Промяната след раждането

• 31 709
  • 855
  •   1
Отговори
# 540
  • France
Да си кажа и аз:
а) физически - кантарът показва едно и също, но имам чувството, че мазнината е сменила местонахождението си. Simple Smile Косата ми е потъмняла и за пръв път си намерих бели косми. Мисля, че хроничното недоспиване си казва думата. Но най-ми е мъчно за бюста ми. Просто изчезна. А имах много хубави гърди. Нямам толкова време за спорт и логично съм по-малко атлетична.
б) мисля, че станах по-добър човек. По-нежен и търпелив. И любовта ни един към друг мина на друго ниво.
в) най ми липсва свободното време. Пожелавам на всички по една готина баба да ви помага и отменя. Децата имат нужда да сменят дневния режим, а вие още повече. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 541

Че 2 години какво са? докато влезеш във форма и минали. Около три на дете са си идеално, и малко повечко даже, ако се налага. Разделянето на 2г. е адски трудно. И се получава един период, в който и двете неща не вървят - ни работа като работа, ни детето е гледано като хората. Е сори, ама ще си го гледам у дома и ще яде био месо и био плодове, няма да кара на държавен боб в яслата. Не ми беше толкова спешна работата.

Обаче твоите не са като моето. На 2г. тръгна на градина, обожава да ходи. На частна градина е, не знам какво и дали био ядат, но храната им изглежда балансирана като меню, а не съм чувала и да не си е изял. А че ми е трудно да работя, трудно ми е, болен е половината време. Обаче и мъжът ми си взима болнични, макар че изкарва повече от мен. И детегледачка имам, ако съвсем я окъсаме и е готина. Изгоних една, с втората проработи.

# 542
Радвай те се,че имате 2 години с тях, аз трябваше да го дам на 6 месеца тука за да се върна на работа . Попринцип на 3 месеца трябваше,но от работа се съгласиха да ми дадът още 3 месеца неплатена Simple Smile.

# 543
Радвай те се,че имате 2 години с тях, аз трябваше да го дам на 6 месеца тука за да се върна на работа . Попринцип на 3 месеца трябваше,но от работа се съгласиха да ми дадът още 3 месеца неплатена Simple Smile.

Що, не беше ли супер щастлива от кариерната възможност и да не затъпееш у дома?

Никой не дава три седмици болнични на една седмица работа, за да си долекуваш детето, не да го пращаш в градината да влачи кашлици. Луд късмет е, ако детето не боледува в градината.

# 544

Никой не дава три седмици болнични на една седмица работа, за да си долекуваш детето, не да го пращаш в градината да влачи кашлици. Луд късмет е, ако детето не боледува в градината.

Дори моето дете, което много боледува, не се разболява всеки месец така, че 1 седмица да е на градина, 3 вкъщи. Миналия месец примерно не е отсъствал и ден от градина поради болест. Да, случва се по-сериозно разболяване, но не всеки месец. И като се случи, една седмица аз съм в болничен, една е мъжът ми, и една идва детегледачката. Естествено, че никой няма да ни търпи на работа, ако 1 седмица се работи, 3 се седи вкъщи. Та преувеличено ми идва горното. Има проблеми, търсят се начини.

# 545
Има проблеми, търсят се начини.

Тук сериозно обърка темата и потребителката, с която влезна в диалог. По-скоро мотото е: "Има човек, има нерешим проблем." Wink

# 546
Никой проблем не е без решение. Само че е неприятно, когато решенията имат тенденция да отварят по 10 нови проблема. И вече зависи кой какви решения ще търси и колко ще му паснат на живота. Иначе като майка, любимата ми фраза е "а защо не опиташ...". А защо не опиташ да спиш само 4 часа в денонощие - знаеш ли колко време ще имаш. Например. Ха-ха.

# 547
Има проблеми, търсят се начини.

Тук сериозно обърка темата и потребителката, с която влезна в диалог. По-скоро мотото е: "Има човек, има нерешим проблем." Wink

Ами просто аргументът, че не може да се ходи на работа, защото децата боледуват, ми се видя преекспониран. Има такива деца, които често боледуват тежко и влизат в болници по н-броя пъти, но все пак говорим за масовия случай. Много от малките деца са през седмица с градински сополи, получават и усложнения понякога, факт. За мен градинските сополи не са причина да отпиша детето си от градина. Ми те в Германия си ги пращат и сополиви на градина /което аз не правя, но все пак да спомена и друга реалност/. Друг е въпросът, ако някой предпочита да си гледа децата до по-голяма възраст и каже, че така си е решил, негови деца са си. Но боледуването като аргумент да не се ходи на работи ми е малко в повече.

# 548
Lyn, просто има наистина много, много често боледуващи деца. Това е. Аз имам 4 деца и едното ми е точно такова. Беше нон стоп болен първите си месеци и години, дори и без да ходи на никаква ясла и градина. Естествено, имаше гледачка, иначе нямаше начин аз да работя. Абсолютно си има деца, които са постоянно болни и аз съм го видяла с очите си. Чукай на дърво, че не знаеш какво е Simple Smile

# 549
  • София
В повече ти е, защото можеш да си позволиш и мъжът ти да вземе болничен, и гледачка.
Не всички имат тази възможност.

# 550
На мен не ми е хич в повече. Пратя ли на градина, та да се впусна в кариера - веднага почват болестите. Стоят ли си у дома - минимум болести. Тоест моята работа директно ще ми разболее децата и те ще платят една цена, която не са задължени да плащат. И имайки предвид, че не всички детски болести са безобидни, нямам чак такава важна работа, че да си жертвам здравето и благосъстоянието на децата.

Мъжът ми може да си вземе почивка и да си намали работата, но да не разправям колко неприятно се отразява това на финансите. Сумата от последната настинка беше болезнена, като теглихме чертата. Плюс разболяване и безсъния за нас също. Еми не си е оферта. Медал за мъки не дават.

Та така, някои решения са толкова неелегантни, раздути и с висока цена, че по-добре да си стоиш с проблема. Аз нямам култ към намирането на решения, търся най-малкото зло. Затова ми е нелогично, когато решението е по-голямо зло от проблема.

# 551
Lyn, просто има наистина много, много често боледуващи деца. Това е. Аз имам 4 деца и едното ми е точно такова. Беше нон стоп болен първите си месеци и години, дори и без да ходи на никаква ясла и градина. Естествено, имаше гледачка, иначе нямаше начин аз да работя. Абсолютно си има деца, които са постоянно болни и аз съм го видяла с очите си. Чукай на дърво, че не знаеш какво е Simple Smile

Да, точно това казах и по-горе, че има деца, които боледуват постоянно и с много сериозни усложнения. И в този случай наистина градината не е най-подходящата среда. Но поне по моите наблюдения повечето деца боледуват от инфекции със сополи, някои от които придружени с усложнения. И моето е често болно, за 6 месеца направи една пневмония и един бронхит, отделно честите инфекции със сополи, но без усложнения. Имало е периоди да сме на прага на силите си, та и отвъд.

# 552
На фона на тая мъка, какво ще стане, ако седнеш и си направиш сметка, че може да жертваш още 1-2 години и нетната сума от Х евро, ако в крайна сметка това ще подобри здравето на детето и ще му спестиш тия пневмонии, които няма как да са безобидни? На фона на цял живот е много малко това време и тия пари - ще ги компенсираш. За мен и 1 пневмония не е приемлива. Тия бели дробове на детето ми са безценни, струват повече от годишната ми заплата със сигурност.

Силите ми също са безценни впрочем. Няма начин да се докарам до бърнаут, само защото някой казал, че можело и да се работи, и да се гледат деца.

# 553
Все си мисля, че не всички семейства могат да си позволят жената да не работи примерно третата година, когато не идват никакви пари за майчинство. Не винаги има избор, просто трябва да пуснеш детето на градина/ясла.

И моля ви се не ми пробутвайте, че съм тъпа, защото не съм с програмист-провайдър.
Сирен, никой не е казал, че жената трябва да е работеща - майка, но много жени го правят, защото се налага. То ако беше изключение, нямаше детските градини особено в големите градове да са запълнени на макс.

# 554
Разбира се, че не всички. Това си е малък лукс. Но доста могат да си го позволят преспокойно, но не го правят. Впрочем сметката е лесна - просто ти трябват още 12 месеца, умножени по нетния доход на жената, минус представителни разходи по ходене на работа. Ако имаш в живота си само 1 дете и то след 30г. възраст, все би трябвало да се събере една такава сума.

Общи условия

Активация на акаунт