За парите и семейството

• 52 514
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 615
Че то половината романи на света са за кораби или поне има някъде там кораб в далечината:)

Сетих се за някакъв текст, може би беше за превод, за редките случаи, в които корабът вдига всички платна при много лек бриз, беше поетично, "How quietly she does her work".

# 616
Изключително поучително. Особено частта с quietly.

# 617
Да, ама това е при лек бриз. Като има вълнички и вятър, корабите скърцат и хич не са тихи.

Впрочем това е едно от неприятничките изисквания към жените - да не се оплакват и да понасят, винаги да пазят фасада. Така може да си вкараш много автоголове и да не получиш своето, щото никога не се оплакваш и смяташ оплакването за срамно.

Колкото повече мрънкам в живота, толкова повече неща ми се нареждат, иди разбери...

# 618
Изобщо нямах предвид оплакването.

# 619
Аз от самото начало казах, че питам от чисто любопитсво, а не с цел да те критикувам. Просто ми стана интересно, нон стоп се оплакваш, че нямаш време да си починеш и чакаш с нетърпение да ти се отворят 3 часа на ден за безценна почивка, накрая идват тези часове и опа, продаваш ги на парче, а уж все ни обясняваш, как релакса и почивката нямат цена, за която да си струва да си "на тръстиката." Не отговори директно, но доколкото разбрах: трябват ви пари и писането на парче от интернет може да го правиш докато децата, вече по-големи, се занимават с таблети и си играят. Не е работа, за която да си се освободила от гледане на деца, тоест е нещо механично. Точно на нивото на писане във форума Wink

Успех в работата и следването на мечтите!

# 620
Сирен,
почвам да се чудя дали някога в живота си си правила нещо за удоволствие. Секс например, хах, или само с цел прокреация го правиш? Simple Smile аз, например, като анархохедонист, работата за удоволствие доста я уважавам. Както и останалите видове гледане на кефа.

# 621
Аз. Не стига единият секс. Трябва и като човек да е израснал.
Това не е ли двупосочно?

# 622
Аз. Не стига единият секс. Трябва и като човек да е израснал.
Това не е ли двупосочно?
Някъде да съм писала, че не е?

# 623
  • София
Пак сме в кръга Сиренов.
На мен ми се повдига от логореята ѝ, а защо всички я поощрявате и не позволявате да млъкне, идея нямам?

Нещо да ви питам- тези, които сте работили като преводачки- "като" ли е било или сте заклети преводачи? newsm78

# 624
Аз от самото начало казах, че питам от чисто любопитсво, а не с цел да те критикувам. Просто ми стана интересно, нон стоп се оплакваш, че нямаш време да си починеш и чакаш с нетърпение да ти се отворят 3 часа на ден за безценна почивка, накрая идват тези часове и опа, продаваш ги на парче, а уж все ни обясняваш, как релакса и почивката нямат цена, за която да си струва да си "на тръстиката." Не отговори директно, но доколкото разбрах: трябват ви пари и писането на парче от интернет може да го правиш докато децата, вече по-големи, се занимават с таблети и си играят. Не е работа, за която да си се освободила от гледане на деца, тоест е нещо механично. Точно на нивото на писане във форума Wink

Успех в работата и следването на мечтите!

Не, не е от нужда от пари. Може и без тях, но с тях нали ти казах, някои цели се ускоряват и улесняват. Не сме притиснати за пари изобщо. Всъщност времето, в което сме били по-притиснати, никой не е искал от мен да работя и да допълвам.

Хубаво е да се работи за удоволствие, ама все пак трябва да се прецени и как ще се отрази на цялото семейство, иначе е нарцистично. Не мога да приема с работенето си да ощетявам семейството.

# 625
Ти си с много малки деца. Аз лично гледах моето до три години. От там нататък започнах да работя .

# 626
Опитвам се да си представя, кога се случва това мистично-макар-и-неинтелектуално работене на Сирената при цялото това време, отдадено на форума, а и деца я чакат.

В никакъв случай не бих внушавала на хора, които могат и не работят само за пари, да се срамуват, че са нарцисисти.

Проблемът с логореята е, че от един момент нататък спира да звучи достоверно, защото преди това е спряла и да е интересна. Дори и да предоставя информация, тя не го прави по начин, който да се взема насериозно. Когато започва да се плаща на дума, изкуството да се казва много с малко, умира.

# 627
  • София
Пак сме в кръга Сиренов.
На мен ми се повдига от логореята ѝ, а защо всички я поощрявате и не позволявате да млъкне, идея нямам?

Нещо да ви питам- тези, които сте работили като преводачки- "като" ли е било или сте заклети преводачи? newsm78

Преводач в частни фирми и едно НПО. Заклет - не. След НПО-то приключих с тази сфера, сега от време на време правя преводи за без пари на приятели и роднини. Повечето хора, завършили английска филология, ставаха преводачи и преподаватели преди. Напоследък доста се преориентираха, вкл. и мои колеги от Софийския.

# 628
Аз пак да задам въпроса: след като за мъжа може Х пари да го извинят от някоя дейност, то при жената какво ниво на дейност по деца/дом я извиняват от работене.

# 629
Никакво, отвъд бебешка възраст, но те твоите дълги години ще са малки, или ще раждаш, не те знам

Общи условия

Активация на акаунт