За парите и семейството

• 52 596
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Алоу, идеалния, поне пунктуацията я уважавай, ако не и жена си. Сравняваш дете и съпруга, а претендираш за високо ай кю? Вземи се приземи малко и благодари, че тя те търпи още.

# 211
Айде, ще опитам отново. Може този път да се получи.
Сравнението ти е неуместно.
В темата се питаше при какво съотношение фин.ресурс:всякакъв друг ресурс финансовият може да се пренебрегне.
В твоя случай ти не влагаш от другия ресурс, а финансовия си го ограничил. И всичко това е от мисленето ти, че някой иска да вземе от теб нещо, което ти не искаш да дадеш.
И аз, както и други в темата, не разбрах - защо изобщо даваш, щом не искаш да дадеш? Защо не си стоиш сам? Какво получаваш от жената, с която си, под формата на друг ресурс? Нямате идентични разбирания за живота, нямате деца, нямате брак, по никакъв начин не звучите градивни като част от двойка, по никакъв начин не се вижда ти да имаш чувства към нея, дори я обиждаш в темата, а да разчетеш чувства у нея нямаш емоционален капацитет. Що за умряла връзка е това вашето?

# 212
Явно не се получи .. еми, толкова си мога явно.

# 213
Много упорито избягваш да отговориш на въпроса какво получаваш от тази връзка. Какво даваш вече разбрахме.

# 214
Понеже по предишните въпроси, се разбрахме и всичко е ясно Simple Smile

Почвам да си мисля, че явно с вас имам много различни възприятия, що е това финанси и що е това семейство.

Освен това, не знам къде видя:
1.  че я обиждам ?
2.  че нямам чувства към нея ?
3.  че нямам емоционален капацитет ?

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 15:06 от dnes_sum_888

# 215
По т. 1 - това, което пишеш за нея, сравненията, които правиш - почти всички жени тук ги считаме за обидни. Тези, които не ги счетоха за обидни, са по принцип пердета.
По т.2  - ако досега не си разбрал, че въобще не си личи да имаш тази жена за нещо повече от някаква глупендерка, която ти снизходително менторстваш - няма как да ти се обясни.
По т. 3 - аналогично е на т. 2. Плюс че увереният човек никога не се обгражда с хора, които смята, че превъзхожда.

П. П. По-назад ти писах по повод твоя изцепка за златотърсачки и тарикати. Тук не сме такива, работим и си нареждаме живота, но пак масово не те одобряваме като личност. Аз като стара мома (😁), материалист и самостоятелна никога не бих се обвързала с човек като теб. Просто битието ми ще стане твърде натоварващо, нямам нужда от натоварващ мъж.

# 216
Не знам, кои сравнения визираш, че са обидни за жените. Може ли да ми дадеш пример ?

Не съм влагал намерение да обиждам някого в сравнията си. Ако някой го разбрал така, сори .. тава определено не ми е било цел.

# 217
И аз, както и други в темата, не разбрах - защо изобщо даваш, щом не искаш да дадеш? Защо не си стоиш сам? Какво получаваш от жената, с която си, под формата на друг ресурс? Нямате идентични разбирания за живота, нямате деца, нямате брак, по никакъв начин не звучите градивни като част от двойка, по никакъв начин не се вижда ти да имаш чувства към нея, дори я обиждаш в темата, а да разчетеш чувства у нея нямаш емоционален капацитет. Що за умряла връзка е това вашето?
И аз също да попитам защо си с тази жена? На теб ти трябва някоя с подобно разбиране на парите, иначе няма да се получи.

# 218
Жената, ако печели пари, няма как да се сравнява с дете финансово. Може да има примерно по-ниска заплата или да е без доходи от работна заплата в определен период. Обаче това не значи, че няма принос и не може да си каже думата за вида разходи и семейния стандарт. За мен обичащият мъж ще добави нещо отгоре, няма да сметне точно колко трябват за основни неща. Майната им на Епъл, няма да си ги носиш в гроба, а и не се знае цената накъде ще тръгне. В един момент ще трябва да ги изхарчиш тия пари - и защо да не е по жената и по семейството.

То не е задължително, може да си стоиш и ерген. Но е нечестно да ангажираш жена, да изискваш от нея и да не се раздадеш поне малко финансово над базовите неща.

# 219
Детето е малко и тепърва ще се учи на това как да балансира някакви пари, дали да си купи играчки или да ги спести. Другото е, че то все още няма приходи и изцяло зависи от родителите си. Сега, ако детето има собствени приходи /може би около тиин годините/, ще може да си харчи само, без да е необходимо да дава част за семейния бюджет, но в този вариант аз пък може да откажа да му купя нов тел примерно и само да се оправя.
И другото е, че детето в един момент няма да е вече част от семейството, ще се отдели, ще има жена, деца... докато с мъжа ние все още ще сме семейство с общи разходи и приходи /да не казвам общ бюджет, че явно не ти допада/.

На мен пък ми е интересно следното - аз съм зиморничава. Ако примерно надувам климатика/парното ще ми мрънкаш ли, че разхищавам или може да си държа 23 градуса в къщи и няма да има проблем, въпреки че за теб е ок и да е по малко топло?

# 220
dnes_sum_888, какво получаваш от тази връзка? Какво изобщо очакваш от една връзка?

Доколкото те чета, за теб връзката е нещо, което ненужно ти смуче от живота. И като цяло не видях да пишеш, че нещо наистина ти прави кеф в този живот. Каквото и да е.

# 221
И аз също да попитам защо си с тази жена? На теб ти трябва някоя с подобно разбиране на парите, иначе няма да се получи.

Защото всичките сте такива. Познавам само една, която не е такава. Жена е на един мой приятел. Питал съм го как я е намерил, той ми обясни, че в началото и тя е била мега зле, но имала желание да се учи.

За мен обичащият мъж ще добави нещо отгоре, няма да сметне точно колко трябват за основни неща.

Това го разбирам, че мъжа или обича, или позлва калкулатор .. никога и двете !?

На мен пък ми е интересно следното - аз съм зиморничава. Ако примерно надувам климатика/парното ще ми мрънкаш ли, че разхищавам или може да си държа 23 градуса в къщи и няма да има проблем, въпреки че за теб е ок и да е по малко топло?

Ако са ми останали дрехи да събличам и не се лее обилно пот от мен - няма проблем Simple Smile

# 222
Абе остави, ако един мъж не е сложиш няколко пера за кеф, при това с желание, не с мрънкане, значи е киселдак. Зависи как смята с калкулатора - по-наедро или до стотинка. Ако е до стотинка, си е тормоз направо. Особено ако вече е в семейство, но упорито следва някакви свои цели, които мисли за единствено правилни.

Впрочем никой не знае кое е правилно, но е важно жената и семейството да не са ощетени и нещастни. Не че нещо, но това може скъпичко да ти излезе.

# 223
Защото всичките сте такива.
Не знам, кои сравнения визираш, че са обидни за жените. Може ли да ми дадеш пример ?

Не съм влагал намерение да обиждам някого в сравнията си. Ако някой го разбрал така, сори .. тава определено не ми е било цел.
Няма да се поучиш от грешките си, нали? Явно за теб всички жени сме някакво низше племе.

# 224
Аз пък си мисля, че жените са поначало спестовни. Рядко жена ще намести 5К на месец за обувки, е, освен ако доходът на мъжа не е 50К. Ако малко разшириш месечните пари на разположение, да кажем с 500-1000, няма да загубиш кой знае колко, а ще си живеете по-готино на младини. При едни успешни инвестиции може да се окаже, че разходът не е чак толкова голям в дългосрочен план, а ползите в личен и житейски план са големи.

И ако ще наистина да даваш по 5К на месец за обувки, пак ще се насити тая жена след известно време - докато мъжките играчки са къде-къде по-скъпи. Да не говорим при игрички на борсата колко яко може да се закопаеш и да си загубиш всичките пари.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 16:04 от The Siren of Titan

Общи условия

Активация на акаунт