Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 830
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
Никога при мен не са предизвиквали акне, но и аз съм нямала никога. Втори път по 3 месеца ги вземам и не съм имала проблем. Но аз съм и възрастна на 44. Дано е нещо временно при теб и си ги уползотвориш по предназнаечение.

# 181
Денис, здравей! Simple Smile
Преди време ти много ми помогна да избера подходящите добавки за забременяване и трансфера ни беше успешен,имах лека бременност и сега и здраво бебе.
Сега обаче искам да те питам какво мога да пия, в кърмаческия период сме и вече усещам болки в костите ( гърба, краката ).
Имам отпреди морски колаген на Неосел ,поръчван от iherb, Л-аргинин на GNC ,Астаксантин. Мога ли да пия Колагена най-вече?
Имам и Омега 3 на Now, В12 на Natural factor,Омега 7 Sea Buckthorn Oil. Все добавки, одобрени от теб.
Много ми се иска да тия сега, но понеже кърмя незнам дали е удачно.
Ще съм много благодарна да ми помогнеш отново! ;-*

# 182
  • София
Денис, здравей! Simple Smile
Преди време ти много ми помогна да избера подходящите добавки за забременяване и трансфера ни беше успешен,имах лека бременност и сега и здраво бебе.
Сега обаче искам да те питам какво мога да пия, в кърмаческия период сме и вече усещам болки в костите ( гърба, краката ).
Имам отпреди морски колаген на Неосел ,поръчван от iherb, Л-аргинин на GNC ,Астаксантин. Мога ли да пия Колагена най-вече?
Имам и Омега 3 на Now, В12 на Natural factor,Омега 7 Sea Buckthorn Oil. Все добавки, одобрени от теб.
Много ми се иска да тия сега, но понеже кърмя незнам дали е удачно.
Ще съм много благодарна да ми помогнеш отново! ;-*
Здравей!
Докато кърмиш, може да приемаш само Омега 3, Коластра, ПроБ, МВ при кърмене, Магнезий, Протеин.
В12 - ако имаш дефицит. Ако нямаш, до 1000мкг/дн.
Започни по малко да спортуваш Peace - това е най-доброто, което може да направиш за костната с-ма /а и не само за нея /, помага много и при т.н. следродилна депресия

# 183
  • София
Здравейте, попаднах тук по повод търсенето за Див Ямс, което пък е, защото имам всички симптоми на нисък прогестерон, но чакам 22-рия ден, за да пусна изследвания.
Започнах все пак Дивия Ямс на петия ден от МЦ, но без да съм променяла нищо друго в режима си, имам чувството, че се чувствам много зле, дали е възможно да е от него? Тревожно ми е, не мога да спя, адски уморена съм...
Преди съм пила Вечерна иглика само за тежко ПМС и тогава се бях повлияла много добре на втория месец, но нямах други оплаквания, освен ПМС-то. Дали е възможно да комбинирам двете добавки?
ТСХ ми е в норма и съм спряла еутирокса.
Освен това взимам Mg, D, B12, комбинирани мултивитамини и пробиотик, но нямам ясна схема за приема им и не съм много редовна.
Edit: взимам и пасифлора вечер, уж за сън, но не вярвам да влияе на останалите добавки.

# 184
  • София
Здравейте, попаднах тук по повод търсенето за Див Ямс, което пък е, защото имам всички симптоми на нисък прогестерон, но чакам 22-рия ден, за да пусна изследвания.
Започнах все пак Дивия Ямс на петия ден от МЦ, но без да съм променяла нищо друго в режима си, имам чувството, че се чувствам много зле, дали е възможно да е от него? Тревожно ми е, не мога да спя, адски уморена съм...
Преди съм пила Вечерна иглика само за тежко ПМС и тогава се бях повлияла много добре на втория месец, но нямах други оплаквания, освен ПМС-то. Дали е възможно да комбинирам двете добавки?
ТСХ ми е в норма и съм спряла еутирокса.
Освен това взимам Mg, D, B12, комбинирани мултивитамини и пробиотик, но нямам ясна схема за приема им и не съм много редовна.
Edit: взимам и пасифлора вечер, уж за сън, но не вярвам да влияе на останалите добавки.
Здравей!
Дивият ямс е аналог на прогестерона и се приема след О. или поне след 14-17 ден на МЦ. Ако се приема преди О. може да я потисне.
Колко е ТСХ и как така спираш Еутирокса?!  Ако си с Хипофункция, ако го спреш, ТСХ ще се повиши.
Провери ТСХ, Т4, Т3, Пролактин и Кортизол.
Консултирай се с Ендокринолог.

# 185
Здравей Денис!
Искам да те попитам за м2тон! Безобиден ли е за ползване и трябва ли преди прием да следя някои хормони понеже пише,че съдържа естрогени! Благодаря предварително и приятен ден!

# 186
  • София
Здравей Денис!
Искам да те попитам за м2тон! Безобиден ли е за ползване и трябва ли преди прием да следя някои хормони понеже пише,че съдържа естрогени! Благодаря предварително и приятен ден!
Здравей!
По-голяма част от билките съдържат фитоестрогени.
Трябва да следиш Е2 и андрогените - Андростендион, Тестостерон, ДХЕА и ако въпреки приема му, няма О. - това означава, че не трябва да го приемаш.

# 187
Денис , какво е мнението ти за този
л аргинин!
https://www.gohealthy.gr/el/products/now-sports-l-arginine-500-mg-100-caps

# 188
  • София
Става  Peace
Дозата е 2х500мг, на гладно, с вода, 1 час преди хранене

# 189
Денис , благодаря ти. Вземам го заедно с nac и инозитол, един час преди хранене сутрин и вечер. След хранене вземам МВИ, омега 3 и фолат. Трябва ли да да има повече часове разлика между тях или така е ок?

# 190
  • София
Денис , благодаря ти. Вземам го заедно с nac и инозитол, един час преди хранене сутрин и вечер. След хранене вземам МВИ, омега 3 и фолат. Трябва ли да да има повече часове разлика между тях или така е ок?
Така е добре.
За Инозитола  - да е 1 час и преди кафе или 2 часа след него, защото кофеинът го унищожава.

# 191
  • София
Здравей!
Дивият ямс е аналог на прогестерона и се приема след О. или поне след 14-17 ден на МЦ. Ако се приема преди О. може да я потисне.
Колко е ТСХ и как така спираш Еутирокса?!  Ако си с Хипофункция, ако го спреш, ТСХ ще се повиши.

Консултирам се с ендокринолог доста често поради други причини, но не всеки е наясно с всички добавки, затова си позволих да попитам тук Simple Smile
ТСХ ми е 2. Когато "не е добре" стига до 4,5 (не се е случвало от години) затова реших да проверя дали само с добавки и режим няма да успея да го поддържам около 2.
За дивия ямс, това означава ли, че се приема само от овулация до началото на цикъл? Ако го започна около 15тия ден, дали би рефлектирало резултатите на прогестерона на 22-рия?
И все пак, може ли да се комбинира в вечерната иглика и за нея има ли значение в кой перидо се приема?
И последно, защо точно пролактин и кортизол? Бях чела за кортизола, че изследването му е доста нерелевантно, защото изключително варира от моментни фактори...

# 192
Зdrawejte,
 denis., благодаря ти за отговора относно Дивият ямс и Витекса. В крайна сметка реших да си купя Витекс чай вместо таблетката. Та вчера докато търсех как се приготвя и ми направи впечатление, че тази пише, че билката повишава LH. От последните ми изследвания от Август месец, съотношението лх:фсх беше:
LH 15.28 (2.4 - 12.6)
FSh- 5.73 (3.5-12.5)

Притесненията ми са дали няма да ми влоши състоянието в такъв случай?

# 193
  • София
Скрит текст:
Здравей!

Консултирам се с ендокринолог доста често поради други причини, но не всеки е наясно с всички добавки, затова си позволих да попитам тук Simple Smile
ТСХ ми е 2. Когато "не е добре" стига до 4,5 (не се е случвало от години) затова реших да проверя дали само с добавки и режим няма да успея да го поддържам около 2.
За дивия ямс, това означава ли, че се приема само от овулация до началото на цикъл? Ако го започна около 15тия ден, дали би рефлектирало резултатите на прогестерона на 22-рия?
И все пак, може ли да се комбинира в вечерната иглика и за нея има ли значение в кой перидо се приема?
И последно, защо точно пролактин и кортизол? Бях чела за кортизола, че изследването му е доста нерелевантно, защото изключително варира от моментни фактори...
За ТСХ - Ок., ти си знаеш.
За Дивият ямс - ако има М. се приема след О. или във втората половина на МЦ. Ако няма М., напр. при менопауза, може да се приема постоянно.
Може да се комбинира с МВИглика, което се приема от М до М, или постоянно.
Пролактин и Кортизол заради симптомите, които описваш: Тревожно ми е, не мога да спя, адски уморена съм

# 194
Денис, сега ме накара да се замисля, защото на мен ми изписаха Див ям заради висок пролактин, с коментар, че ще видим дали ще се смъкне от него и, ако не се повлияе, тогава ще ми изписват достинекс. При консултация с друг репродуктивен специалист пък се чуди защо са ми го изписали, но и не ми каза да не го пия. Защо ще ми го изписват, ако има шанс да потиска О, а аз искам да забременея? Днес ми е 11-ти ден от 28-дневен цикъл. Дали ще е късно, ако до вчера съм го приемала и днес го спра? Като се има предвид, че го пия от 15.03.

Общи условия

Активация на акаунт