Избор на качествен Extra Virgin зехтин

• 101 028
  • 814
  •   1
Отговори
# 630
Сега, без да ме линчувате:
купуваме зехтин от зехтинарник
всяка година около началото на Ноември, купуваме по 50-80литра
преди години 7-8 плащахме по 4Е за литър
Миналата ..10Е/ литъра
консумираме го за 14-16мес. в 5 л./тенекиени кутии е
не се променя вкуса му, какъвто е 2023Нноември , ами същия е и 2025 Януари 😉
готвя всичко само с зехтин!

# 631
  • Варна
Скрит текст:
Сега, без да ме линчувате:
купуваме зехтин от зехтинарник
всяка година около началото на Ноември, купуваме по 50-80литра
преди години 7-8 плащахме по 4Е за литър
Миналата ..10Е/ литъра
консумираме го за 14-16мес. в 5 л./тенекиени кутии е
не се променя вкуса му, какъвто е 2023Нноември , ами същия е и 2025 Януари 😉
готвя всичко само с зехтин!
pinko, бихте ли споделили  къде се намира зехтинарника. Може и на лични. Благодаря.

# 632
Пинко, ако може и на мен инфо за зехтинарника, за мен също е от интерес. Благодаря Simple Smile

# 633
  • София
Освен, че няма да линчуваме ами направо питаме от къде 😊. Моля и на мен инфо за координати.

# 634
Аз се чудих дали аромата и вкуса на зехтин може да се имитира и да се добави ?  Или ако има вкус и мирис на зехтин , значи е зехтин?

# 635
Разбира се, че може. Затова зехтинът се фалшифицира толкова често.

# 636
как става ? Със смесване на олио със зехтин или с изкуствени овкусители и ароматизатори?

# 637
  • In transit
как става ? Със смесване на олио със зехтин или с изкуствени овкусители и ароматизатори?
Да, и по двата начина.

# 638
Тогава теста с опитването с лъжичката може да е с лъжлив резултат?

# 639
  • Mediterraneo
Пинко, голяма употреба у вас! Долу- горе 5 л на месец ли харчите? Аз харча 1 л олио и толкова зехтин на месец, тези 80 л направо ми се струват като цистерна.

# 640
  • Бургас
зехтин от маслини коронейки или цуната е с по-лек вкус, не искам да горчи или с тежка миризма

# 641
Коронейки е хубав и е лек. Другия не съм опитвала или може би сортът не е изписан правилно.

# 642
Какъв зехтин използвате за готвене, няма хубави отзиви за зехтин помаче. Ние готвим с кокосово масло, но бих се радвал ако има и други опции

# 643
  • In transit
Какъв зехтин използвате за готвене, няма хубави отзиви за зехтин помаче. Ние готвим с кокосово масло, но бих се радвал ако има и други опции
Екстра върджин. Помачето е микс от олио и зехтин втора цедка...не си струва парите изобщо.

# 644
Помачето е втора,трета преса маслини,тоест от маслиново кюспе. Ако в помачето има олио,значи просто е фалшифицирано.

Гърци са ми казвали,че понякога от маслиново кюспе,тоест помаче,излиза по-качествено маслиново масло от рафинирания екстра върджин. Ако щете вярвайте.

Общи условия

Активация на акаунт