За парите и семейството

• 52 510
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Сирен, да не мислите за 4-то? Simple Smile

# 631
...ами Д-р Енчев и жените, които са прекалено красиви, за да работят:)

Скрит текст:
Таис, не, то аз май и не мога вече. Но най-малкото ми е над три...какво да кажа, в тия работи точни срокове и цифри няма - когато сме готови, тогава. Засега се чувствам отлично, като е още до мен и няма ревове, раздяла, тръгване на градина по цял ден на строго определена дата, под час.

Въпреки че впрочем и аз не знам какво още точно трябва да правя - изкарвам като "нормална" работеща, чудя се какво още трябва, за да съм на макс.

# 632
Те не са с програмисти... бас ловя Simple Smile

# 633
А какви пари трябва да изкарва, за да се преглътне дефекта, че е програмист:)

# 634
Аз пак да задам въпроса: след като за мъжа може Х пари да го извинят от някоя дейност, то при жената какво ниво на дейност по деца/дом я извиняват от работене.

Ама защо ни питаш нас? Нали ти извини мъжа ти да не сменя памперс никога срещу 12К на месец. Значи, предполагам това важи и в обратната посока Wink

Хаха, ама съвсем сериозно, не си ли ти човекът дето извинява мъже от дейности срещу пари?

# 635
12К и да стоиш затворена по цял ден като Рапунцел в кулата, егати избора Simple Smile По-добре 2 и свободата да ходиш, където си искаш.

# 636
Това е мечта за много жени, ти си успяла! Просто не за тия от рекламите на Енчев Simple Smile

Аз не си падам по програмисти. Проверено е, понеже съм имала няколко такива кандидата (работех в ИТ фирма няколко години)  Чешити са, но не са за всяка жена.

# 637
Ха, аз за много по-малко го извиних, защото издържаше 100% всички в него момент.

Питам примерно мъжете около вас срещу какво биха приели жената да не работи. Винаги има някакви граници и преговаряне.

Абе къде точно ще ходиш с 2К и каква ти свобода...докъде ще стигнеш? да не говорим, че за тия 2К пак ще си затворена като Рапунцел, ама в офиса и в колата. И ти остава да се утешаваш с обяд с колеги, който в повечето случаи е досада.

# 638
Не съм водила такива разговори с никой мъж. Обаче да се утешавам с обяд с колеги не е никак зле - знам го от опит Simple Smile

# 639
Сирен, то гроздето като е кисело, и 12 няма да стигнат да си вдигнеш задника до парка, казах ти.
Докъде може да се иде с 2? Аз лично с подобни доходи съм обиколила 15-20 държави, и то без да се гъчкам на койки в хостели. Сега заплатите са две, пътуваме с дете и по друг начин са организирани нещата.

# 640
Да бе, сигурно, като си млад и с ниски разходи, с 2К може и далеч да стигнеш. Обаче като си с деца - смятай, че половината отиват незнайно къде за задължителни разходи и нямаш толкова много свободни пари за харчене. Все пак една част от парите ще отидат, за да подсигуряваш грижа за децата, докато работиш или докато пътуваш - още няма изобретен начин жените да сме на две места едновременно, а денонощието има само 24 часа.

2К ти е само билетът до някои държави, пак питам - докъде ще стигнеш с тия пари...

Аз до парка си вдигам задника, не се безпокой за мен. Не е в това работата. Пак да питам - кое може да извини жената да каже, сори, ама няма да работя, не ми се отразява добре, ще постоя у дома, докато стана готова. За мен жената винаги има право да го каже, дори да не си ползва деня за 100% ефективни майчино-домакински дейности. Впрочем не знам кой е тоя, дето решава, че щом няма деца в бебешка възраст, то трябва да се работи, ако ще да е много тегаво за всички.

# 641
Кой решава? В български условия - най-често неволята, в добри условия - жената го решава, кой друг? Гледах си детето до 1 г. 11 месеца, еми изтрещях, като се върнах на работа, все едно отидох на санаториум. За повечето жени, които познавам, е сходна ситуацията.

А по въпроса със сметките, предлагам ти да гледаш тези на своето семейство, че гледам - кахър са ти. Чуждите ги оправяме някак, даже и не падаме толкова долу като да ходим в Рафи Simple Smile
Сега, вярно, три деца не са като едно, ама то има и доза здравословен егоизъм. Вероятно ако ми беше лесно да износвам, раждам и отглеждам бебе, щях да родя 2 или 3, но спрямо нуждите и опита си прецених, че с едно ми е ОК.
Чудя се само като достигнеш етапа "с 3 пубера", що вой и жалби ще настанат във форума!

# 642
O, никакви оплаквания от по-големи. Само ще им се радвам как растат и стават независими, всяка проява на независимост ме радва неимоверно. Мен ми е тегав ранният период, когато от едно нищо може да стане сериозно опасна ситуация. И наистина трябва да присъствам физически и да съм нащрек. С по-големия вече нямам драма, няма и да имам, не съм такъв тип и пуберските драми не ме впечатляват. Имам всички данни да съм много приятна майка на тийнове.

# 643
Ох, Сирен, на колко години ти е тийна Simple Smile Май не е тийн още? Не си видяла нищо, но си супер лежерна майка, да Simple Smile

# 644
Ами да изчакаме да дойде този момент и ще разберем. Аз няма да се заричам, ама и вие няма да наричате и прокобвате какво ще стане, ОК?

Общи условия

Активация на акаунт