Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 68 887
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
Разбирам, да, те и при ДВТ пише, че са противопоказни. Благодаря за полезната информация

# 586
# 587
Здравейте, не съм сигурна дали въпросът ми е за тази тема - изписаха ми Л-тироксин, заради ТСХ близко до горната граница (не съм с Хашимото), но от няколко месеца пия Агнес (витекс) за регулиране на МЦ и забравих да питам лекаря дали могат да се пият заедно или да спра витекса.. някой знае ли нещо по въпроса?

# 588
  • София
Не.
Това е съединение Ниацин (вит.В3) + Инозитол, и има друго приложение

Здравейте, не съм сигурна дали въпросът ми е за тази тема - изписаха ми Л-тироксин, заради ТСХ близко до горната граница (не съм с Хашимото), но от няколко месеца пия Агнес (витекс) за регулиране на МЦ и забравих да питам лекаря дали могат да се пият заедно или да спра витекса.. някой знае ли нещо по въпроса?
Л-тироксин се приема сутрин рано, веднага след сън, 2 часа преди хранене и кафе.
Л-тироксин - Агнес, да има интервал 4 часа
Агнес - след хранене

# 589
Здравейте и аз съм с едно питане. На трети ден от МЦ пролактина ми е висок Prolactin   \ H    \ 40.35     \ ng/ml     \    жени 4.79-23.30
Назначиха ми лечение, но се чудех от какво се получава. Сега ще чакам още един месец за да направя контролни изследвания и дано до тогава се оправи

# 590
  • София
Добро утро  Simple Smile
Нещо съм изпуснала..Какво е съкращението  ОК?

# 591
  • София
Здравейте и аз съм с едно питане. На трети ден от МЦ пролактина ми е висок Prolactin   \ H    \ 40.35     \ ng/ml     \    жени 4.79-23.30
Назначиха ми лечение, но се чудех от какво се получава. Сега ще чакам още един месец за да направя контролни изследвания и дано до тогава се оправи
Здравей!
Причини за по-високите нива на пролактин са - стрес, напрежение, хормонален дисбаланс (СПКЯ), проблем с хипофизата и т.н. ... бременност, лактация...
Провери: ТСХ, Т3,Т4, Андростендион

Добро утро  Simple Smile
Нещо съм изпуснала..Какво е съкращението  ОК?
ОК - Орален Контрацептив

# 592
  • София
Добро утро Денис, искам да те попитам спира ли се приема на добавките за НЯР по време на МЦ

# 593
  • София
Добро утро Денис, искам да те попитам спира ли се приема на добавките за НЯР по време на МЦ
Имаш предвид по време на М. ( менструация)?! Не, не се спират.
Още от 1 ден на МЦ и М. започва формирането на фоликулите за текущия МЦ, един от които ще бъде ДФ. Добавките подпомагат тяхното правилно и по-добро развитие.

# 594
  • София
Много благодаря, лек и спорен ден.

# 595
Здравейте, кои са най-важните добавки, които се препоръчват за подобряване на шансовете за зачеване и качеството на яйцеклетките? Има ли такива марки, които съдържат по няколко наведнъж в нужното количество, така че да не се налага да се пият хапчета с шепи? Цената няма значение. Примерно NOW foods? Ако не, то как е най-добре да се съчетаят? Благодаря предварително!

# 596
Здравейте изписаха ми С фем и Пикозитол. Какво мнение имате за тях ще ги пия 1 месец.

# 597
Здравей, Денис! Flowers Hibiscus
Как ти се струват тези резултати? Направих ги след 3 седмично спиране приема на витамините.

Витамин В12               602        pg/ml      187-883; латентен дефицит <300    
Фолиева киселина         15        ng/ml      3.10 - 20.5    
Витамин Д 3            57.70        ng/ml      10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране

По принцип пия ФК 2х1т, вит. Д3 по 5000 ед. през ден и вит.Б12 по 1000 мкг през ден.
Добре ли е да ги продължавам по този начин?

# 598
  • София
Здравей, Денис! Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Как ти се струват тези резултати? Направих ги след 3 седмично спиране приема на витамините.

Витамин В12               602        pg/ml      187-883; латентен дефицит <300    
Фолиева киселина         15        ng/ml      3.10 - 20.5    
Витамин Д 3            57.70        ng/ml      10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране

По принцип пия ФК 2х1т, вит. Д3 по 5000 ед. през ден и вит.Б12 по 1000 мкг през ден.
Добре ли е да ги продължавам по този начин?
Здравей!
Добре са, но В12 може да е и по-висок, а вит.Д поне 70-80.
Може да продължиш да ги приемаш и след 2 месеца - пусни отново контрола.

# 599
  • София
Здравей, Денис,
Моля да ми препоръчаш хубави мултивитамини с метилирани форми на В-тата за след раждане. Целта е общо възстановяване на организма след секцио, а не запълване на дефицити. Приемах витамини и по време на бременността. Сега се надявам да кърмя.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт