Нашите кухни - 78

• 74 770
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Принцеса ето една идея като за начало

# 271
  • Раковски
Emily_D, според размера на чекмеджетата бих препоръчал тандем с пълно изтегляне и фиксатор което носи 30кг и струва около 37 лв за комплект. Следващия механизъм се води мувенто и носи 40 кг, той е с 10-на лв по-скъп. Има и по-евтини, но са с частично изтегляне, компромисен вариант са турски или китайски механизми.

# 272
  • Sofia
Малко страничен въпрос - но не мога да харесам плочки за пода в кухнята. Дали някой може да помогне с идея?
Кухнята ми е много светло сиво, плотове и маса дърво натурален дъб. Искам плочки, които НЕ са много светли и ако може да има някаква керемидена нишка в тях.
Намерих само една снимка на плочки, които ми харесват:
https://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/56/2013/03/Stone … Darby-920x920.jpg
Някой може ли да даде друга идея?
И виждали ли сте подобни плочки, като тези от снимката, някъде?

# 273
Подобни плочки гледах в един магазин на Цариградско шосе, но скоро видях, че са се махнали оттам. Все пак явно ги има.

За смесителите на стената - лично на мен са ми много по-удобни и ги предпочитам, но за съжаление няма да сме с такъв.

# 274
4efits, както винаги се включваш със страхотна идея!

# 275
...сега в кухнята трябва да сме със стенен смесител за мивката, понеже не са разположени и предвидени тръбите за стоящ такъв. Поръчали сме кухня с гръб и сега се притеснявам, че при евентуален теч може да стане голяма беля и да се наложи смяна на всичко. Някъде четох, че при стенните смесители няма чак такава опасност, тъй като те са свързани за самите тръби, а не с меки връзки, както са стоящите, но не съм голям разбирач и ще помоля някой по-наясно по въпроса или имащ кухня със стенен смесител и с гръб да сподели мнение, понеже много се замислям вече. Притеснява ме и това, че може да пръска вода навсякъде и пак да се раздуе гърба. Вече няма как да се преправят тръбите, тъй като кухнята е до банята и трябва да се разбиват новите плочки там, за да стане Scream

- Вярно е, че да се спука мека връзка е много по-вероятно, отколкото да протече тръбата на стенен смесител. От друга страна ако имаш меки връзки пред тях се слагат кранчета и можеш да сменяш батерията или връзките, или просто да изолираш тази конкретна батерия, без да спираш изцяло водата.
- Ако си с гръб от ламинирано ПДЧ и по някаква причина капе вода по отворите за стенната батерия ще се раздуе. Също така майсторите да ти направят отворите на гърба за изводите за стенната батерия съвсем точно е малко в сферата на вероятностите. Като знам какви разминавания стават с ключовете и контактите, много се съмнявам, че ще ти докарат дупките точно на място без да са двойно по-големи за резерв. То вярно, че отгоре се слагат розетки и дупката се пълни със силикон, ама...
- Никакъв проблем не е да си преправите тръбите без да пипате банята. Просто водопроводчикът ще поизкърти леко откъм кухнята, ще сложи по едно коляно и ще свали изводите надолу с парче тръба и накрая ново коляно за извод. Работа за един следобед. Е, може и предиобед  Grinning

# 276
NBM, отначало щях да предложа нещо в сиво, но като прочетох за керемидената нишка, може би нещо такова:

http://topgroup.bg/products/8-granitogres/2481-roxstones

http://topgroup.bg/products/8-granitogres/2374-stoneway

# 277
Малко страничен въпрос - но не мога да харесам плочки за пода в кухнята. Дали някой може да помогне с идея?
Кухнята ми е много светло сиво, плотове и маса дърво натурален дъб. Искам плочки, които НЕ са много светли и ако може да има някаква керемидена нишка в тях.
Намерих само една снимка на плочки, които ми харесват:
https://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/56/2013/03/Stone … Darby-920x920.jpg
Някой може ли да даде друга идея?
И виждали ли сте подобни плочки, като тези от снимката, някъде?
Здравей аз  лично мисля да си купя такива много са красиви на живо https://www.google.com/search?q=casa+mila+coto&tbm=isch& … =1920&bih=949 ако ти допадат доста магазини ги предлагат

# 278
Има ли някой, който си е правил сам кухнята? Интересуват ме фирми за МДФ вратички в Пловдив...намерила съм едни, но цената ми се вижда завишена, та ми се иска да имам база за сравнение.

# 279
  • гр. София
На мен много ми харесват тези
https://www.keramo-bg.com/seriq-plochki-za-bania-MINDANAO?search=MINDANAO

# 280
  • Раковски
Има ли някой, който си е правил сам кухнята? Интересуват ме фирми за МДФ вратички в Пловдив...намерила съм едни, но цената ми се вижда завишена, та ми се иска да имам база за сравнение.

Какво точно означава мдф врати, какъв тип (боя, модекс, акрил...)?

# 281
ММ прави сам кухнята ни. Единствената помощ беше при покупката на МДФ да даде размерите, за да ни го разрежат, окантят и донесат. После местен дърводелец ни наряза ПДЧ-то за корпуса.

# 282
Да си кажа и аз мнението.В предният ни апартамент нямаше място за трапезна маса и вариянта ни беше да сложим диван за трапезария/малко по-висок/и маса с един крак овална/ и така спестихме масата за хранене и се отвори много място.Размерите на предният ни хол бяха като вашите.Кухненските шкафове според мен трябва да са до стената и кухнята да е Г образна.Вземете си по-голям диван ,за да можете спокойно да седнете 6-7 човека.Успех!
janiz, Благодаря! В сегашното ни жилище диванът не се води за трапезария, но сякаш е по-висок от стандартните. Когато ни идват гости местим масата и столовете (тъй като са само 4) и си е удобно, но никак не ми се иска постоянно да има висока маса пред дивана. В новия апартамент мислим да процедираме по същия начин, затова и отпада идеята на 4efits, която иначе мнооого ми харесва. 4efits, много благодаря за времето и труда, които си отделила Flowers Rose

# 283
Има холни маси с повдигащ се плот, които са хем така, хем иначе.

# 284
Принцеса, идеята на 4efits,  спокойно може да се реализира и с преместваема маса, краката на която да се напъхват зад шкафчето.

Общи условия

Активация на акаунт