Прозрачни шини – алайнери

• 86 142
  • 384
  •   1
Отговори
# 300
Още едно мнение - не са ми правили стрипинг и нямам атачмънти.
Обаче, ми се спука пломба и понеже е голяма решиха да ми правят овърлей - Кад Кам. Това е нещо като голямо парче металокерамика, което се лепи по повърхността на зъба. Голямо ходене по мъките с този овърлей, който се чупи и вече ми писна и не знам какво да правя...
Коронка не става ли? Или тя ще е по-голяма и различна от отливката на самия зъб...
За коронка трябва да е умъртвен зъба, а моя не е.

# 301
Още едно мнение - не са ми правили стрипинг и нямам атачмънти.
Обаче, ми се спука пломба и понеже е голяма решиха да ми правят овърлей - Кад Кам. Това е нещо като голямо парче металокерамика, което се лепи по повърхността на зъба. Голямо ходене по мъките с този овърлей, който се чупи и вече ми писна и не знам какво да правя...
Коронка не става ли? Или тя ще е по-голяма и различна от отливката на самия зъб...
За коронка трябва да е умъртвен зъба, а моя не е.
Освен да му умъртвят нерва и да сложат коронка. То така или иначе, предполагам, ще се наложи да си сложите коронка, след като тези "внадки" непрекъснато се чупят, то накрая ще се зачупи и самият зъб.

# 302
Малко встрани от темата. Платих 250 лв за нов ритейнър на долните зъби, че стария го изгубих. Преди година струваше 150... Егати инфлацията... 250 за някакво парченце пластмаса...

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 11:32 от lanister

# 303
Вярно е, станаха много скъпи и те! Както и всичко останало...Ама, като сме се хванали на хорото...

# 304
Привет! Извинявам се че нахлувам в темата! Искам да попитам, дали сред вас има пациенти на доктор Мисова от Пловдив! Два пъти се лекувах с брекети неуспешно. Накрая, след доста четене и нямайки избор, защото зъбите ми започнаха да се движат както си искат, реших да пробвам с алайнери, не исках трети път брекети. Избрах доктор Мисова и само ден след като платих цялото лечение, влязох да си припомня за самото лечение и в един от форумите се изненадах, че вече има доста лоши отзиви за доктор Мисова. Направо съм отчаяна. Сега съм на 12 шина и ми направиха нов скан, като ми казаха, че ще имам нов план. Наистина ли са зле нещата при доктор Мисова?

# 305
В темата за инвизалайн мисля също има отзиви...

# 306
Някой с алайнери Денталайн? Бих искала да попитам някои неща?

# 307
  • В.Търново
Да попитам и в тази група. Проблема е, че предните ми два зъба започнаха да се извъртат, като плаващи са. Това се получавало при някои хора, когато са с извадени мъдреци и съответно зъбите се изместват с времето. Дали с горни алайнери ще се коригира това или по-добре брекети? Някой минал ли е през това за съвет? Благодаря!

# 308
Зъбите се изместват с времето и възрастта, особено ако захапката не е правилна. Дали с брекети или алайнери, това може да се коригира. Само с горни няма да стане обаче. Трябва да се напаснат и двете челюсти.

# 309
  • В.Търново
Със захапката нямам проблем. Просто се изместват предните горни два зъба.

# 310
  • Варна
Намесвам се само да кажа, че може да се коригира само едната челюст, но по преценка на ортодонта, ако захапката позволява. Аз носих алайнери само на горна челюст. Долната също имаше нужда от корекция, но това се видя на скенера. Видимо, лице в лице, няма нужда. Попитах дали може само горе да правя корекции и ортодонтът прецени, че няма да има проблем дори и при новия контакт.

# 311
Здравейте, можете ли да ми препоръчате някакви кабинети (в софия, пловдив или стара загора), които работят с Dentalign алайнерите. В пловдив открих само "Миг дент", но там цените на алайнерите и прегледите преди това започват от 4500лв до 6500лв в зависимост от броя шини, които ще са нужни.

# 312
  • Пловдив
Навсякъде са по толкова...а може и повече.

# 313
  • София
Здравейте, ще се радвам на отзиви от др Джонева и др Джорова.

# 314
Здравейте, може ли мнение за доктор Софиен Риахи, както и ориентировъчна цена за брекети. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт