Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 698
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, Денис обръщам се към теб, отново с молба за съвет.....
Благодаря ти предварително, че винаги се отзоваваш и ни помагаш Hug
Мисля да си взема ето тези добавки, как ти се струват, от всяка по колко трябва да взимам,
Достатъчни ли са да подпомогнат по някакъв начин яйчниковата функция, или трябва да добавя и още нещо
Ако пък има други варианти, които биха могли да са по удачни, моля те, пиши ми.
В момента пия само Инозитол, б12 и мета фолиева к-на
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 571
  • София
Здравейте,
Интересуват ме няколко въпроса,
Скрит текст:
надявам се тук да получа помощ;
1. Какви кръвни изследвания да си направя преди започване на  опитите - пълна кръвна, желязо, фолиева, вит. Д. Нещо друго за изследване?
2. Фолиевата на гладно или след хранене се пие? Има ли нещо, което пречи на усвояването й? Вит. Ц?
3. Мога ли да пия колаген и добавки за коса, кожа, нокти? В отделно време от фолиевата ли?
4. Аспирин трябва ли да се приема или мога да го пропусна?
5. Нещо друго важно мога ли да направя?

Благодаря на отзовалите се!
1.ПКК        
Кръвна група - при нужда от кръвопреливане      
Резус- фактор - хемолитична болест (на плода и на новороденото/ проследяване за анти-D антитела и имунопрофилактика)
Урина /белтък+седимент/ - бактерии, левкоцити      
Стерилна урина /бактериологично изследване/- инфекция на пикочните пътища  
Токсоплазмоза - серологично изследване - спонтанен аборт, увреждане на плода  
Рубеола - серологично изследване- увреждане на плода
Хламидия трахоматис (серологично изследване), Микоплазми и Уреяплазми ЦС - стерилитет, спонтанен аборт, преждевременно раждане  
Електрофореза на хемоглобин - таласемия  
Цитомегаловирус- увреждане на плода  
Сифилис серологично изследване /Васерман/ - увреждане на плода /вроден сифилис/
Хепатит B - инфекция на плода
Генитален херпес - инфекция на плода
Цитонамазка
Микробиология на влагалищен секрет
на 3 ден от МЦ: ЛХ, ФСХ, E2  
Тестостерон, Андростендион, ДХЕА, 17ОН прогестерон ( на 3 ден от МЦ)
Пролактин
Прогестерон ( +Е2 )  - 7 дни след доказана с фоликулометрия,  овулация
ОГТТ : Инсулин + Глюкоза  ( на 0, 60 и 120 мин.)
ТСХ,Т3,Т4, ТАТ, МАТ.... При отклонения -  УЗ на ЩЖ
Моментна оценка на ЯРезерв:
АМХ + Инхибин В + УЗ за преброяване на антрални фоликули – на 3 ден от МЦ
Фоликулометрия  (ФМ) - минимум 3 МЦ (поредни)  за доказване на О. + изследване на Прогестерон + Е2 на 7 ден след О.
ХСГ /хидротубация/ или Цветна снимка - в рамките на 8-10-ти ден след началото на МЦ и след направени по-горните изследвания  / при опити повече от 1 год./
Лапароскопия - при неустановени причини и дългогодишен стерилитет /повече от 3 години/
Вит. В12, ФК, вит. Д, желязо, ЖСК, феритин, трансферин

2. ФК - след хранене, може да се приема с вит.С
3. - може да приемаш колаген - на гладно с вода, поне час преди хранене
4. - Аспирин се приема след консултация с лекар ( ако има (генетичен) проблем с кръвосъсирването и т.н.)
5. не мога да отговоря - зависи от здравословното състояние, начин на живот и т.н.

Здравейте, Денис обръщам се към теб,
Скрит текст:
отново с молба за съвет.....
Благодаря ти предварително, че винаги се отзоваваш и ни помагаш Hug
Мисля да си взема ето тези добавки, как ти се струват, от всяка по колко трябва да взимам,
Достатъчни ли са да подпомогнат по някакъв начин яйчниковата функция, или трябва да добавя и още нещо
Ако пък има други варианти, които биха могли да са по удачни, моля те, пиши ми.
В момента пия само Инозитол, б12 и мета фолиева к-на
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
Toва са добавките, които влияят на митохондриалната функция ( яйцеклетки и в последствие на ембриoна)- приети заедно имат синергично действие основно върху тях.
PQQ  е Ок.
Избери R-Lipoic Acid  ( не ALA) и СoQ10 формата е с ниска бионаличност, но ако решиш да приемаш, трябва да са поне 200-300мг/дн  
Много са добавките, които се приемат за репр. с-ма: вит. А, Е, Д, С, В-комплекс, МВИ, Омега 3, омега 7, Астаксантин, Ресвератрол, Колаген, Протеин, Калциева формула, Ликопен, Биофлавоноиди, Аргинин + NAC + Инозитол и т.н.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2019, 19:25 от denis.

# 572
Денис, благодаря Hug отново за изчерпателния отговор, сега разгледах и се спрях на това, добре ли е и по колко се взема?
Скрит текст:

# 573
  • София
Денис, благодаря Hug отново за изчерпателния отговор, сега разгледах и се спрях на това, добре ли е и по колко се взема?
Скрит текст:

Дозата на R-ALA e 150mg/дн.
Вземи това - има двойна промоция с код: AMX20 излиза изгодно Peace

Ако добавките са от сайта iherb - има тема, пиши там, за да не спамим тук.

# 574
Здравейте,
 Молбата ми е към Денис, моля те да ми кажеш от този убиквинол, по колко да пия на ден заради ИЯР?
И още не съм наясно по колко селен може да се приема на ден заради повишени ТАТ и МАТ?

Не съм сигурна, дали успях да публикувам снимката на убиквинол, затова ще го напиша, ubiquinol 100mg. На   NOW

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 02:07 от AnMary

# 575
  • София
Здравейте,
 Молбата ми е към Денис, моля те да ми кажеш от този убиквинол, по колко да пия на ден заради ИЯР?
И още не съм наясно по колко селен може да се приема на ден заради повишени ТАТ и МАТ?
Скрит текст:

Не съм сигурна, дали успях да публикувам снимката на убиквинол, затова ще го напиша, ubiquinol 100mg. На   NOW
Здравей!
Ubiquinol - поне по 200мг/дн., приема се след хранене
Селен от 100 до 400 мкг най-много, но тези високи дози се назначават само от лекар.
Средно дозата е 200мкг.
За да се повлияят антителата, дозата трябва да е оптимална ( не максимална) и да се приема по-дълго време.

ПП. Със селена трябва да се внимава, защото се натрупва и е токсичен.

# 576
https://
Здравейте,
Скрит текст:

Здравей!
Ubiquinol - поне по 200мг/дн., приема се след хранене
Селен от 100 до 400 мкг най-много, но тези високи дози се назначават само от лекар.
Средно дозата е 200мкг.
За да се повлияят антителата, дозата трябва да е оптимална ( не максимална) и да се приема по-дълго време.

ПП. Със селена трябва да се внимава, защото се натрупва и е токсичен.
Много, много благодаря!

# 577
Денис,  мога ли да приемам това като Inositol :
https://www.cvs.com/shop/cvs-health-flush-free-niacin-capsules-5 … ct-prodid-1010480

# 578
  • София
Линкът не отваря продукт.

# 579
Здравей Денис, моля за съвет. В края на юли ми правиха кюртаж (в 9 г. с., но реално отговаряше на 7 г.с.). От тогава имах един "нормален" по моите разбирания цикъл. Още при установяване на бременността обаче установиха персистираща фоликулярна киста (задържан фоликул) на единия яйчник и по всичко изглежда все още си е там. Днес по време на прегледа ми казаха, че за да се махне трябва да пия един месец противозачатъчни иначе тя ще ми пречи на овулацията. Аз обаче съм с PAI 4G/4G и MTHFR и съм чувала, че противозачатъчните не са препоръчителни при такива мутации. Ясно е, че по-добре нещо леко противопоказно за кратко, отколкото да си стоя с киста и без овулация, но все пак има ли нещо, за което да внимавам? Противозачатъчни бол и вероятно има някои, които са по-удачни от други. Знам, че лекарят ще ми ги назначи, но по телефона, че пътувам, а и вече установих, че лекарите не винаги успяват да ни кажат важни неща...

# 580
  • София
Здравей Денис, моля за съвет. В края на юли ми правиха кюртаж (в 9 г. с., но реално отговаряше на 7 г.с.). От тогава имах един "нормален" по моите разбирания цикъл. Още при установяване на бременността обаче установиха персистираща фоликулярна киста (задържан фоликул) на единия яйчник и по всичко изглежда все още си е там. Днес по време на прегледа ми казаха, че за да се махне трябва да пия един месец противозачатъчни иначе тя ще ми пречи на овулацията. Аз обаче съм с PAI 4G/4G и MTHFR и съм чувала, че противозачатъчните не са препоръчителни при такива мутации. Ясно е, че по-добре нещо леко противопоказно за кратко, отколкото да си стоя с киста и без овулация, но все пак има ли нещо, за което да внимавам? Противозачатъчни бол и вероятно има някои, които са по-удачни от други. Знам, че лекарят ще ми ги назначи, но по телефона, че пътувам, а и вече установих, че лекарите не винаги успяват да ни кажат важни неща...
Здравей!
Когато има киста, най-бързия и сигурен начин тя да изчезне са ОК. Има такива, които са по-ниско дозирани - говори за това с лекаря си.

# 581
Много благодаря, Денис!

# 582

За противозачатъчни -не мога да кажа,но аз съм с мутации и тромбофилия и съм слагала фракси докато съм пила месец ОК

# 583

За противозачатъчни -не мога да кажа,но аз съм с мутации и тромбофилия и съм слагала фракси докато съм пила месец ОК
Ренинел, какви са ти мутациите или си с придобита? Видях и аз, че пише изрично, че е противопоказно при някои от мутациите да се приемат тези таблетки, които ми предписаха

# 584
Всъщност всички ОК могат да предизвикат тромбози,тъй като и естрогена и прогестерона повишават сгъстяването на кръвта-повече в комбинация.Аз и само при утрогестан и естрофем пак  си слагам фракси.Иначе съм с 4G/5G и хетерозиготен генотип за I/D(ACE),но и съм правила  ДВТ 2011.Като си слагам фракси не съм имала проблем.

Общи условия

Активация на акаунт