За парите и семейството

• 52 602
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 255
  • София
На бас, че няма да може да даде адекватен отговор.
Имах един познат (за съжаление не само един, всъщност) като тоя. Много обичаше да говори за инвестиции и финансови инструменти, ама не правеше разлика между елементарни неща. Просто звучи готино и високопарно. Украсяваше, измисляше, пак с настройката, че трябва да му се доказват хората и да печелят уважението му. А реално мръхльо. Жалка работа.

Пише се вертолет, госпожо.

# 256
Да, и аз по принцип съм скептична към тия, дето играят на борсата. Особено ако още не са се пенсионирали след огромния бум през последните 10 години, в които и маймуна да беше купила акции, щеше да излезе на плюс.

Интересно каква е тая сериозна сума. Fmino, в Канада да не играете на OTC и Pink sheets...гледай да продадеш, като почне да пъмпва, че иначе гориш.

# 257
Да, той като не знае с кого говори и не може да разбере колко е смешен. И после изненада - как става така, че на среща на най-големия бг финансов форум е пълно с паркетаджии. Иначе от написаното ще речеш, че са от Бъфет нагоре.

# 258
Естествено, че се пише "вертолет", госпожо! Няма нужда от злоба - сгрешила съм, ще поправя грешката.
Щом ти познаваш един, който не разбирал от инвестиции, но се преструвал и бил мухльо - значи всички, които се занимват с инвестиции са мухльовци и нищо не разбират. Чудна логика!

# 259
  • София
Не, просто правя сравнение с потребителя тук. Изопачаването не го отчитам, сори.
Егоманиашки полъх. Също като на онази потребителка, която побесня, като й казах, че "да те купя и продам" не значи.. да те купя и продам.

Аз съм заложила едни пари за около два речника, ако ги спечеля, ги подарявам.

# 260
fmino, дай инсайдърска информация и поне тикъра, в който си наляла пари:) да видим къде инвестират канадците.

# 261
Няма смисъл да виждаш каквото и да било - няма да инвестираш, не те засяга.

# 262
Що бе, да не инвестираш също е позиция - айде ще си направим състезание кой ще е по-напред с парите. Ама начи само да не си на Малдивите след няколко седмици да празнуваш шестцифрената печалба:)

# 263
Няма да съм на Малдивите, споко. Детето е на училище все пак и тъкмо свърши пролетната ваканция. След три месеца, като изляза за 6 месеца във ваканция тогава ще мисля къде ще ходя. Ще ти пратя снимки, обещавам. Дори и да загубя парите няма да се лиша от каквото съм си намислила. Това не са ми всичките пари на света .

# 264
Разбира се, но просто ми е интересно дали наистина е инвестиция или от ония супер рискови акции или схеми. Щото не е изключено някои такива схеми да дадат 100Х ръст и дори да си дала едни мижави 1,000 долара, пак да изкараш шестцифрена сума. Та ако не си надънила над 30хил. долара, не се хвали чак толкова:)

# 265
 И с какво да хваля - не съм спечелила все още. Инвестицията  е плод на 6 месечно следене и проучване.
Ти защо не вложиш 1000 долара и да изкараш 100 000 щом е толкова лесно?

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 20:48 от fmino

# 266
  • София
Че то търгуването при много висока волатилност си е комар, не инвестиция. За средностатистическия човек, опяващ по форумите, че Уорън му е дядо по роднинска връзка и малко братче по умения.

# 267
Аз ще чакам с притаен дъх дали ще спасиш и една част поне от тия 30К долара. За мен си е някакъв хазарт с високорискова схема, или Pump-and-dump, или пирамида.

Няма да вложа, щото не е лесно - просто няма кой да ми изпълни поръчката и ще си увисна с 99% загуба, както става винаги.

Интересното в случая е, че инвестицията е "всичко или нищо", за много кратък срок. Което е едно от червените флагчета за измама.

# 268
Прочете ли за 6 месечното проучване и следене? В пирамиди участват само алчните и безразсъдни хора. Пример - варненци, които се опариха от многобройни пирамиди и пак се връзват. С криптопростотии не се занимавам.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 21:05 от fmino

# 269
Миналите резултати не са показател за бъдещо представяне. Айде де, кажи коя е OTC акцийката и как планираш да продадеш при пикова цена? Ще ти изпълнят ли поръчката, тоест ще има ли балами да ти държат торбите?

(веднага виждам, че от OTC компаниите няколко са си сменили бизнес модела и са минали на дронове и хеликоптерчета, но то това е естествено - сменят дейност и тикър и излизат като почти нова компания. Ако е такъв тип инвестиция де. Силно се надявам да не си накупила някой крипто токен, че тогава ще е весело:)

Drone Delivery Canada (TAKOF)? ще литне ли цената:)

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 21:24 от The Siren of Titan

Общи условия

Активация на акаунт