Медицински център за репродуктивно здраве Ню Лайф (In Vitro New Life) - Тема 3

• 54 368
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Първо се извинявам, защото не знам,дали мога да получа тук някаква помощ, но реших да питам МЦ new Life за мнение. Бих искала да попитам направихме втора спермограма при различни специалисти, мнението на единия беше, че е ок, а на другия, че не е ок спермограмата, като и двамата изписват скъпи лекарства на мъжа ми. Едните ги изпи, но бяха толкова захарни, като степче, че никак не му се отразиха добре. Другите са адски скъпи, та бих искала да изкажете мнение, зле ли е толкова положението, може ли с такива резултати да се подберат сперматозоиди при оплождане, инвитро? Качила съм ги една по една и ,след това наложени една до друга.

Много благодаря предварително!

# 601
Не, моят винаги е на горна граница. Ендокринологът ми каза, че Пролактинът е проблемен, когато е патологично висок (няколко пъти по-голям от горна граница). Освен това съм била и в Турция на консултация за инвитро и ми казаха, че предпочитат да е към горна граница.  По това време пиех Бромокриптин, за да го смъкна, защото при мен има и физически отражения, когато е на горна граница. В Турция ме помолиха да спра лекарствата.
И с други лекари съм говорила по въпроса. На мнение са, че по-добре да е към горна граница, отколкото към долна, защото има Пролактин в дицидуата, който е различни нива от този в кръвта и е важно да знаем, че има добри количества, защото е много важен за имплантацията.
Тоест: ако нямаш лактация от гърдите, овулираш, всичко е ОК.

Извинете, че се намесвам, но високия пролактин пречи за забременяване. Моя винаги е бил около 500, преди да почна да пия Бромокриптин. Открихме го на третия ми трансфер, след като втория беше успешен за кратко, нямам аденом. След като смъкнах пролактина си забременях на следващия трансфер и съм пила Бромокриптин до 20 г.с.
Според ендокринолог пролактина може да бъде причина за мисед.
Като родих спрях всякакви лекарства докато кърмих. Сега опитвам за второ детенце и отново пролактина ми беше 600. Започнах Бромокриптин по половинка вечер, и след два месеца вече поддържам нива около 300 и засега няма да спирам лекарствата. Посетила съм ендокринолог и това е от него. Затова изписват Бромокриптин а не Достинекс, защото първото може да се пие по време на бременността.
И като заключение, ще кажа, че пролактина пречи на овулацията.

# 602
Предполагам сме ходили при един и същ ендокринолог - д-р Георгиев. При мен дори не искаше да ми изпише лекарства, но аз се бях запънала, че заради това ми е неуспешен първия трансфер. След това имам един трансфер и една година опити на Бромокриптин половинка вечер. Без резултат. Междудругото на мен Бромокриптина никога не ми го смъкна, просто бутнахме с няколко десетици Пролактина. Спрях го преди 1 година и имам през тази една година 3 забременявания.
Моят личен опит и мнението на лекарите (включвам и д-р Петрова) е, че Пролактина на горна граница не е проблем.
Разбира се тук не е мястото да се консултираме, предполагам жената ще говори с лекарите се. Все пак не сме всички еднакви и както казва д-р Георгиев: "Понякога има 28 малки уж безвредни неща леко извън норма, но 29то просто обръща колата".

# 603
Предполагам сме ходили при един и същ ендокринолог - д-р Георгиев. При мен дори не искаше да ми изпише лекарства, но аз се бях запънала, че заради това ми е неуспешен първия трансфер. След това имам един трансфер и една година опити на Бромокриптин половинка вечер. Без резултат. Междудругото на мен Бромокриптина никога не ми го смъкна, просто бутнахме с няколко десетици Пролактина. Спрях го преди 1 година и имам през тази една година 3 забременявания.
Моят личен опит и мнението на лекарите (включвам и д-р Петрова) е, че Пролактина на горна граница не е проблем.
Разбира се тук не е мястото да се консултираме, предполагам жената ще говори с лекарите се. Все пак не сме всички еднакви и както казва д-р Георгиев: "Понякога има 28 малки уж безвредни неща леко извън норма, но 29то просто обръща колата".

Аз казвам от моя личен опит. Тези три забременея, успешно имате ли? Намерихте ли причината? Няма да ви се бъркам , но пролактина е причина. Аз посещавам ендокринолог Д-р Троев в Вми

# 604
Ние сме с мъжки фактор. При нас нещата са съвсем по-различни. В момента съм бременна след естествено забременяване.
Аз с моите изследвания съм ходила при д-р Георгиев, д-р Митева, още един ендокринолог. Гледали са ги д-р Даскалов, д-р Даскалова, д-р Петрова, д-р Русев, д-р Карликая, д-р Александров и не помня вече още кой доктор. Всички са били на мнение, че проблемът е мъжки фактор.
Затова се гледа цялостна картинка, не само едно изследване, както и обективното състояние на жената. При мен не е проблем, при Вас е. Така че явно не можем да кажем: да няма проблем или да има проблем при всички жени. Само лекар може да прецени.

# 605
Една приятелка забременя с висок пролактин следствие на аденом на хипофизата. Тя не планираше второ дете,лекарите й бяха казали,че е невъзможно забременяване с такива стойности на пролактина и .....опа! Simple Smile
Така че и аз мисля като teri някои неща може при една жена да са проблем,при друга не,но при всички случаи е индивидуално и трябва да се тълкува съвместно с цялостното състояние на жената

# 606
xkxk, а къде сте ги правили тези спермограми? В сертифицирана лаборатория за правене на спермограма ли е? Защото това е от голямо значение.

# 607
[Точно така! Моите ендокринолози са проф. Куманов, доц. Катя Тодорова, доц. Еленкова, д- р Начев. Пролактинът не може да е проблем, ако е на горна граница или дори малко над нея. Ако имате овулация, нямате секрет от гърдите, означава, че организмът се справя добре с тези стойности. Плюс това, за да е измерен точно, в Александровска болница съм лежала 1 час, сложиха ми венокат и така взимат проба, а преди това слизаш от стаята с асансьора до етажа с лабораторията. Кой си прави така изследване в лаборатория? Никой!!! Веднага след забременяването пролактинът физиологично  скача.  Има случаи, когато трябва да се пие бромокриптин или достинекс до края на 3 месец, но то по- скоро е грижа за аденова, който има такъв.......
quote author=teri__90 link=topic=1097034.msg42478097#msg42478097 date=1615471402]
Не, моят винаги е на горна граница. Ендокринологът ми каза, че Пролактинът е проблемен, когато е патологично висок (няколко пъти по-голям от горна граница). Освен това съм била и в Турция на консултация за инвитро и ми казаха, че предпочитат да е към горна граница.  По това време пиех Бромокриптин, за да го смъкна, защото при мен има и физически отражения, когато е на горна граница. В Турция ме помолиха да спра лекарствата.
И с други лекари съм говорила по въпроса. На мнение са, че по-добре да е към горна граница, отколкото към долна, защото има Пролактин в дицидуата, който е различни нива от този в кръвта и е важно да знаем, че има добри количества, защото е много важен за имплантацията.
Тоест: ако нямаш лактация от гърдите, овулираш, всичко е ОК.
[/quote]

# 608
  • до най-прекрасния мъж
Най-добре е изобщо да не ставаш, когато ти взимат кръв за изследване на  пролактин. Последно лежах към 40 минути, преди да ми вземат кръв. Взеха ми я в легнало състояние, директно в стаята, в която ме настаниха да лежа. Понеже до преди няколко години бях с проблеми в тази насока, винаги в лабораторията са ме настанявали на кушетка да лежа и след 30 мин са ми взимали кръвта без да ставам. Така е правилно, за да се избегне стрес за организма.

# 609
Здравейте , от около 3 години с моят мъж правим опити за бебе, но без успех . Насочила съм се към доктор Петрова, някой може ли да сподели отзиви за нея като лекар, като човек , като процес на действие? Ке бъда благодарна, хубава вечер !

# 610
За мен тя е точният човек, независимо че пиперливият й език и директното отношение може да разплаче по-чувствителните. Препоръчвам ви да отидете първия път при нея двамата с мъжа си. Тя успя да насърчи моя да започне със своите проверки - спермограми и т.н. Пък и да сте еднакво информирани. Също да носите всички изследвания/епикризи, които имате досега.
Аз започнах при нея, след това минах при Минчев заради наложила се операция и в края на краищата сколасахме с 1 брой бебе, което сега ни разиграва Simple Smile
Успех!
Здравейте , от около 3 години с моят мъж правим опити за бебе, но без успех . Насочила съм се към доктор Петрова, някой може ли да сподели отзиви за нея като лекар, като човек , като процес на действие? Ке бъда благодарна, хубава вечер !

# 611
За мен тя е точният човек, независимо че пиперливият й език и директното отношение може да разплаче по-чувствителните. Препоръчвам ви да отидете първия път при нея двамата с мъжа си. Тя успя да насърчи моя да започне със своите проверки - спермограми и т.н. Пък и да сте еднакво информирани. Също да носите всички изследвания/епикризи, които имате досега.
Аз започнах при нея, след това минах при Минчев заради наложила се операция и в края на краищата сколасахме с 1 брой бебе, което сега ни разиграва Simple Smile
Успех!

Благодаря ви за изчерпателния отговор . Преди около 1 година правихме някои изследвания и ходихме до друг специалист в града, но в един момент ме ме разочарова. Мислех да не и предоставя изследванията тъй като от около преди година , но след вашият отговор, ще занеса всичко налично и веднага ще звънна ,за да си запазя час възможно най-скоро, тъй като този път ме решени да стигнем до края .

# 612
Силно подкрепям Frekoko. Докторката е много пряма, разплаквала ме е, но ми е казвала такива житейски съвети, благодарение на които съм бременна сега. Езикът й е остър,  но на мен това ми харесва. Спомням си как в един форум жените се бяха възмутили, че като влезнала една жена докторката й казала: "Хайде, мацо, сваляй гащите". И на мен така ми е казвала, мен това ме отпуска, че отивам при жена, приятелка, а не при непознат, студен лекар, от който да се чудя как да изкопча две думи.
Доктор Петрова не случайно е лице на клиниката и е толкова натоварена. При мен поне винаги е реагирала адекватно и е успявала да успокои бушуващите ми хормони. Най-спокойна през тези години съм се чувствала, когато съм чакала пред кабинета й за преглед, защото знам, че ще си тръгна с надежда.

# 613
Аз също подкрепям доктор Петрова, определено си разбира от работата. Ние също като вас имахме неуспехи за около 3 години и след това реших, че ще действаме по-сериозно. Водихме се с неизяснен стерилитет. Благодарна съм й, че след първия неуспешен трансфер, ме изпрати на имунолог, където след направените изследвания, излезе проблем. Иначе, по принцип след 2 или 3 неуспешни трансфера е правилото да изпращат. Вторият трансфер вече беше успешен.

П.С. И на мен ми казва "Мацо" или "Любов" 😀😁

# 614
Благодаря на всички , още тази седмица ще се обадя да запазя час. Всяка една от вас ми вдъхна надеждата , че с записването на час при докторката сме една крачка по-близо до осъществяването на най-голямата ни мечта . Благодаря ви много , дами ♥️

Общи условия

Активация на акаунт