Ситуация с половинката

• 10 046
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
  • София
E как изобщо се влиза в апартмент без една нова боя първо...странна работа. И не, ТВ 50 инча не е толкова епично и огромно, нито толкова скъпо. Нито пък миялна и сушилня. Колко да си дал общо, под 10 хил. лева. Айде 15 да са - изкарват се за месеци. Ако бачкаш повече де...ми правете си сметката, като правите бебенца.

Айде, пак почна да се изхвърляш!
Но и упорито заобикаляш фактите.
Ти като забременя и се събра с провайдъра, веднага ли те заведе в новия апартамент, обзаведен с всички екстри? newsm78
А, първият ти мъж- направи ли основен ремонт и смени ли всички мебели преди твое принцесие да се нанесе?

# 241
Чакай малко , ти искаш тя да си промени определени черти от характера,
не искаш да се разделяте , искаш си я ..
Виж тук стотици жени ти казаха че жената ти е луда, даже я диагностицираха с най страшната болест..
Не давай сега задна Smirk

# 242
И в крайна сметка проблемът е, че жената Иска. А ти правиш деца без да мислиш в стара къща, даже належащите неща не си направил.
Веднага те виждам как ти започваш да крещиш в момента, в който тя поиска нещо.
На фона на страхова невроза и ОКР от нейна страна.
А ТЯ ТРЯБВА да се промени направо кърти.
Ще излезе, че ти си насилникът, а тя крещи от безсилие.

# 243
Виж тук стотици жени ти казаха че жената ти е луда, даже я диагностицираха с най страшната болест..

Каква задна, ти добре ли си? Казвам, че преди не се държеше така и я нямаше тази злоба и според мен, има надежда, защото тя самата ми призна, че се е озлобила от притеснение за детето и за това говори такива обиди и така нататък. За това ще опитам, вече съм говорил с професионалисти и ще имам консултация с психиатър предварително очи в очи, както повечето с опит тук ме разбраха и посъветваха. Simple Smile

# 244
  • София

Ами не, не е така. Аз отначало, започнах да гледам вината в мен. Оттам тръгнах да се съобразявам адски много с нея и след това започнах да гледам другите хора как си гледат децата. След това питах няколко човека и всички ми обясниха, че адаптирано мляко се прави за 10 минути а не за 1 час и това далеч не е нормално, както и, че поведението и не е някаква фаза, а сериозно нещо, което трябва да се лекува.
Не говорим за вина, а за грешка. Има хора, които не допускат, че има друга гледна точна, че не са прави, че не виждат цялата картина. Не говоря за нуждата от удовлетворяване на нечии капризи, а за нуждата от размисъл от теб по повод самия теб. Ако наистина съпругата ти има проблем защо това те обижда? Защо приемаш болното и поведение лично? Или пък ако е просто разглезена, капризна кучка, защо я наричаш луда? И в двата случая защо си готов да тръгнеш с лошо? Ако е болна ще намериш начин да се лекува. Ако не иска или не е болна, но очевидно не можете да се разберете, ще се разделите. Но защо с лошо? Освен това имате и дете, което завинаги ще ви свързва, та е хубаво да помислиш и за това, за да може и при раздяла ако укротиш нараненото его и обидата, да продължите нормално да споделяте грижите по отглеждането на най-скъпото си.

Извън това, много жени са далеч извън норма след като родят – от следродилна депресия до хиляди други неща, които светът може да намира дори за откачени, но това минава. Никой не е казал, че е лесно или е лесно за всички да родят и да се грижат за бебе, а и да стоят сами по цял ден. Това е голяма промяна и ако нещата излизат извън контрол също си има решения. Цял форум сме минали през това и всеки се е справил по някакъв начин с промяната, та е възможно. Просто укроти гнева и помисли малко нещата извън егото си, извън твоя свят. Може да се окаже, че от другата страната страданията не са по-малки, а умисъл срещу теб да няма и една троха.

# 245
И в крайна сметка проблемът е, че жената Иска. А ти правиш деца без да мислиш в стара къща, даже належащите неща не си направил.
Веднага те виждам как ти започваш да крещиш в момента, в който тя поиска нещо.
На фона на страхова невроза и ОКР от нейна страна.
А ТЯ ТРЯБВА да се промени направо кърти.
Ще излезе, че ти си насилника, а тя крещи от безсилие.

Не виждам смисъла в този коментар. Къщата далеч не е стара, добре си е имаме всички удобства, които ни трябват в нея. Просто нея я депресира сегашния и вид а аз я взех обзаведена с цел да не се налага да чакаме ново место на зелено и да се разправяме с майстори, защото просто с бебе нямаше къде да отидем.

# 246
Ами не, не е така. Аз отначало, започнах да гледам вината в мен. Оттам тръгнах да се съобразявам адски много с нея и след това започнах да гледам другите хора как си гледат децата. След това питах няколко човека и всички ми обясниха, че адаптирано мляко се прави за 10 минути а не за 1 час и това далеч не е нормално, както и, че поведението и не е някаква фаза, а сериозно нещо, което трябва да се лекува.
ОКР-то трябва да се лекува, в тази тема не виждам две мнения по въпроса. Че вреди на отношенията с хората, вреди! Като всяка психиатрична диагноза. Но и ти си имаш твоите проблеми, както виждам, които с нищо не помагат. Огромното его /нарцисизмът/ ще откроя като по-голям проблем от ОКР.
Като си имал дупе да правиш деца, сега имай - да се справиш с проблемите, които си натворил. А не - Животът е един, и аз имам права. Ха, ха. На шестия месец. И караници за нов латекс и миялна. Чак смешно става.

# 247

Каква задна, ти добре ли си?
Аха, малко конфронтация и станахме 'не добре'.
Еми, хубаво, коментарите ти говорят сами за себе си.

# 248

Каква задна, ти добре ли си? Казвам, че преди не се държеше така и я нямаше тази злоба и според мен, има надежда, защото тя самата ми призна, че се е озлобила от притеснение за детето и за това говори такива обиди и така нататък. За това ще опитам, вече съм говорил с професионалисти и ще имам консултация с психиатър предварително очи в очи, както повечето с опит тук ме разбраха и посъветваха. Simple Smile
Ми такава , казаха ти че окр съчетано с параноя и шизофрения
си е неспасямо положението . Давай я в Карлуково тази жена .
И не забравяй при психиатъра да се прегледаш и ти ..не ми се усмихвай

# 249
  • Terra incognita
Надявам се осъзнавате колко несериозно и нелепо е да раздавате диагнози в бг- мама 😂

# 250
Ако наистина съпругата ти има проблем защо това те обижда? Защо приемаш болното и поведение лично? Или пък ако е просто разглезена, капризна кучка, защо я наричаш луда? И в двата случая защо си готов да тръгнеш с лошо? Ако е болна ще намериш начин да се лекува.
Ами как да не е лично, като това е жена му, детето му и неговото ежедневие. И аз бих приела лично тия "подробности", пък нека егото ми е непоносимо. Simple Smile Авторът не злобее според мен, а се оплаква. Когато човек е в безизходица, объркан е, съвсем човешко е да си изпее всичко - хем малко да му олекне, хем да чуе коментарите. Точно това се случва и в тази тема и добре че го направи, да разкаже всичко, понеже в първия постинг се споменава почти между другото за консултация с психоложка и чакане за първи сеанс за след два месеца Neutral Face, а в хода на темата се изясни за нуждата от психиатрична помощ и при това бързо.

# 251
E как изобщо се влиза в апартмент без една нова боя първо...странна работа. И не, ТВ 50 инча не е толкова епично и огромно, нито толкова скъпо. Нито пък миялна и сушилня. Колко да си дал общо, под 10 хил. лева. Айде 15 да са - изкарват се за месеци. Ако бачкаш повече де...ми правете си сметката, като правите бебенца.

Някъде там са, да, обаче тя иска всичко и го иска веднага и се обижда адски много когато аз не мога в момента да и удовлетворя желанията. За бебето всичко съм вземал от нищо не е лишавано, никога. На нея и взимам кремове, маски за лице, всякакви козметики като ми иска, защото съм упрекван, че не се грижа и за нея, а аз и преди това и бях обещал да и взема такива неща. Просто имам чувствотото, че и имение да взема, ще се иска замък.

Оф, аз си мислех, че те е отръскала с поне 50 хил. за ремонти, а то сте дали съвсем нормална сума за влизане в ново жилище. И да, много ясно, че е по-гот наведнъж да освежиш и да си живееш. Кремове и маски? сериозно?

# 252
  • София
Ако наистина съпругата ти има проблем защо това те обижда? Защо приемаш болното и поведение лично? Или пък ако е просто разглезена, капризна кучка, защо я наричаш луда? И в двата случая защо си готов да тръгнеш с лошо? Ако е болна ще намериш начин да се лекува.
Ами как да не е лично, като това е жена му, детето му и неговото ежедневие. И аз бих приела лично тия "подробности", пък нека егото ми е непоносимо. Simple Smile Авторът не злобее според мен, а се оплаква. Когато човек е в безизходица, объркан е, съвсем човешко е да си изпее всичко - хем малко да му олекне, хем да чуе коментарите. Точно това се случва и в тази тема и добре че го направи, да разкаже всичко, понеже в първия постинг се споменава почти между другото за консултация с психоложка и чакане за първи сеанс за след два месеца Neutral Face, а в хода на темата за изясни за нуждата от психиатрична помощ и при това бързо.
Ако човекът е болен не можеш да приемаш отклоненията му лично. Може да е трудно и дори невъзможно да съжителствате, но не и да се обиждаш – другият не е в час и явно не знае какво прави и говори (ако приемаме, че го мислим за луд). Иначе, естествено, че всеки има право да е недоволен, но тук виждаме само едната страна на оплаквания и съм сигурна, че ако ни пише родилката ще научим също големи ужаси от нейна гледна точка. Ама, както знаем и вече казах, да имаш бебе не е непременно лесно. Всичко драстично се променя и не всеки реагира добре на това. Затова винаги съм се чудела как на хора пред развод им хрумва да си родят още едно дете с цел да си закрепят брака – то по-голямо изпитание за отношенията от това трудно може да се намери.

Ето при автора е възможно той да е свикнал да задоволява капризите на жена си, тя в отговор да му обръща внимание, да е усмихната и да не му казва какво да прави, и изведнъж се ражда бебе. И сега обръща внимание на бебето, има следродилна депресия, тресе я  стрес, страх, иска да налага правила на другите, свекърва и идва всеки уикенд, а той вместо да помага спори и поставя под въпрос каквото е прочела...И тя започва да крещи непрекъснато. Това само например. Варианти милион сме видели и в живота, и тук, на следродилни драми, мисля,  затова казвам, че не бива с лошо и веднага с диагнозите. Може да си е съвсем нормална жената, но да е преуморена, в следродилна депресия и той също може да е разтресен от раждането и да са в два истерични свята, които не могат да се видят изобщо така, както са реално. Често след раждането на дете и двамата родители се питат "Къде отиде прекрасната ми половинка и какво е това чудовище тук". Ама децата порастват и чудовищата си отиват, по един или по друг начин, и всичко си става отново нормално. Затова си мисля, че е хубаво поне един от двамата да гледа рационално, а не емоционално на нещата, и да подхожда само с добро и без да гледа всичко в крайности.

# 253

Някъде там са, да, обаче тя иска всичко и го иска веднага и се обижда адски много когато аз не мога в момента да и удовлетворя желанията. За бебето всичко съм вземал от нищо не е лишавано, никога. На нея и взимам кремове, маски за лице, всякакви козметики като ми иска, защото съм упрекван, че не се грижа и за нея, а аз и преди това и бях обещал да и взема такива неща. Просто имам чувствотото, че и имение да взема, ще се иска замък.

Оф, аз си мислех, че те е отръскала с поне 50 хил. за ремонти, а то сте дали съвсем нормална сума за влизане в ново жилище. И да, много ясно, че е по-гот наведнъж да освежиш и да си живееш. Кремове и маски? сериозно?

А то самото жилище се купува ей така - щракваш с пръсти и си го купил?

# 254
Явно има финансови и жилищни проблеми, които удобно бяха пропуснати.

Общи условия

Активация на акаунт