Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 661
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
  • София
denis., здравей исках да приемам като добавка с DHEA, но бях с резултати на втори ден от тестостерон много ниски почти нула (ти ме посъветва да говоря с доктора), според доктора това е нормално, тъй като съм в първите два дни от цикъла - тестотеронът се вдигал преди и по време на овулация. Попитах го дали мога да пиа DHEA, тъй като ти не можа да ми дадеш категоричен отговор (на втори ден DHEA-S   2,08   µmol/l   (1.65 - 9.15) ). Каза, че няма проблем, но не ми посочи точна доза. Закупих си този пордукт
Моля те за препоръки как и по колко да го пия. Също така си взе B12 Plus на New Life (с фолиева киселина и биотин) - някакви сепциални препоръки и за него.

# 91
Здравей Денис.
Искам да попитам дали може да се замести успешно АП със Натаспин и дали пак по 1 хапче на ден се приема. Подозирам че от АП ми падат тромбоцитите, М също доста се удължава докато се изчисти напълно, а доколкото разбрах при Натаспин ги няма тези странични ефекти.
При прием на Натаспин има ли проблеми да се прави в последствие аспи-тест за дозировката, и ще отчете ли правилно.
За съжаление не можах да намеря никъде по-подробна информация за него.

# 92
  • София
denis., здравей исках да приемам като добавка с DHEA, но бях с резултати на втори ден от тестостерон много ниски почти нула (ти ме посъветва да говоря с доктора), според доктора това е нормално, тъй като съм в първите два дни от цикъла - тестотеронът се вдигал преди и по време на овулация. Попитах го дали мога да пиа DHEA, тъй като ти не можа да ми дадеш категоричен отговор (на втори ден DHEA-S   2,08   µmol/l   (1.65 - 9.15) ). Каза, че няма проблем, но не ми посочи точна доза. Закупих си този пордукт
Моля те за препоръки как и по колко да го пия. Също така си взе B12 Plus на New Life (с фолиева киселина и биотин) - някакви сепциални препоръки и за него.

Това е хормон и то не безобиден. Не мога да посочвам дози и схеми на прием.
Ако ще приемаш ДХЕА, по-добре да е 7Кето ДХЕА

В12 и ФК се приемат след хранене

Здравей Денис.
Искам да попитам дали може да се замести успешно АП със Натаспин и дали пак по 1 хапче на ден се приема. Подозирам че от АП ми падат тромбоцитите, М също доста се удължава докато се изчисти напълно, а доколкото разбрах при Натаспин ги няма тези странични ефекти.
При прием на Натаспин има ли проблеми да се прави в последствие аспи-тест за дозировката, и ще отчете ли правилно.
Не може да замениш АП с Натаспин  - различни неща са.
АП си е аспирин, ниска доза
НАТАСПИН  е ензим, натокиназа
По-добре се консултирай с лекаря си.

# 93
  • София

Това е хормон и то не безобиден. Не мога да посочвам дози и схеми на прием.
Ако ще приемаш ДХЕА, по-добре да е 7Кето ДХЕА

В12 и ФК се приемат след хранене

Здравей Денис.
Не може да замениш АП с Натаспин  - различни неща са.
АП си е аспирин, ниска доза
НАТАСПИН  е ензим, натокиназа
По-добре се консултирай с лекаря си.
Благодаря ти за отговора!

# 94
  • София
Здравейте,с хашимото съм и имам мутация при генетичните изследвания да неусвояване на фолиева киселина и Вит В .Приемам мета фолиева киселина .Искам да попитам добре ли е да приемам инозитол,мак,л аргинин?
Да, може да ги приемаш  Peace  /NAC/
Трябва да приемаш метилирани форми на всички витамини група В.

# 95
Бих искала да попитам има ли връзка между дълъг прием на различни добавки и витамини (6 месеца) , като едва напоследък съобразявам кое с кое се комбинира и как се приема, и проблеми д бъбреците?

# 96
Благодаря  Hug

# 97
Привет, denis Simple Smile! Моля отново за твоя съвет. Как би могъл да се съчетае приемът на: NAC, Resveratrol, Collagen и PQQ. На гладно първо взимам NAC 2х600, 40 мин. след него Collagen (по твой съвет) Simple Smile, PQQ с храна, но реших да взимам и Resveratrol и къде да го включа в схемата? Благодаря ти отново за отзивчивостта Simple Smile!

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 15:37 от bubastet

# 98
Здравейте!
Наскоро прочетох за Биотина, че се отразявал много добре на коса, кожа и нокти.
Именно с косата имам проблеми напоследък - по-суха е и това много ме дразни.

От друга страна пък пишеше, че приема на Биотин можело да зисили ПМС-а.
Е, това вече не искам да ми се случва. И без друго съм с нисък прогестерон и се налага да пия Агнес, за да избегна прекалено изявен ПМС.

Някой има ли впечатления от Биотин?
Наистина ли действа така на ПМС-а?
Други нежелани реакции има ли - четох за пъпки, напълняване и т.н.

# 99
  • София
Бих искала да попитам има ли връзка между дълъг прием на различни добавки и витамини (6 месеца) , като едва напоследък съобразявам кое с кое се комбинира и как се приема, и проблеми д бъбреците?
Зависи какви са добавките и какъв е проблема с бъбреците. По-добре се консултирай с Нефролог.
Бъбреците са много особени органи, дори и да се увреждат от "нещо", в началото не дават никакви симптоми и индикации, вкл. и при изследванията. Трябва да стане малко повече от сериозен проблема, за да се разбере, че има проблем с тях.
Респ. след като има проблем с бъбреците, е редно да се консултираш с лекар за всичко, което ще приемаш.

Привет, denis Simple Smile! Моля отново за твоя съвет. Как би могъл да се съчетае приемът на: NAC, Resveratrol, Collagen и PQQ. Благодаря ти отново за отзивчивостта Simple Smile!
Здравей!
Resveratrol - на гладно с вода, поне 30 мин, преди другите добавки, които се приемат на гладно и поне час преди Колаген/Протеин или хранене.
NAC  - на гладно с вода, поне час преди хранене ( или 40 мин след Resveratrol-а)
Collagen - на гладно с вода, поне час преди хранене и това е последното, от добавките които се приемат преди хранене.
PQQ - след хранене

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 15:57 от denis.

# 100
 Здравейте, по една таблетка дневно ли трябва да приемам от тази ФК https://www.iherb.com/pr/Sundown-Naturals-Folic-Acid-400-mcg-350-Tablets/32884 Преди или след хранене?

# 101
  • София
Здравейте, по една таблетка дневно ли трябва да приемам от тази ФК https://www.iherb.com/pr/Sundown-Naturals-Folic-Acid-400-mcg-350-Tablets/32884 Преди или след хранене?
Тази форма на ФК не е хубава и ако имаш генетична мутация (MTHFR) и не може да я усвояваш, няма да ти изобщо от ползва. Вземи си метилфолат.
Тази е на по-изгодна цена:
https://apteka.framar.bg/30006344/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%BE … 4-%D0%BC%D0%B3-90

# 102
Зависи какви са добавките и какъв е проблема с бъбреците. По-добре се консултирай с Нефролог.
Бъбреците са много особени органи, дори и да се увреждат от "нещо", в началото не дават никакви симптоми и индикации, вкл. и при изследванията. Трябва да стане малко повече от сериозен проблема, за да се разбере, че има проблем с тях.
Респ. след като има проблем с бъбреците, е редно да се консултираш с лекар за всичко, което ще приемаш.

Привет, denis Simple Smile! Моля отново за твоя съвет. Как би могъл да се съчетае приемът на: NAC, Resveratrol, Collagen и PQQ. Благодаря ти отново за отзивчивостта Simple Smile!
Здравей!
Resveratrol - на гладно с вода, поне 30 мин, преди другите добавки, които се приемат на гладно и поне час преди Колаген/Протеин или хранене.
NAC  - на гладно с вода, поне час преди хранене ( или 40 мин след Resveratrol-а)
Collagen - на гладно с вода, поне час преди хранене и това е последното, от добавките които се приемат преди хранене.
PQQ - след хранене
Много ти благодаря,Денис❤!

# 103
Денис, ти чувала ли си теория, според която щом не усвояваш фолиевата киселина трябва да взимаш по 10табл. т.е. 4 грама.....аз взимам 2х1т.неофолик мета (така ми е изписано от АГ), но онзи ден друг АГ настояваше, че правилното било по 10табл....доста странно ми се стори...?

# 104
Когато е метилирана няма нужда от ударни дози. Аз също не я усвоявам. Като я изследвах резултата беше 4 при положение че от 1 година пиех синтетична Ф. С 1т дневно от метилираната ф. вдигнах нивото близо до горна граница.
     Просто пусни едно контролно и ще стане ясно дали дозата ти е достатъчна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт