Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 835
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Зdrawejte,
 denis., благодаря ти за отговора относно Дивият ямс и Витекса. В крайна сметка реших да си купя Витекс чай вместо таблетката. Та вчера докато търсех как се приготвя и ми направи впечатление, че тази пише, че билката повишава LH. От последните ми изследвания от Август месец, съотношението лх:фсх беше:
LH 15.28 (2.4 - 12.6)
FSh- 5.73 (3.5-12.5)

Притесненията ми са дали няма да ми влоши състоянието в такъв случай?
ЛХ е висок и показва ПКЯ (освен ако не е имало киста/ЗФ).
Витексът действа на хипофизата, подпомага/нормализира нейната функция и от там може да повлияе ЛХ, ФСХ, Пролактин - но само да ги нормализира ( ако са ниски или високи).
Това е добавка, което се използва и при премено- и менопауза, а тогава ЛХ и ФСХ са също доста високи.

Денис, сега ме накара да се замисля, защото на мен ми изписаха Див ям заради висок пролактин, с коментар, че ще видим дали ще се смъкне от него и, ако не се повлияе, тогава ще ми изписват достинекс. При консултация с друг репродуктивен специалист пък се чуди защо са ми го изписали, но и не ми каза да не го пия. Защо ще ми го изписват, ако има шанс да потиска О, а аз искам да забременея? Днес ми е 11-ти ден от 28-дневен цикъл. Дали ще е късно, ако до вчера съм го приемала и днес го спра? Като се има предвид, че го пия от 15.03.
Дивият ямс при висок пролактин: се приема само след О., подпомага ЛФ и допълва прогестероновият дефицит, а само прогестерона, може да потисне високите нива на пролактина.
Ако се приема преди О. я потиска, а когато няма О. - няма ЖТ, което да синтезира прогестерон. Остава да действа само Дивият ямс, като растителен аналог на прогестерона, но нивата му ще са ниски и едва ли ще успее да повлияе пролактина.
Може и да е потиснал О., защото той потиска и естрогените, а техните нива започват да нарастват още от 1-ви ден на МЦ и са най-високи, часове преди О.- след О. нивата рязко падат. Ако нивата на естрогените са ниски, това означава, че не се е образувал ДФ с годна за оплождане яйцеклетка.
Но, как ти действа Дивият ямс е трудно да се разбере /без хормонални изследвания/ - той съдържа диосгенин, от който в лабораторни условия се получават Прогестини /като  Дуфастон, Оргаметрил, Прогестогел за мазане и т.н. / Но, не е известно дали може и в какво кол-во, тялото само да го преобразува в прогестерон. Ако твоето тяло не успява да го конвертира, може и да не потисне О.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 13:32 от denis.

# 196
Здравейте, аз искам да попитам добавките на NOWFOODS добри ли са?

# 197
Денис , хранителни добавки за намаляване на стойностите на Пролактин има ли?

# 198
Денис, какво е мнението ти за тази Омега? Как се приема? Търся вариант до 30лв евентуално.
https://www.iherb.com/pr/life-extension-omega-foundations-mega-e … 20-softgels/68440 Ще я комбинирам с Инозитол, ФК, Нак и Аргинин, но изглежда, че нещо не правя както трябва.. приемам ги от месец и половина и очаквах да се птразят добре. Този месец обаче имам закъснение вече 6-7 дни и - тест, такова нещо не ми се е случвало. Цикъла ми е бил винаги 29-30 дни. Със СПКЯ съм. Инозитол, Нак и Аргинин взимам сутрин 1 час преди храна, след закуска ФК и вечер преди лягане поне час след храна отново Инозитол, нак и Аргкнин. Бъркам ли някъде?

# 199
Здравейте,искам да попитам някой пил ли е Пикозитол и какво ви е мнението за него.Благодаря предварително.

# 200
  • София
Витекс и всички добавки, които подпомагат О., но не разчитай много на тях.

Денис, какво е мнението ти за тази Омега? Как се приема? Търся вариант до 30лв евентуално.
https://www.iherb.com/pr/life-extension-omega-foundations-mega-e … 20-softgels/68440 Ще я комбинирам с Инозитол, ФК, Нак и Аргинин, но изглежда, че нещо не правя както трябва.. приемам ги от месец и половина и очаквах да се птразят добре. Този месец обаче имам закъснение вече 6-7 дни и - тест, такова нещо не ми се е случвало. Цикъла ми е бил винаги 29-30 дни. Със СПКЯ съм. Инозитол, Нак и Аргинин взимам сутрин 1 час преди храна, след закуска ФК и вечер преди лягане поне час след храна отново Инозитол, нак и Аргкнин. Бъркам ли някъде?
Тази омега 3 е хубава и аз често я ползвам. Приема се след хранене.
Добавките, които приемаш са хубави и подпомагат О., но при СПКЯ може и да не са достатъчни. Много зависи каква е първопричината и дали прилагаш някакво лечение.
Причините може да са - високи нива на ТСХ, Пролактин, Инсулин, андрогени и т.н. Добавките са винаги от полза, но не могат да се справят с по-сериозни хормонални отклонения.
Първо е терапията и след това са добавките

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 14:38 от denis.

# 201
Скрит текст:
Витекс и всички добавки, които подпомагат О., но не разчитай много на тях.

Тази омега 3 е хубава и аз често я ползвам. Приема се след хранене.
Добавките, които приемаш са хубави и подпомагат О., но при СПКЯ може и да не са достатъчни. Много зависи каква е първопричината и дали прилагаш някакво лечение.
Причините може да са - високи нива на ТСХ, Пролактин, Инсулин, андрогени и т.н. Добавките са винаги от полза, но не могат да се справят с по-сериозни хормонални отклонения.
Първо е терапията и след това са добавките
Благодаря ти, Денис. Имам висок Андростендион, последния път и Пролактин. Реших да пробвам с добавки, но явно не е достатъчно. Ще поръчам Омегата, а 2 таблетки дневно достатъчни ли ще са?

# 202
  • София
mystic193
За Омега 3 - редувай, 2-3-2-3-2-3...  капс./дн.

# 203
Много ти благодаря за пореден път, Денис Hug

# 204
Здравейте,Денис!
Имам следния проблем - на 40 години съм и почти всеки месец образувам кисти.Вече 2 пъти съм оперирана.Кистите са функционални, не са шоколадови или ендометриозни. Цикълът ми е редовен, идва всеки месец на 29 ден, но много обилен и болезнен, със съсиреци.
Хормони - всички в норма, само естрадиол висок.
Лекарите предлагат противозачатъчни или хормонална спирала.
Какво бихте ми препоръчали?
Благодаря!

# 205
  • София
Здравейте,Денис!
Имам следния проблем - на 40 години съм и почти всеки месец образувам кисти.Вече 2 пъти съм оперирана.Кистите са функционални, не са шоколадови или ендометриозни. Цикълът ми е редовен, идва всеки месец на 29 ден, но много обилен и болезнен, със съсиреци.
Хормони - всички в норма, само естрадиол висок.
Лекарите предлагат противозачатъчни или хормонална спирала.
Какво бихте ми препоръчали?
Благодаря!
Здравей!
Има тема за хормоните, пусни ги там за да ги видим.
Когато се образуват кисти, това означава, че някъде има проблем и първо той се коригира, след това са добавките.
Добавките само подпомагат, не лекуват, нямат силата на медикаментите.

# 206
Здравейте Денис!
Бихте ли ме посъветвали към какви витамини и добавки да се насоча за подобряване на стойностите? Междувременно изчакваме Заповед от фонда за стартиране на инвитро и реших превантивно да си направя изследвания на 3ти ден от мц.  С нисък АМХ 1.38 на 34г.,тубарен фактор, 2биохимични (До 6-7 седмица).Ако има значение Генетично съм 5G/5G,mthfr-нормален генотип C/C.
Благодаря предварително за отделението време ! Blush

# 207
  • София
Здравейте Денис!
Бихте ли
Скрит текст:
ме посъветвали към какви витамини и добавки да се насоча за подобряване на стойностите? Междувременно изчакваме Заповед от фонда за стартиране на инвитро и реших превантивно да си направя изследвания на 3ти ден от мц.  С нисък АМХ 1.38 на 34г.,тубарен фактор, 2биохимични (До 6-7 седмица).Ако има значение Генетично съм 5G/5G,mthfr-нормален генотип C/C.
Благодаря предварително за отделението време ! Blush
Здравей!
Няма ли ФСХ?
Имаш висок ТСХ - трябва да падне под 2.0
Трябва да провериш Пролактин, Андростендион, ДХЕА, Инсулин +Глюкоза, на гладно.
Имаш дефицит на вит.Д. Трябва да провериш В12, желязо, феритин, трансферин, ЖСК.
Добавките, са след терапията, но ето какво може да приемаш:
Инозитол, NAC, Аргинин
Омега 3, Омега 7, МВИ, Ликопен
Бета-Каротин, Вит. Е, вит. Д, В-комплекс, вит. С, Биофлавоноиди
Калций, Магнезий, Цинк, Магнезий
Астаксантин, СoQ10
Колаген, Протеин
Ресвератрол, R-ALA

# 208
Много Ви благодаря Денис! Simple Smile
Непременно ще направя консултация с ендокринолог и направя допълнителните показатели! Simple Smile
Много здраве и усмивки Ви желая! Simple Smile

# 209
Благодаря за отговора,Денис.
Високият естрадиол не е причина за кисти, всичко, което би могло да е причина е изследвано и е ок.Всички хормони, и щитовидна, и полови са в норма, няма инфекции, просто явно се задържат фоликули. Дори да реша да пия противозачатъчни, няма ли добавки, които биха подпомогнали процеса?
Каква може да е причината, какво пропускам като изследване?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт