За парите и семейството

• 52 148
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 350
Това,че някой не иска да работи в никакъв случай не може да се оправдае с това,че видиш ли е безсмислено откъм бюджетна гледна точка.

# 1 351
Ето един пример. Мисля, че е реалистичен. София, заплата на жената 2К лева. При липса на държавна градина веднага 1,000 заминават за частна. И веднага става ясно, че всеки ден обяд в Хепи (400 лева за целия месец) ще понатежи. Ако има кола - и тя. И накрая нетният приход може да е не повече от 500 лева. Ако детето се разболее и има болнични - може и да нулира заплатата на работещата мама. Тя си остава само с признанието и нематериалните ползи.
Много тенденциозен пример.
1) градината може да е и под 1000лв;
2) болнични може да има няколко месеца в годината, но за останалите ще има скромните 500лв приход, които ще са поне няколко хиляди за годината;
3) детето няма да е 10г на градина, а след 2-3г изведнъж заплатата ти скача с 1000лв (заради градината). Отделно, че за това време може вече да си на 2500лв;
4) Ако разреждаш хепито с баници през ден - ще усредниш на 220лв разхода ядене и през ден ще можеш да си актуализираш присъствието в колектива.

Ако гореописаното е за заплата 1200лв, тогава може да отива на минус.

# 1 352
Да чета глупости ми замина обедната почивка, ето защо не успявам да се вредя в Хепи аз Joy

Да вземем да сметнем разходите за отопление и вода на домакините ли, какво?

Навремето Андариел се опитваше да изкара, че пести от седене у дома и неходене на работа, ама и на нея и писна и си намери занимание.

И какви са тези градини по 500 лв, то Френското училище , което е на френското образователни министерство е толкова, горе- долу.

# 1 353
Ами аз искам да работя и работя. Това, което не искам, потретвам в прав текст, е "да ходя на работа", с цялата работна култура и среда. С възрастта все по-малко ми харесва. Беше интересно де, но за хора под 30.

Андариел и аз си мислех, че е заспала домакиня, но нейната траектория накрая ми хареса. Ако загубиш практика, винаги може да си доучиш и да започнеш наново, но вече с житейски опит, което може да ускори развитието.

# 1 354
  • Куциндрел
Мамасита за пореден път иска да получи признание неясно за какво.
Даже не ми е ясно защо държи да е от бг-маммите. Да не познавам жени с провайдъри, жени с добра професия, жени с три деца, мъж мечта, собствено жилище и т.н. че да кажа ехаа, глей ква е обототна тази.
Нищо съществено и уау не виждам при нея, ама ако трябва ще й призная квото каже. Иначе рискува да зацикли и да се поболее от напъни.

# 1 355
  • София
Ами аз искам да работя и работя. Това, което не искам, потретвам в прав текст, е "да ходя на работа", с цялата работна култура и среда. С възрастта все по-малко ми харесва. Беше интересно де, но за хора под 30.
Ми не ходи. На кого мислиш, че му пука? Просто не омаловажавай работата на хората, на които им се ходи. Цялата тема се върти около грозните епитети, които лепиш на работещите жени - фръцли били, костюмарки, кофти майки, кариеристки. Твоето плюене всъщност сигнализира едно: завист, която се мъчиш да облечеш в някакви натруфени дрехи, та да не се вижда. Обаче се вижда и постовете ти крещят за разни липси.

# 1 356

Андариел и аз си мислех, че е заспала домакиня, но нейната траектория накрая ми хареса. Ако загубиш практика, винаги може да си доучиш и да започнеш наново, но вече с житейски опит, което може да ускори развитието.

.... пита се, нас, какво ни интересува това....

# 1 357
А, не, никакво признание не искам. Просто си говоря, защото и аз бях в положение да не вярвам на някои "изхвърляници" (повтарям се - Ша, Касита). Само че после се позамислих. Просто си споделям опита, защото при жените има един такъв почин да се дърпат надолу като раци в кофа. Моето не е хай левъл, но мога да кажа, че е приятно ниво. Била съм на по-ниско ниво, дори и аз съм рационализирала, че съм доволна с него, но сме си намерили начин да станем недоволни и малко да сменим начина на живот.

Таис, нямам претенции да съм перфектна, може и липси да имам. Виж пак параграфа за жените, задоволяването с малко и дърпането надолу. Да, от един момент нататък започва да става нерентабилно да "ходиш на работа", навик е, има някакви дребни удоволствия и ритъм, но си е стагниране и монотонност. При това за относително малко пари...

# 1 358
Всяка жена може да реши сама за себе си - иска ли да работи,не иска ли,трябва ли,как иска да работи, какво и дава и какво и взема работенето.Тук се стигна до обсъждане колко струва обядът на месец,което е много далеч от същината на чепкания въпрос.

# 1 359
Ми не ходи. На кого мислиш, че му пука? Просто не омаловажавай работата на хората, на които им се ходи. Цялата тема се върти около грозните епитети, които лепиш на работещите жени - фръцли били, костюмарки, кофти майки, кариеристки. Твоето плюене всъщност сигнализира едно: завист, която се мъчиш да облечеш в някакви натруфени дрехи, та да не се вижда. Обаче се вижда и постовете ти крещят за разни липси.

Друга потребителка пък, нарече неработещите домакини "търтеи".

Ама нали не дойде от клавиатурата на Сирен,та може и да се брои като комплимент,знам ли..

# 1 360
Ми да, ако имаш толкова силно мнение за неработещите, то явно ако не лично за мен, то за феномена "неработеща жена" явно им пука на хората. Ако не им пукаше, нямаше да са в тая тема.

# 1 361
  • София
Absurt, малко се лъжеш, от миналото лято е изплатен апартаментът, а и вноската по ипотеката беше баш колкото да ядеш всеки работен ден в Хепи за 20-ина лева. Сега не че цепим стотинката, но се възползваме от добрия период, за да си намерим нещо по-прилично.

Гал, аз си гледам децата вкъщи И работя. Номерът е като с пазаруването - да се отдели блок часове, в който да отметна наведнъж работата. През останалото време мога да си вися във форума, ако искам, и да съм на разположение за въпроси, не и за активна работа. Впрочем както и повечето, които са на работа в офис, а пак са в Мамата. Всеки е наясно, че в 8 часов ден се вършат 4 часа работа, останалото е да се навърташ наоколо за справки.

Хич не се лъжа, Сирено- все пак, дълги години съм била на пазара на имотите и имам идея колко е ГПР- то и при най- изгодната лихва, а вие сте го купили баш на върха на цените, ако е вярно, че за 10 години сте го изплатили.
Така че, всичките тия приказки за готвачки, чистачки и хапванета в РафитУ, ги говори на други, които ще ти повярват.
Пак ти заяви, че освен стотиците постове тук, ощастливяваш и Туитър, и Инстаграм, та  дори да кликваше само на реклами, пак щеше да си по- заета и да ни оставиш малко на мира.
И не се сравнявай с тия от офисите- те са друга бира- всичките работят не за пари, а за удоволствие и кариерно развитие, та затова си прекарват времето в мамата.  Joy

# 1 362
Всеки напън да се оправдае собствения избор пред друг човек
 е повод за притеснение.

# 1 363
  • София

Друга потребителка пък, нарече неработещите домакини "търтеи".

Ама нали не дойде от клавиатурата на Сирен,та може и да се брои като комплимент,знам ли..

Търтеи са ей такива като Сирен, пък ти си генерализирай на воля. В това и двете ви бива.

Ти като си толкова чуФствителна душа и радетел на справедливостта, къде бля страница след страница когато Сиренка пишеше унизителни постове за работещите жени? Толкова и ви дреме всъщност, ама нейсе.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 13:05 от Tаис

# 1 364
Ами аз познавам една такава персона. Работила няколко месеца в живота си, родителите и и дадоха и осигуриха всичко. Любимата и тема са парите, имотите и  чуждите джобове. Всички около нея я издържат и тя си живее спокойно и презадоволено. Но ако я питате все няма достатъчно. И мрънка и не работи.

Общи условия

Активация на акаунт