За парите и семейството

• 52 194
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 380
И това съм си мислила. Не живея в Пловдив вече известен период от време и се е променил. Беше спокоен град, сега е друго нещо. При мен не е престиж, просто си обичам града.

Hahaha, Пловдив е "ад на колелета" в буквалния смисъл. Не бих си окачила камък на шията в такъв момент - ще работиш и опъваш яко заради строителите-печелбари. Зер някой трябва да им изкара парите, като се овътри с кредит на върха на пазара. А защо не това да е една всеотдайна, работеща жена, която вместо на деца, да си посвети времето на изплащане на кутийка в Смирненски...

Хубавичко се замисли за плана.

# 1 381
  • Куциндрел
Ами аз искам да работя и работя. Това, което не искам, потретвам в прав текст, е "да ходя на работа", с цялата работна култура и среда. С възрастта все по-малко ми харесва. Беше интересно де, но за хора под 30.

Андариел и аз си мислех, че е заспала домакиня, но нейната траектория накрая ми хареса. Ако загубиш практика, винаги може да си доучиш и да започнеш наново, но вече с житейски опит, което може да ускори развитието.

.... пита се, нас, какво ни интересува това....

Кимай там и викай - да, да. Joy

Абсурт, тя няма 10 години с провайдъра и е вкарала нейни спесявания в началото за имота. Имаше разни обсъждания как така тя е дала пари, нямат брак и апартамента е писан на името на мъжа й. Па за колко са го изплатили после, колко е дала тя първоначално... там вече не е казвала, а и по-добре да не казва.

Ша не съм я чела, ама за Касита си спомням, че работеше като детска учителка и си хвалеше за нещо мъжа, а и че се опитваше да изкара дни без да харчи никакви пари, била се хванала на бас с мъжа си. Не знам с какво са били интересни тези персони.

# 1 382
  • София
Не е така, в грешка си. Wink Необходимост, защото не си била достатъчно далновидна/хитра/пресметлива/каквототамдруголелеянокачество, по друг начин казано Умна, за да си намериш програмист/друг мъж с висок /тук наречен 'нормален' доход, който да те издържа, а ти да си чатиш по форуми и да се хвалиш колко си свободна. Вместо да се ... на мъж, си се продала на шефа. Пак си е избор някакъв, явно - не достатъчно умен Wink

Деница, изненадах се, колко интересни неща се случиха последните дни, пък тук - едно и също.
Ужаст, пълен провал съм. Отивам да смушкам една пържола, да удавя мъката Smile

# 1 383
Няма какво да ѝ се чудиш, но можеш да ѝ завидиш. От постовете на Лолита в тази тема оставам с впечатлението, че е уверена в изборите си и щастлива с тях. И не се чуди нито как да ги оправдае, нито как да оплюе чуждите избори, за да извиси собствените си.

# 1 384
Понеже темата е бистрена във всяка тема, в която Сирен отчита активност, ще се повторя, но ако алтернативата на това да съм издържана, е да не ме водят на почивка, максимум - в "Рафи"-то, да излизам рядко и да считам, че всички ми завиждат за това, че по цял ден пиша в бг маммата, мерси съм за такъв "провайдван" живот.

Предочитам алтернативата, заради която продавам независимостта си, да си заслужава.

Няма какво да ѝ се чудиш, но можеш да ѝ завидиш. От постовете на Лолита в тази тема оставам с впечатлението, че е уверена в изборите си и щастлива с тях. И не се чуди нито как да ги оправдае, нито как да оплюе чуждите избори, за да извиси собствените си.
Точно. Изключително удовлетворена и уверена звучи.

# 1 385
Не, основната тежест по първоначалната вноска беше на провайдъра. Аз добавих една част, не огромна сума. След това той си покри остатъка от кредита предсрочно.

Лолита сега се прави на безсребърник, ама ако се увътри с ново строителство в Смирненски, като усети жегата, ще мине на комерс яко и ще търси пари и още пари. Сега е доволна, щото са постигнали някакъв баланс - и аз съм имала периоди да съм по-доволна с по-малко пари. Ама като трябват, си трябват.

# 1 386
Изобщо не сме решили какво да е жилището и къде. С мъжа ми все още го обсъждаме.
Преди да се омъжа (сега сирен да наостри уши) бях с програмист  Simple Smile Работих на две места и изкарвах доста добри пари. За два месеца обаче животът ми се преобърна Simple Smile Влюбих се в замеделец , който ме доведе в провинцията. И тук се научих на много неща. Щастието го виждам и в очите на обикновения човек.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 13:40 от lolita1213

# 1 387
  • София

Абсурт, тя няма 10 години с провайдъра и е вкарала нейни спесявания в началото за имота. Имаше разни обсъждания как така тя е дала пари, нямат брак и апартамента е писан на името на мъжа й. Па за колко са го изплатили после, колко е дала тя първоначално... там вече не е казвала, а и по-добре да не казва.

Ох, аз пък друго помня- как парите  ѝ буквално били ограбени от бившия, защото я подлъгал да ги внася в обща ли, или на негово име сметка, тази подробност ми се губи.
Кукумицинка е специалист по вадене на компромати из темите, та може да помогне, ако реши.
Пък и елементарните сметки- ниски цени, колко да са ниски в модните затворени комплекси?
Ниски вноски- 400 лева, според нея,/щото толкова излизала храната в Хепи/ като как точно става с тях да изплатиш заем, сключен за 10 години, за 4? newsm78
И всичкото това, гарнирано с чистачка, че и готвачка по някое време, че и още куп екстри?

# 1 388
Евтин апартамент в кофти квартал, строен на дъното на цените, т.е. евтино изпълнение. Колко да е струвал.

Просто сте чели различни версии. Аз се отказах като видях как каймата от лидл внезапно се превърна в био месо. Явно никога няма да има само една версия.

# 1 389
Предочитам алтернативата, заради която продавам независимостта си, да си заслужава.
За едното покривче над главата не си струва. Настръхвам от идеята, че уж можещ човек ще се откаже от всичко заради измисления келепирец да му осигурят обитание, различно от кашон под моста или детската стая.
За толкова време не видях нещо за приятели, социален живот да се споменава, даже любов към децата въобще не се усеща, за мъжа пък хич. Откъм разходи също - много приказки за чуждите пари, но у тях си стиснали дупенцата, защото провито не успява да осигури... Или пък не иска да му харчат паричките.
Бетер живот на просякиня е това, сори. Файда да родиш 3 деца, ако ще ги гледаш като скотове и за абсолютно всяко нещо ще намираш повод да кажеш, че е излишно.

# 1 390
  • София
За толкова време не видях нещо за приятели, социален живот да се споменава, даже любов към децата въобще не се усеща, за мъжа пък хич.

Ето това е “нещото”, Gal, което и на мен ми прави тъжно впечатление.

# 1 391
  • Куциндрел

Ох, аз пък друго помня- как парите  ѝ буквално били ограбени от бившия, защото я подлъгал да ги внася в обща ли, или на негово име сметка, тази подробност ми се губи.
Кукумицинка е специалист по вадене на компромати из темите, та може да помогне, ако реши.
Пък и елементарните сметки- ниски цени, колко да са ниски в модните затворени комплекси?
Ниски вноски- 400 лева, според нея,/щото толкова излизала храната в Хепи/ като как точно става с тях да изплатиш заем, сключен за 10 години, за 4? newsm78
И всичкото това, гарнирано с чистачка, че и готвачка по някое време, че и още куп екстри?

То това е бившия й, явно после пак е посъбрала нещо, при положение,че е живала при майка си с детето.
Иначе аз не съм веща в темата с апартаменти на изплащане, защото нямам провайдър и живеем в негово жилище, а вече имам и свое такова. Но тя нали говореше за някакви 12 хилки на месец, изкарвани от провайдъра й, направо се чудя защо нямат още поне 3 жилища на кредит.

# 1 392
Е бившият ми едно на ръка, ама след това нали все пак работих и имах някакви доходи и спестявания. Да, апартаментът беше купен на дъното на цените - и не е в Оазисите. Просто наистина въпрос на късмет. Цената е доста ниска, а включилите се по-рано са купували още по-евтино на зелено. Наскоро апартаментът над нашия се продаде за 80К, при строежа са били по 35К. В момента апартамент от такъв тип под 70К трудно ще намериш в Пловдив. Пазар, спекула, балон - това е съвсем публична информация.

ЕммаТ, кое точно те дразни? И от Лидл съм пазарувала, не съм лъгала, и от био ферми. Искаш ли промо код за отстъпка следващия път? Изобщо, животът се променя, добавяш, премахваш и така, гледаш кое работи. В един период е било кайма и пиле от Лидл, в друг период от SunnyFarm. Забранено ли е?

Абсурт, съвсем просто е - вдигаш си доходите, стоиш си на същите разходи, събира се една сума и си погасяваш кредита, къде е грешката? Може би трябваше да опукаме парите, или нещо друго?

Но да питам - да се забиеш да бачкаш за шеф, за да изплащаш "покривчето" в Смирненски - не е ли същото?

Мъжа и децата си не коментирам - обичам ги, колкото жена обича мъж и майка-деца, толкова. Ни повече, ни по-малко.

# 1 393
Разковничето е в думата забиеш. Бях чула преди , някой се беше изказал.. Ставаше дума, че много хора не работят това което могат или им е на сърце, не развиват талантите си. Чувстват работата като бреме и затвор. Аз се радвам, че поне засега още имам желание  и възможност да си практикувам професията. Жалко за тези, които не могат. Това вече е трудно и понякога тежко.

# 1 394
Казах ти, вземи си ипотека и ще видиш що е то бреме и затвор, да не може да спреш да бачкаш и да трябва да е за пари, иначе вместо кеф, само плащаш на банката. И най-благата работа, ако не може да спреш и си принуден да я работиш, ще загорчи. Да не говорим, че ако ти трябват пари, може да се наложи да работиш комерс и точно да се "забиеш". Колкото и да рационализираш, все ще има моменти, в които ще ти се иска да намалиш темпото, ама да не може.

И това е причината да нямаме втори или трети имот на кредит. Първо, не ми харесва качеството и презастрояването, второ - не обичаме да ни виси кредит на главата. Трето, пазарът е прегрял, просто искат прекалено много пари за това, което предлагат - бързо построени кутийки, без мисъл за комфорта на живот в и около тях.

Общи условия

Активация на акаунт