За парите и семейството

• 52 393
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 795
Благодаря на Бърди, само тя взе проблемът ми присърце Wink
Дори едното от малките, това дето може да говори, му каза, "тате този зелен боб защо е с глазура от ягоди, бляк", но пак излезна вината у друг, тоест мен, че не съм и култивирала гурме вкус. Пак детето си изяде гурме буламача горе-долу.

Добре е да свиква де, защото сме и купили космическа совалка (държим я в Пловдив за момента на гараж, понеже от една предна тема разбрах, че са по 20 лева на месец). Всички знаем все пак какво ядат космонавтите и то определено е гурме.

# 796
  • Насред хаоса
Ами не са само с по-леките специалности. Колкото и да ти се иска да ги подценяваш, не са. Гинеколожката ми например е омъжена за педиатър. Как точно нейното се явява по-леко?
А жена лекар и мъж офисен планктон? Или това не се среща, мислиш?

# 797
A при мъж неврохирург и жена офисен планктон?

(жените лекари обикновено са с по-леките специалности, когато са в двойка...)

Хирурзите имат асистенти, а стига простотии вече!

# 798
  • Куциндрел
Ако аз съм женена за мой колега, то натоварването ни е еднакво. И ако случайно се приберем заедно у дома чоп ли на теглим кой ще готви?

# 799
Не осъзнаваш ли, че този коментар идва от клавиатурата на жена с квалификация и история на офисен планктон? Поне мъжът ти да бе неврохирург...

# 800
Ако аз съм женена за мой колега, то натоварването ни е еднакво. И ако случайно се приберем заедно у дома чоп ли на теглим кой ще готви?

Не чоп, какъв чоп. Вадите си фишовете от заплата и който е с по-малка, той готви.

# 801
Гал, говоря за казуса с преподавателя, защо намесваш Сирената в казуса Laughing
Цитираш мнение за нея, затова 🤔

# 802
  • София

Не чоп, какъв чоп. Вадите си фишовете от заплата и който е с по-малка, той готви.
Aaaa, не така, протестирам! По тая логика, у нас аз трябва да хвана тигана SmileSmile

# 803
Не осъзнаваш ли, че този коментар идва от клавиатурата на жена с квалификация и история на офисен планктон? Поне мъжът ти да бе неврохирург...

Абсолютно го осъзнавам, все пак съм си избирала професията така, че да е съвместима с това да съм майка, а от време на време да се пофръцкам и на работа - все пак съм работила главно "най-лесната професия" - журналист. И затова аз готвя, като по-неквалифицирана. И аз стоя у дома с децата, щото така загубите са по-малки.

# 804

(жените лекари обикновено са с по-леките специалности, когато са в двойка...)

Хирурзите имат асистенти, а стига простотии вече!
Така е като се изказваш наизуст и използваш форума вместо социален кръг и източник за информация Simple Smile

Сирен, моят е хирург, завежда клиника и готви. Жалко за "статистиките" ти Simple Smile

# 805
Тук не говорим за мъжете, които готвят доброволно или като хоби или особеност на характера. А за тия, които не искат или не могат, но жената много иска да ги накара да го правят, защото има равенство или някакви подобни причини.

(аз се чудя как може да накараш някого да готви, ако не му идва отвътре - ще се измъчите всички много сериозно, готвенето не е тривиално задължение, не всеки го може и не всеки го иска...как караш мъж да готви под строй редовно и предсказуемо - не просто като креативно хоби, ако не желае?)

# 806
Тук не говорим за мъжете, които готвят доброволно или като хоби или особеност на характера. А за тия, които не искат или не могат, но жената много иска да ги накара да го правят, защото има равенство или някакви подобни причини.

Именно. Ясно е, че ако някой тоооолкова обича да готви няма да му отнемаме това удоволствие, разбира се.
Говорим за това прецакани ли сте ако сте наготвили 5 пъти повече от мъжа или сте пуснали 5 перални повече.
Ама еманципацията вярно изпива мозъци...

# 807
  • София
Айде пак извъртя темата, Сирен. Винаги го правиш, когато внезапно осъзнаеш, че не всички мъже са като твоя. Хубаво е човек да вижда по-далече от носа си - и собствения, и на мъжа си.

Ако я нямаше еманципацията, сега всички щяхме да си седим у дома и да си бродираме покровчета за амвона в близката църква. И щяхме да питаме мъжете си дали можем да отидем до съседката на гости. Не знам дали еманципацията изпива мозъци, но при някои от вас тя все едно не е съществувала - празно поле в историята. Тъжно.

# 808
Сирен, абе ти не отговори не Цеца, но защо не кажеш сега, като си почнала, колко изкарва един копирайтър фриленсър на месец в България, докато гледа две деца под 5 години на 100 процента? Понеже снаха ми се занимава с това, но някак си е много далече от сумите, които цитираш ти, а не е като да не ти е бивша колежка от АУБ, че и с повече стаж и по-малко деца... Да и кажа, че е много смотана освен?

# 809
Не съм забелязала да има различно работно време за мъже и за жени, пълният работен ден е 8 часа + обедна почивка 1/2-1 ч. Също така, не познавам частен работодател, който да не очаква служителите му да работят на пълни обороти.
Ми, зависи. Има и работодатели, които си ценят хората и не целят да ги 'изстискат' на максимум.

Общи условия

Активация на акаунт