Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 767
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Благодатя ти много☀️

# 421
Здравейте ! След като започнах витамини  (Д3 ,Е ,С, Фолиева ,Кю 10 ,л-аргинин,NAC ,инозитол и омега 3 ) започнах да чета и други теми .Интересно ми е как и след колко време са помогнали на други момичета за мечтаните 2 черти Simple Smile Забелязах обаче ,че половината от тези който пия и ми препоръчайте са за поликистозни яйчници.Аз нямам такъв проблем Confused Пия ги ,за да подобря качеството на Я и да пробвам естествено забременяване (само с една тръба съм Sad ) Въпросът ми е дали ще навредят или най-малкото да ми объркат хормоните ? Притеснявам се ,защото съм и доста слабичка.Дали е възможно да отключат някакъв проблем ? Извинявайте ако въпросът ми е глупав ,но навсякъде пишат че се пият при проблеми с поликистоза

# 422
Здравейте, искам да попитам при намален яйчников резерв какви добавки се приемат?

# 423
Здравейте ! След като започнах витамини  (Д3 ,Е ,С, Фолиева ,Кю 10 ,л-аргинин,NAC ,инозитол и омега 3 ) започнах да чета и други теми .Интересно ми е как и след колко време са помогнали на други момичета за мечтаните 2 черти Simple Smile Забелязах обаче ,че половината от тези който пия и ми препоръчайте са за поликистозни яйчници.Аз нямам такъв проблем Confused Пия ги ,за да подобря качеството на Я и да пробвам естествено забременяване (само с една тръба съм Sad ) Въпросът ми е дали ще навредят или най-малкото да ми объркат хормоните ? Притеснявам се ,защото съм и доста слабичка.Дали е възможно да отключат някакъв проблем ? Извинявайте ако въпросът ми е глупав ,но навсякъде пишат че се пият при проблеми с поликистоза
При мен имаше много бърз видим ефект от добавките (още след първия месец) имах така важната за забременяване цервикална слуз (каквато до преди това не бях виждала), по-късно настъпи забременяване, за съжаление за кратко , след кюретажа ги започнах отново и имах много бързо възстановяване на лигавицата , второ забременяване настъпи точно година по-късно (но при нас имаше и други фактори), надявам се този път да е до успешен финал....
Мисля, че могат само да помогнат добавките....аз съм много доволна и благодарна на Денис за препоръките !!

# 424
Здравейте ! След като започнах витамини  (Д3 ,Е ,С, Фолиева ,Кю 10 ,л-аргинин,NAC ,инозитол и омега 3 ) започнах да чета и други теми .Интересно ми е как и след колко време са помогнали на други момичета за мечтаните 2 черти Simple Smile Забелязах обаче ,че половината от тези който пия и ми препоръчайте са за поликистозни яйчници.Аз нямам такъв проблем Confused Пия ги ,за да подобря качеството на Я и да пробвам естествено забременяване (само с една тръба съм Sad ) Въпросът ми е дали ще навредят или най-малкото да ми объркат хормоните ? Притеснявам се ,защото съм и доста слабичка.Дали е възможно да отключат някакъв проблем ? Извинявайте ако въпросът ми е глупав ,но навсякъде пишат че се пият при проблеми с поликистоза
При мен имаше много бърз видим ефект от добавките (още след първия месец) имах така важната за забременяване цервикална слуз (каквато до преди това не бях виждала), по-късно настъпи забременяване, за съжаление за кратко , след кюретажа ги започнах отново и имах много бързо възстановяване на лигавицата , второ забременяване настъпи точно година по-късно (но при нас имаше и други фактори), надявам се този път да е до успешен финал....
Мисля, че могат само да помогнат добавките....аз съм много доволна и благодарна на Денис за препоръките !!

Браво! Пожелавам успех!

# 425
Здравей  Денис, това е съдържанието на Милгама Н. Хубаво ли е като продукт и количествата достатъчни ли са за прием по 3 капсули на ден?

# 426
  • София
Здравей  Денис, това е съдържанието на Милгама Н. Хубаво ли е като продукт и количествата достатъчни ли са за прием по 3 капсули на ден?
Скрит текст:
Здравей!
Това е хубав продукт, но няма да е много от полза за репр. с-ма. Каква е причината да се приема?

# 427
Причината е намален яйчников резерв и подобряване качеството на яйцеклетките.

# 428
  • София
Ок.
Лекар ли го назначи?!

# 429
Ок.
Лекар ли го назначи?!

Лекар ми назначи л-карнитин по 2000мг на ден и Фемибион (прилагам състава на). Потърсих допълнителна информация и най-вече от твоите съвети тук и взех да пия и още неща- омега 369, магнезий,инозитол, вит Е, вит С, Q 10, мелатонин, спирулина

# 430
  • София
Скрит текст:
Ок.
Лекар ли го назначи?!

Лекар ми назначи л-карнитин по 2000мг на ден и Фемибион (прилагам състава на). Потърсих допълнителна информация и най-вече от твоите съвети тук и взех да пия и още неща- омега 369, магнезий,инозитол, вит Е, вит С, Q 10, мелатонин, спирулина
Л-Карнитинът е за мъжете - подпомага СГенезата. При теб, може да помогне, ако си с ИР и имаш наднормено тегло.
Фемибиона - дозите са ниски, формите на някои елементи не са хубави.
Напр. ФК е синтетична с ниска бионаличност + синтетична, метилирана, но не е посочено колко мкг е, може да е или 50,0% или 0,1%. При опити за бебе, задължително се приема 400мкг метилирана ФК. (предпазва бебчо от спина бифида и други генетични мутации).
Омега 3-6-9 не ти е нужен, трябва да приемаш Омега 3, Омега 6 - да е МВИ, а ако държиш на омега 9 - хапвай повече зехтин.
Мелатонин - до 3мг., само вечер се приема. За другите - Ок. Peace

# 431
Скрит текст:
Ок.
Лекар ли го назначи?!

Л-Карнитинът е за мъжете - подпомага СГенезата. При теб, може да помогне, ако си с ИР и имаш наднормено тегло.
Фемибиона - дозите са ниски, формите на някои елементи не са хубави.
Напр. ФК е синтетична с ниска бионаличност + синтетична, метилирана, но не е посочено колко мкг е, може да е или 50,0% или 0,1%. При опити за бебе, задължително се приема 400мкг метилирана ФК. (предпазва бебчо от спина бифида и други генетични мутации).
Омега 3-6-9 не ти е нужен, трябва да приемаш Омега 3, Омега 6 - да е МВИ, а ако държиш на омега 9 - хапвай повече зехтин.
Мелатонин - до 3мг., само вечер се приема. За другите - Ок. Peace

Денис, Благодаря за бързия отговор!
Аз съм с ИР, но не съм с наднормено тегло. 51 кг при 160 см ръст. Какво да правя в този случай, да пия ли л-карнитина?
За Фемибион бях чела някъде,  че не го препоръчваш и не съм го взимала. Пия фолиева киселина на Solgar.
От групата на витамин В какво ми трябва и по колко?

# 432
Здравейте, може ли да попитам ако се предозира фолиевата киселина и вместо 400мг се приемат 800 за по-дълъг период от време опасно ли е?
Благодаря предватително

# 433
Здравей, Денис!
Приемам Амитамин Фертил Ф.

Вит. B 12 ми е 244 pg/ml, като е уточнено, че е стойности 200-300 е гранично състояние.
Вит. Д ми е 29.9 ng/ml, а е препоръчително е да е над 30.

Имам нисък прогестерон, който след овулация е 217, 70 pg/ml (референтни стойности 260-330).

Намерих едно изследване на пролактин със стойност 21, 8 ng/ml и се питам, дали е в норма.

Опитваме за второ дете вече 4 г. Имам едно неуспешно ИКСИ. На 42 г. съм.
Какво мога да пия за подобряване качеството на яйцеклетките?

# 434
  • София
Денис, Благодаря за бързия отговор!
Аз съм с ИР, но не съм с наднормено тегло. 51 кг при 160 см ръст. Какво да правя в този случай, да пия ли л-карнитина?
За Фемибион бях чела някъде,  че не го препоръчваш и не съм го взимала. Пия фолиева киселина на Solgar.
От групата на витамин В какво ми трябва и по колко?
За Л-Карнитина - изпий си го, няма да ти навреди.
Приема се на гладно с вода ( ако тренираш - 30 мин. преди тренировка или вечер, преди сън) и до час не трябва да се храниш.
За ФК - трябва да е метилирана форма - Солгар предлагат и неметилирана.
За В-комплекс - добре е да съдържа всички витамини от група В и дозите трябва да са около 25мг, най-общо.

Здравейте, може ли да попитам ако се предозира фолиевата киселина и вместо 400мг се приемат 800 за по-дълъг период от време опасно ли е?
Благодаря предватително
Следи нивата на ФК, В12 и желязото - ако там няма проблем, може да си я пиеш.

Здравей, Денис!
Приемам Амитамин Фертил Ф.

Скрит текст:

Вит. B 12 ми е 244 pg/ml, като е уточнено, че е стойности 200-300 е гранично състояние.
Вит. Д ми е 29.9 ng/ml, а е препоръчително е да е над 30.

Имам нисък прогестерон, който след овулация е 217, 70 pg/ml (референтни стойности 260-330).

Намерих едно изследване на пролактин със стойност 21, 8 ng/ml и се питам, дали е в норма.

Опитваме за второ дете вече 4 г. Имам едно неуспешно ИКСИ. На 42 г. съм.
Какво мога да пия за подобряване качеството на яйцеклетките?
Дозите са много ниски, няма почти никаква полза от този продукт:
вит.С 100мг - това е бебешка доза
вит.Д е 400МЕ - пак бебешка доза
няма В12 и т.н.
За дефицитите - вит.Д и В12 трябва да приемаш добавки.
Най-общо, трябва да се приема:
Инозитол, NAC, Аргинин
Омега 3, Омега 7, МВИ, Бета-Каротин, Вит.Е, вит. Д, В-комплекс, Калций, Магнезий, Цинк
Астаксантин, СoQ10, Биофлавоноиди
R-ALA
Ресвератрол, Колаген, Протеин
... в достатъчно високи доза, които да успеят да повлияят различни функции, процеси в репр. с-ма и които да са с форми, с висока бионаличност, за да може тялото да ги усвои максимално.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 18:11 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт