Любители на рози

• 51 931
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
На първата снимка долу, точно до присаденото не са ли две пъпчици? Не се вижда ясно обаче дали са живи...

# 511
  • София
Здравейте!Търся си жълта роза на лейди Банск така наречената.Ако някой знае къде има, да сподели, благодаря!

# 512
  • В един копнеж!
А изкарахте ли ги навън на слънце и въздух?
Снимайте отблизи клонките на короната да ги видим имат ли зачатъци....
Навън са, след снимката ги изкарах веднага.
Скрит текст:

То тука няма никой. Ако са ок, досега трябваше да са тръгнали някакви зачатия на листенца. Независимо от условията, при които са престояли. Огледайте ги хубаво, аз лично, от снимката не виждам живот.

# 513
  • Бургас
Виждам, че има пъпчици наченали за листенца, обаче не мога да видя така на снимката дали са живи или са тръгнали и изсъхнали и дотам...
Вижте на пръчките по короната, между бодлите има едни малки като пъпчици, наченали да покарват някои дали са свежи или изсъхнали...

# 514
Какъв може да е тозо вредител по листата на розата?
Снимките са уголемени. От предната страна има по-тъмни петънца, които са свързани. От задната се получава като празно мехурче или дупчици, които са само с ципата на листото:

А това бялото пак ли е въшки:

# 515
Дъждец, пребори ли се с въшките? И аз тези дни се борих с най-различни въшки, гъсеници и така... опитах какво ли не и положението се закрепи за момента - разтвор от нийм, чеснова вода, сапунена вода... Обаче имаше супер много, даже сливовите дървета бяха нападнати.

Аз купих още три рози... 🙄😏 Две на Nirp и една на Дейвид Остин.
Nirp Blue girl
Nirp Marie Caroline
DA Princess Alexandra of Kent

# 516
  • Бургас
Princess Alexandra of Kent я имам и е много красива роза, една от тези които ще повторя Simple Smile
Честито! Simple Smile

# 517
Ани, честити рози!
Още не съм пръскала за въшки. Минавам, оглеждам и ги пукам с ръце, но утре ще забъркам нещо.
Имам акари по едната роза и там ще трябва да пръскам с тежка артилерия.

Новите рози от разсадник Йорданов са изкарали пъпки и нямам търпение да видя дали са същите, които съм поръчала.

# 518
Много благодаря! Отдавна се точех на ДА роза, много се насявам да е супер ароматна.
Също и тези на Nirp. Вече имам една тяхна и мирише супер...
Пак пръсках против въшки. Много са тази година. Една от Пиано розите беше изкарала 1 мл. листенце и те веднага го бяха накачулили!

Дъждец, кои рози си взе от Йорданов (този от Кюстендил, нали?). Много ще ми е интересно да споделиш опит. Бях набелязала 10ина рози за майка ми, но заради извънредното положение го отложих за есента...

# 519
  • София
Новите рози от разсадник Йорданов са изкарали пъпки и нямам търпение да видя дали са същите, които съм поръчала.
Аз имам 20-тина засадени рози от този разсадник. Още като пристигнаха бяха с пъпки част от тях, но от две седмици не сме били в двора заради КПП-тата. Ако наистина днес ги махнат може би утре или уикенда най-късно ще отидем и ще ги проверя. Тъй като не знам какво точно поръчах и нямах време да преценя кое къде да насадя, надали ще разбера обаче дали си съвпадат с поръчаните Simple Smile
Розите ми долу в градинката на блока обаче са целите въшлясали, пръсках ги два пъти с вода със сапун и олио, но не виждам голям резултат. Утре ще пробвам отново, а като стигна до селото ще си взема малко масло от нийм и кастилски сапун да ги напръскам и с тях.

# 520
Много съм щастлива, розите почнаха да цъфтят и се разнася такъв приятен аромат...
Скрит текст:

# 521
  • София
Какви са тези железобетонни въшки, не знам!?
2 пъти пръсках с Моспилан, днес отново има от червените.
Отделно от тях, акарите са нападнали листата.

# 522
Да, и аз още се боря. Нахални са много. Точно се успокоя, че е под контрол положението и идва нова вълна...

# 523
  • София
Намерих 3 мравуняка в непосредствена близост и ги посолих обилно преди 3 дни.
Сега съм пуснала ел. кана и ще вървя да ги поливам с вряла вода.
Явно, докато са около розите, борбата с въшките ще е неуспешна.

# 524
Тази роза сякаш е качена на дървото?
Много са красиви!

Въшките много бързо свикват с препаратите и трябва да се редуват.
При мен 2 рози вече започнаха да боледуват от петна. Не знам с какво да ги пръскам, че да не им опадат листата. Всяка година е едно и също. Определени сортове просто остават на голи пръчки.

Общи условия

Активация на акаунт