Избор на качествен Extra Virgin зехтин

• 101 096
  • 814
  •   1
Отговори
# 600
Mikkey мерси, ще си го махна от листата .  Аз в същност клонях към един от испанските . В момента обаче не съм за бърза поръчка , още имам . Гледам, оглеждам , избирам си. Може да ми се появи и нещо друго.
Значи стигам до извода да пропускам гръцките , защото били български ментета , добре! Мерси за информацията .

# 601
В Лидл в момента има от португалския от иберийска седмица, този

Това е кажи-речи единственият зехтин, който купувам от веригите в България.

# 602
Параход, този надпис на български е смущаващ за мен, надявам се не е пълнен в България. Но щом ти казваш, че вече си го пробвала, бих му дал шанс

П.С. назад в темите видях, че хвалиш Волиотис от Гърция https://elaioladopiliou.gr/product-category/olive-oils/green-ext … n/?v=461b1990fe86, различни ли са двата и кой от двата би предпочела?

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:07 от awesometoday

# 603
Параход, този надпис на български е смущаващ за мен, надявам се не е пълнен в България. Но щом ти казваш, че вече си го пробвала, бих му дал шанс
Лидл са длъжни да слагат надписи на български език.

На Волиотис - различни са и зеленият ми е по-вкусен лично на мен.

# 604
У нас е задължително да има етикет на български на всички продукти, които се продават тук, Лидъл като голяма верига го спазват.

# 605
В Лидл има зехтин на Primadonna Extra Virgin, мисля испански. Какво ви е мнението?

# 606
  • In transit
В Лидл има зехтин на Primadonna Extra Virgin, мисля испански. Какво ви е мнението?
Испанския в квадратните пластмасови бутилки е хубав и е испански, другия в стъклените е с маслини от ЕС и извън ЕС.

Цените на зехтините в Италия, в момента:

# 607
Примадона е от най-проблематичните "зехтини" на европейския пазар.
Това е превод от британска публикация за ментета, споменати са и други познати имена.
А в проучване на Ökotest преди година или две той излезе марката с най-високо съдържание на минерални масла (демек, петролни деривати).
Тези неща са обсъждани вече назад в темата, четете я.

# 608
  • In transit
Параход, под тази марка Лидл продават различни видове зехтин, като произход...испански, италиански, гръцки. Като в годините и производителите, които сключват договори с Лидл са различни.

# 609
Възможно е, но данните от тестовете сочат, че контрол там няма никакъв. Така че не бих се доверила...

# 610
И аз купих от португалския зехтин от Лидл в малката тенекия, чудесен е и препоръчвам Simple Smile Много ниска киселинност, дискретен аромат, чудесен е за готвене според мен. Идва по 30 лв/литър, което вече ми се вижда евтино.

# 611
Миналата година го пробвах и ми хареса.
Сега пробвах и онзи MAMA ROSA за който питах по назад.
Мирише на зехтин, има вид на зехтин, опитах се да го сравня със старият който имам ама ме съм спец.
Сега съм сложил в една чаша в хладилника, друго не измислих.

# 612
Перспективите за предстоящата реколта са повече от добри.
https://btvnovinite.bg/svetut/50-po-skap-a-ponjakoga-i-falshiv-p … load#page_break_1

# 613
Някой има ли наблюдение от албански зехтин?
Родителите ми ходиха на екскурзия до Албания с кола и споделиха че много продавали край пътя в пластмасови бутилки. Въпроса ми е основно към домашен такъв.

# 614
Като цяло по Адриатика климатът и традициите са добри, зехтинът от Хърватия е разкошен (всъщност смятам го за най-хубавия, който съм опитвала). В Албания съм била за кратко, доволна съм от храната. Зехтин в пластмасови бутилки обаче не купувам, никъде.

Общи условия

Активация на акаунт