нямах намерение да правя кариера, за 4 г натрупах едни имена и опит в СВто, които може и за кариера да се броят.

# 437
В моята работа няма overtime също . От 09:30 до 18:30 и толкоз. Винаги може да останем и още, може и вкъщи да си работим, но то няма какво толкова, освен ако нямаме бизнес срещи

# 438
Стоенето вкъщи дълго не си е работа. Може би има жени, за които е ОК. За мен не би било. Но пък е неизбежно с малки деца, няма как просто, основната 'работа' на майката е вкъщи. Та това като промяна, преди да родя първото не се свъртах вкъщи, не съм /или по-скоро не бях домошар/. Сега пък не обичам много много да миткам напред назад, уморява ме това, напряга ме допълнително. За момента е така. Предполагам, че като порастнат децата още ще се върна към предишното състояние и ще ми се върне желанието за обикаляне напред назад, защото лека полека ми се възвръща.

# 439
"Дълго" е много относително. Всички си представят, че работата им е до годинката или до 18 мес., след това го поема яслата. Но реално може да се окаже, че просто се налага и че със стоене у дома ще има по-малко драма и нещата ще са по-добри за всички. Да, скучно е, няма спор, ама по-добре на мен да ми е скучно, отколкото детето да се скъса да боледува. Него не го питат иска ли.

Не знам, проблемът при делегиране на гледането е, че като си ги гледам сама, съм заета, ама като ги гледа друг, много скоро се оказва, че пак трябва да гледам деца по цял ден, ама болни. Е това вече спихва всякакъв мерак и не ме прави "супер окрилена". И не, не е нормално това боледуване и е мъка за всички.

# 440
  • София
В моята работа няма overtime също . От 09:30 до 18:30 и толкоз. Винаги може да останем и още, може и вкъщи да си работим, но то няма какво толкова, освен ако нямаме бизнес срещи
И при нас е същото, софтуерна компания с плаващо работно време. Мога да отида в 8 и да си тръгна в 5, мога и в 10, и да тръгна в 7. Аз лично съм избрала 9-18 ч., като най-удобен вариант през повечето дни, но понякога сменям без проблем, когато се налага. Хоум офис също работя. Оувъртайм нямаме, няма за какво.

Детето не боледуваше в градините, започна в първи клас миналата година. Еми няма как да я спра от даскало само щото боледува. Редуваме се с болничните с мъжа ми и това е. Ето и тази седмица е болна, но майка ми я гледа, двете са дупе и гащи, много се обичат.

# 441
Таис, ние се занимаваме с външна търговия.  Нямам нито 1 клиент, който да работи извънредно, някои даже е трудно да ги хванеш да работят като цяло (испанците, италианци, гърци) Joy. Поради факта, че сме вързани със спедиторски фирми, а за извън ЕС - и с работно време на митницата, практически няма какво да се прави извън работно време. Колегите ми с деца са доволни, защото също могат да си излизат, когато се налага, а и шефката позволява при необходимост децата да остават тук в офиса или да си вземем лаптопите за вкъщи.

# 442
...Ето и тази седмица е болна, но майка ми я гледа, двете са дупе и гащи, много се обичат.

Каквото и да си говорим, трябва да има някъде там някоя безплатно работеща или нископлатена жена, за да правим ние, богопомазаните, кариера. В БГ още не внасяме бавачки от третия свят.

# 443
И при нас е същото, софтуерна компания с плаващо работно време. Мога да отида в 8 и да си тръгна в 5, мога и в 10, и да тръгна в 7. Аз лично съм избрала 9-18 ч., като най-удобен вариант през повечето дни, но понякога сменям без проблем, когато се налага. Хоум офис също работя. Оувъртайм нямаме, няма за какво.
Сменям, ама през 2 седмици брате, все нещо има.
Аз съм вкисната напоследък, тази зима ни разката фамилията, болести + 7мокласник, много ми дойде, признавам. И интересното е, че седмокласника боледува. Малката от детската градина - ц, не ги носи.
Ама така е, като не е отсъствал и ден от 1ви клас, сега навакса. Боледуваше първите 6 месеца в детската и ... чак сега. Никой не би могъл да предположи, но е безспорен факт. Снощи пак мрънка, че го боли гърлото. Миналата година беше лека, лятото перфектно, но .. човек колкото и добре да живее, 7-ми клас все някога идва. Мръъън.

Промяната ли - всяко нещо е предпоследно. В този смисъл разбирам Сирената. Тамъъъън мислиш, че си се закрепил, порастнали - ц, ново 20. Поне при нас е така.

* в защита на мрънкането си ще кажа, че сме без баби и ММ работи доста. Не като количество, но работата му е изморителна, да не кажа тежка, и се скапва.

# 444
Седмокласничката не ми създава на мен проблеми засега. Но имам второкласник и двегодишно, които действат в екип и съм на път да взема жълта книжка Simple Smile И ние сме без баби, в смисъл има ги, но не помагат с децата.

# 445
Интересно ми е какво става в неразказаните случаи, в които някоя майка, много окрилена, е почнала с нещо ново и рисково и...ами не се е получило и се е отказала. Или пък в следствие на "баланса" работа-кариера така се е избомбила в работата, че няма накъде.

Ето една балансирана статия по въпроса, за детайлите на "супер окрилените", дето от малки са ги учили, че могат да имат всичко:

https://www.bustle.com/p/young-women-are-convinced-motherhood-is … yre-right-8522780

# 446
Седмокласничката не ми създава на мен проблеми засега.
Играта ми разказа. Пък пубертет, пък трудности с материала, и като сложим няколкото месеца боледуване почти непрестанно.... Бе, ще мине. А и не мога да се оплаквам, от 2-годишен не е боледувал, дойде му времето на човека.
Но моят е особен случай де, расъл е без баща почти до първи клас, после с втори баща, не върви лесен, определено! С двама родители от началото си е съвсем друга работа.

# 447
Аз все си мисля, че няма да успея да се справя сама с две деца , домакинство и работа. ММ работи всеки ден по 10 часа, рядко почива. Та съм се замислила за помощ от жена, признавам си. Даже не ме е срам.

# 448
С по-големи не бих имала такива драми. Но при малките боледуването много бързо става много опасно. Дори няма нужда да си параноик. До една възраст и най-малкото боледуване може...абе да не казвам какво, че е страшно. И това заради едното бачкане. Ми не, мерси, вече веднъж си вкарах детето в болницата, пряко обвързано с мерака ми да бачкам. Чувството за вина е огромно. И доволството от парите, стимулацията и мисълта "уау, аз работя" не го изтриват, въобще.

Няма какво да те е срам, ако може да си позволиш помощ и намериш добра такава, която да ти се вписва в деня.

# 449
  • София
...Ето и тази седмица е болна, но майка ми я гледа, двете са дупе и гащи, много се обичат.

Каквото и да си говорим, трябва да има някъде там някоя безплатно работеща или нископлатена жена, за да правим ние, богопомазаните, кариера. В БГ още не внасяме бавачки от третия свят.

Е, майка ми не е длъжна да ни гледа детето, затова винаги я питаме. Тя е щастлив пенсионер, но понякога отказва. Както казах, аз и мъжът ми нямаме проблем с болничните, взимаме и толкоз. Или просто работим от нас, докато дребната оздравее.

Общи условия

Активация на акаунт