Нашите кухни - 78

• 74 773
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
GG_BG , чертежа е мащабен Disappointed Идеята беше да се обособят двете зони в помещението - кухня /дневна. Направила съм и Г-образен вариант, но и при него масата идва на приблизително същото място. Разпределието, което е дал проектна на сградата, е като това, което ти предлагаш - масата между дивана и кухненските шкафове. Той отпада, защото трябва да се примиря със съвсем малка кухня, и диван, който няма да побере четиримата членове на семейството. По-късно ще покажа Г-образения вариант, който мислихме с ММ.

# 256
  • Norge
Принцеса, едно малко разместване, без обаче да знам дали за масата има място там, където съм я поставила.
При подобно решение определено трябва да се направи друго разпределение на ел. уредите.
Използвах отрязъци от твоята скица и не съм намалявала, нито увеличавала нещо. А то би могло да се направи.

# 257
Nelka, много благодаря за отделеното време Hug Мислила съм и по този вариант, но масата става много близо до дивана и трудно ще се минава за вътрешя стол. Пък и така не виждам къде ще е хладилника.
Това е решението на проектанта
Скрит текст:
Това пък е Г-образния вариант, който мислим. При него хладилника е в колона в единия край, фурната, заедно с мм са в колона в другия край.
Скрит текст:

# 258
  • Burgas

Това пък е Г-образния вариант, който мислим. При него хладилника е в колона в единия край, фурната, заедно с мм са в колона в другия край.
Скрит текст:
Според мен,това е оптималния вариант-кухнята е в добър размер,а масата в (почти)центъра на помещението  стои добре,иначе голяма част от пространството остава неизползвана,освен за преминаване.Аз бих направила точно това разположение.
Ако ,обаче фурната е в колона над миялната в ъгъла,котлона не може да е там,където сте го сложили на чертежа.По-добре фурната  да си остане под плота на по-дългата стена,а миялната- под плот до мивката.

# 259
Вторият вариант е много по-практичен. В първия всичко е нагъчкано и няма да е удобно.

# 260
  • Norge
ПринцесаHug Май и аз съм за вашия Г-образен вариант. Този, с жълтото оразмеряване. В него има и повече кухня, което също е важно. А столовете, когато не се ползват, ще са по-прибрани към масата и ще има повече място около нея.

# 261
Сега очаквам мъжа ми да започне...."аз нали ти казах", той беше за този вариант, а аз за П-образния Flushed

# 262
  • варна
Да си кажа и аз мнението.В предният ни апартамент нямаше място за трапезна маса и вариянта ни беше да сложим диван за трапезария/малко по-висок/и маса с един крак овална/ и така спестихме масата за хранене и се отвори много място.Размерите на предният ни хол бяха като вашите.Кухненските шкафове според мен трябва да са до стената и кухнята да е Г образна.Вземете си по-голям диван ,за да можете спокойно да седнете 6-7 човека.Успех!

# 263
  • Варна
Някой може ли да ме ориентира механизмите на Hettich, как са като цена, спрямо тези на Blum?

# 264
  • Раковски
Някой може ли да ме ориентира механизмите на Hettich, как са като цена, спрямо тези на Blum?

Горе-долу са на кантар, но трябва да се сравняват отделните модели... метални страници, пълно/частично отваряне. Предполагам става дума за долен ред.

# 265
И аз да подкрепя Г-образната жълта маркировка и да предложа, ако случайно има вариант да обърнете посоката на вратата, която е нарисувана до кухнята - ако може аз бих преместила масата до стената и до шкафчето с телевизора.

# 266
Благодаря на всички! Изглежда все пак ще стане Г-образена, макар че някак по завършено ми стои когато е П-образна, пък и ще имам повече работен плот... Направила съм и някакви елементарни визуализации на двата варианта, но са ми на компютъра, а сега не ми е под ръка.

# 267
Здравейте на всички! Чета с интерес темите свързани с дома, тъй като наскоро приключихме изцяло с ремонта на банята и частично с този на кухнята. Преди няколко дни поръчахме шкафовете за самата кухня, но имам едно голямо притеснение. Сменихме изцяло водопроводните тръби, не обмислихме добре още тогава и сега в кухнята трябва да сме със стенен смесител за мивката, понеже не са разположени и предвидени тръбите за стоящ такъв. Поръчали сме кухня с гръб и сега се притеснявам, че при евентуален теч може да стане голяма беля и да се наложи смяна на всичко. Някъде четох, че при стенните смесители няма чак такава опасност, тъй като те са свързани за самите тръби, а не с меки връзки, както са стоящите, но не съм голям разбирач и ще помоля някой по-наясно по въпроса или имащ кухня със стенен смесител и с гръб да сподели мнение, понеже много се замислям вече. Притеснява ме и това, че може да пръска вода навсякъде и пак да се раздуе гърба. Вече няма как да се преправят тръбите, тъй като кухнята е до банята и трябва да се разбиват новите плочки там, за да стане Scream

# 268
Решението на архитекта е най-доброто. Имате място за голям диван - под прозореца има място за поне 2 м диван и още толкова е предвидената му дължина на дългата стена - т.е. слагате под прозореца това удължение на дивана, което сега му добавяте по дългата стена. Или пък ширината на шкафа отляво на котлоните ще се намали на 20-30 см.
Когато трапезарната маса се сложи по средата на една толкова малка стая, тя става неин визуален център и стаята ще изглежда повече като голяма кухня, отколкото като хол. Ако масата е допряна до стената, мястото за хранене ще може да се обособи като кът, който да изглежда доста по-уютно - с картина или друг декор на стената, цветово съчетан със столове, покривка и т.н.

# 269
  • Варна

Горе-долу са на кантар, но трябва да се сравняват отделните модели... метални страници, пълно/частично отваряне. Предполагам става дума за долен ред.
Реално си търся по- евтини и сравнително добри механизми за останалите мебели. Кухнята е с блум на 100%. Лошото е, че само тези марки знам 😀

Общи условия

Активация на акаунт