Промяната след раждането

• 31 510
  • 855
  •   1
Отговори
# 735
  • France
Това, което казваш, Емма, е много тъжно. Мисля си, че ключа е детето да общува с други деца. Така си дават пример едно на друго. Учат се взаимно на номера и най-после пускат полата на мама.

# 736
Със сигурност не му е неприятно на площадката, просто няма социалния опит на останалите деца. Просто ежедневни ситуации, които си искат натрупване, както с магазина, заведението, разходката.

# 737
И съм на мнението на Таис, сякаш ни е присъщо да се притесняваме какво ще кажат за нас и децата ни комшиите, роднините, че и даже съвсем непознати хора. След няколко години в чужбина вече не се впрягам толкова, а по отношение на детето, въобще. Много често се бърка свободата, която имат тук децата да се забавляват, със свободия. Но някакси е странно да си пуснеш детето на площадката, и да търчиш с него на всяка крачка, за да не се изцапа, сакън.
Немските площадки са обикновено големи пясъчници, и просто в пясъка са инсталирани люлки, пързалки. На всичкото отгоре, има един като кран за вода, и лятото като го пуснат, са все едно на морето, правят си замъци с пясъка, бягат само по бодита, целите омазани с пясък. Това никога не би се случило при нас, иначе децата ще се разболеят, изцапат. Но на всички им е ясно, че това са деца и в крайна сметка дрехите се перат, настинките се лекуват.
Веднъж дойде една българска баба, те внучетата едвам говореха български, но жената си нареждаше: Теодоре, стига размахва тая лопатка, ще влезе пясък навсякъде; Теодоре, по-внимателно, ще се изцапаш; Теодоре, гледай какво ме направо с тоя пясък. Аз ако бях на мястото на това дете, щеше да ми се отще окончателно.

# 738
  • София
Оо, аз още помня една баба на момиченце: Не бягай! Не сядай на пейката де! Не се катери!
Единствената опция беше да стои мирно.

# 739
  • София
Оо, аз още помня една баба на момиченце: Не бягай! Не сядай на пейката де! Не се катери!
Единствената опция беше да стои мирно.

Когато бяхме все по детските площадки, подобни забележки бяха ежедневие. Директно съм питала майка защо изобщо си извежда децата - две момчета, малко по-големи от моето, като постоянно искаше да седят на пейката при нея. Не благоволи да ми отговори. Децата милите подскачаха на един крак от нетърпение и жално зяпаха другите дребосъци.

Имаше и едно момиченце, Грейс Simple Smile - там пък бабата не му даваше да диша, вървеше залепена за нея и мелеше ''Не пипай това, не стъпвай тук, ще паднеш и ще се изцапаш..''.

За някои хора децата са музейни експонати.

# 740
 Аз се изнервях на площадката и в заведенията. Поне до 3-4 години. Имах си две-три майки с които се срещах и ми беше достатъчно.
Най-добре ми беше на село. Пускам я в големия двор и да се маже колкото иска. После я къпя. Да не говорим, че обичаше да влиза при овцете с татко си (земеделец е) и прегръщаше агнета. Кой знае как някоя мама би се възмутила. Но детето оцеля...

# 741
Аз не съм срещала такива родители и баби май, толкова да не дават нищо. Но не се и заглеждам. Водя си детето на площадката, то играе и си заминаваме.

Аз не пускам в пясъчник, просто ми е гадно, но и детето ми не напира никога. Все ми е тая как ще се изцапа, просто ме е гнус от пясъка. Като тръгне на ДГ и без това все в пясък ще ги държат.

# 742
  • Terra incognita
Изчетох ви с интерес. Не мисля, че има някакво надцакване, за мен е интересно да прочета различни мнения на майки. Simple Smile
Моето дете е родено и расте в чужбина и нещото, което винаги ме е притеснявало на българските детски площадки, е аграсията между децата. Не знам, може би само на мен ми се е случвало подобно нещо, но почти винаги сме се сблъсквали, обикновено с по- големи деца, проявяващи най- вече вербална агресия с много груб и нецензурен език.

# 743
А в чужбина няма насилие и никое дете не е агресивно?

# 744
Само да споделя от горчив опит. Не желая да ходя пред нашата площадка, защото няколко пъти станах свидетел на невероятен селски панаир. Вики казва за агресията при децата, но майките какво могат да сторят....Последно две майки почти не се нахвърлиха да се бият заради играчки в пясъчника. Обиди, грозни думи и панаири. Не желая нито аз, нито детето да ставаме свидетели на такива изпълнения. Затова обикновено съм я водила в паркове с познати деца.

# 745
  • Terra incognita
Ако имах подобни наблюдения, нямаше да ми направи впечатление, най- вероятно, нито на мен, нито на детето ми, което остава втрещено в повечето случаи.
Децата тук са вежливи едно към друго, не се ругаят и бутат по площадките.
Говоря за личния си опит и това, което ми е направило впечатление. Не съм била на всяка площадка по света.

# 746
Абе не знам, гледам че в Лондон например всеки ден има убийство, извършено от някой под 20 години. Тия хора доскоро и те са били по площадките...

А това с майките е вярно Simple Smile Преди 2 дена какви ужасии изслушах! Моето си се пързаляше, когато една майка се разкрещя като луда, явно някое дете беше ударило нейното. Щяла да убие другата майка, мръсна овца и подобни още доста животни изреди. Аз се разхилих накрая, не издържах. То нищо му нямаше на детето, а ако наистина имаше някоя синина не знам.

# 747
  • София
Милениълите са доста неуравновесени и невъзпитани. За майките говоря. 90тите набори примерно.

# 748
Аз да си призная на нашата не съм виждала, но са почти изцяло немци, ама не немци като Хасан и Айше с немските паспорти Grinning

# 749
Да, много млада беше тази майка, а се изложи грандиозно, такива крясъци. А детето й нямаше и 2 годинки, още има да се вихри доста по площадките.

Общи условия

Активация на акаунт