Избор на качествен Extra Virgin зехтин

• 101 135
  • 814
  •   1
Отговори
# 615
Иван Георгиев ще чакаме отзиви от теб за албански зехтин.
Според статията би трябвало да паднат цените, но не се забелязва такова нещо, в момента в магазините е още зехтин от старата реколта, търговците би трябвало да искат да го разпродадат преди новата, защото му тече срокът на годност, но и това не се забелязва.
А че е спаднало потреблението го вярвам при тези цени.

# 616
Новата реколта не излиза преди ноември. Всеки, който ви продава зехтин от реколта 2024, ви лъже.
Истински зехтин от 2023 отдавна (почти) няма.

# 617
Естествено, че няма още от новата реколта по магазините, но ако няма в момента и от 23 г както казваш, то какъв зехтин продават?

# 618
  • Mostly in my mind
Естествено, че няма още от новата реколта по магазините, но ако няма в момента и от 23 г както казваш, то какъв зехтин продават?
Точно и аз това се чудя...

# 619
Говоря за производителите, които продават директно, ясно е, че по магазините има.

За реколта 2024 го казах, защото наскоро някой във форума беше споделил линк на онлайн търговец, който твърдеше, че предлага такъв. Но явно е било в друга "зехтинова" тема, защото в последните 1-2 страници на тази не го виждам.

# 620
От 24 ще излезе в края на годината и то лимитирани / скъпи варианти.
Реално 95+% от продукцията ще излезе в мрежата януари/февруари 25.

# 621
По неже са много страници.
Бихте ли ми препоръча ли добър зехтин например от Кауфланд или Фантастико.
От които сте доволни.
Много благодаря

# 622
Аз пробвах този, мисля че по назад в темата беше показан от съфорумка и съм изключително доволна.
Купувам го когато е на промоция като миналата седмица например и беше на 19,99 бутилката.
https://tmarketonline.bg/product/maslinovo-maslo-clemente-extra-vergine-750-ml

# 623
Вчера бяхме във Кауфланд.
Взех от този
12 лв 250 мл - 1 бутилка.
То е много трудно да намериш истинско нещо .
То било дреха .
Качествена храна .
И зехтин.
Имам чувството, че вече няма нищо истинско на пазара.

# 624
Здравейте! В момента сме в Миродато, селце близо до Ксанти/Кавала. Някой знае ли дали може да си купим качествен зехтин в района?

И друго, как съхранявате по-големи количества, че да не граняса? На родителите ми им носят от Турция по 2-3 литра понякога и като ни дадат винаги ни се струва вмирисан... Може би е по-добре да купим 5 литра в отделни бутилки, отколкото една тенекия?

Замислям се дали да не поръчаме от препоръчания от Параход по-назад зехтин, но не знам дали ще успеят да го доставят преди да си тръгнем.

# 625
Зехтина ще граняса, ако е стар над 1,5-2 години или не е зехтин.
Няма значение дали ще седи в 1л или  5л опаковка.

# 626
Точно..в мазата намерих 2 бутилки зехтин домашен, от Крит носеше ММ, от преди 2-3 години, и мирише вече. Старичък си е, престоял...

# 627
Не купувам често тенекии, но в редките случаи винаги пресипвам в стъклени и непрозрачни шишета и ги съхранявам задължително без наличие на директна слънчева светлина. Не мога да се отърва от усещането, че притока на кислород в тенекията при постоянното отваряне няма да повлияе на качеството. Както е и при домашните вина. Винаги в пълна догоре бутилка, докато се наложи употреба. Друг е въпросът, че при нас консумацията е такава, че няма начин 5 литра да се задържат толкова, че да се случи да гранясат. Само с нискокачествени зехтини съм имала гранясване или наличие на лош мирис.

# 628
Здравейте! В момента сме в Миродато, селце близо до Ксанти/Кавала. Някой знае ли дали може да си купим качествен зехтин в района?

И друго, как съхранявате по-големи количества, че да не граняса? На родителите ми им носят от Турция по 2-3 литра понякога и като ни дадат винаги ни се струва вмирисан... Може би е по-добре да купим 5 литра в отделни бутилки, отколкото една тенекия?

Замислям се дали да не поръчаме от препоръчания от Параход по-назад зехтин, но не знам дали ще успеят да го доставят преди да си тръгнем.
Порто Лагос, на няколко километра от Миродато, в посока Фанари.
Един от най-хубавите зехтини, кооито сме взимали от Гърция.
Собствено производство, със собствени маслинови насаждения.
Изнасят предимно за Англия. Шоу рума където можете да пробвате всички моделли е зад
къщата със стаите, от там може и да си купите. Хората са много мили и
отзивчиви. Ето и линк с местоположението. Намира се на входа на Порто Лагос от ляво.
https://www.google.com/maps/place/Porto+Lagos+Rooms/@41.0064966, … 1157439,15z/data=!4m9!3m8!1s0x14add9b9aa5193c1:0x115b7cf8dc15f976!5m2!4m1!1i2!8m2!3d41.0064966!4d25.1157439!16s%2Fg%2F11xj3zwv6?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDgyMy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

# 629
Не се презапасявайте, повече от година престои ли се съсипва, отрворихме преди седмица една бутилка донесена от Италия преди около година -година и половина , домашен, уж много добре запечатан, и веднага усетих дъха. Изхвърлих го

Общи условия

Активация на акаунт