За парите и семейството

• 52 363
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 840
  • На топло в неговото сърце.
Как бе, за чест и слава...и за офис обяд с колеги:)

В"Рафи"нали? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 841
Поне за 5K Simple Smile Но сега не ми се рови, макар историята да си седи.

Това, което дразни изключително много в цялата история е, че не падаме от Марс, нито от Луната, нито от илюминатора на частната совалка.

Какъв е филмът, в който си на елитно ниво, за мега много пари, с мега много клиенти, гледаш сама две деца под 5, имаш адски много време за форума и т.н.: шведски или съветски?

От личен опит, когато съм била фрилансър, добре платените задачи на високо ниво са изисквали точно толкова концентрация и откъсване от тривиалното ежедневие, колкото която и да било офис-работа. Никакви деца и тенджери, изцяло свободни, непрекъснати часове за потапяне в потока на задачата. Парите далеч не мога да се сравнят с фиксирана заплата + осигуровки + всички останали екстри от работата от рода на платени спешни детегледачки, болнични, отпуска, карти за бензин и фитнес т.н. и т.н.
Отдавна отказвам повечето задачи извън платената си работа, но когато се съглася на нещо, неизбежно по никакъв начин не излиза сметката, нито се получава баланс между работа и живот. Да не говорим, че думите "елитно ниво" и "липса на напъване и стрес" съществуват в едно изречение само в речника на Сирен ...

# 842
  • София
Дам, Сирената ме наспами на лични... нейна си работа, ама все пак благдаря за вниманието.
Та да питам - как така се къртят 5 хилки, докато гледаш 3 деца, списваш в бг-мамма и се въртиш на пета на провайдъра?
(П.П. не ми е писала тез суми Сирената на лични, просто продължавам крамолата с публичните й мнения във форума)
Леле, Цеца, тя и на лични намира време да спами Simple Smile

Сирен, не познавам такива стресирани хора. Не описваш характер, между другото.
Ако многоръкият Шива беше богиня, а не бог, то нашата Сирен щеше да е земното й превъплъщение Smile
Жалко, че е мъж.

# 843
Интересно какво се случва, ако нещо, което правите с пълна самоувереност, е адски неприятно за партньора. Дали не си променяте поведението, защото се обичате - или карате през просото, защото "той ще ми каже". Всеки по малко си променя подхода и задачите.

Иза, ти не беше ли адвокат, не психолог? Не знам за какво говориш. Аз ти казвам защо на ежедневно ниво един човек може да го влече да готви, а друг да е "прегорял" и да не му се пипа буквално хранителен продукт. Просто лично наблюдение.
Не съм писала никога, какво работя, Сирен. Не съм толкова елементарна да споделям информация и ако го правя, е напълно тенденциозно.
Не беше въпрос за професионален психолог моят, въпреки че го представих за такъв, защото, след като пишеш на ЕммаТ:
Спести си аматьорската психология.
, трябва да не изпадаш в амартьорстване ти.

Еленна, снощи попитах, кога се случва тази "митична" високоплатена (макар и за скромната ни родина) работа между стотиците постове на ден, невръстни деца, които не ходят никъде и комфорта на провайдъра. Отговор все още няма.

Цеца, поне за тази скромна сума.

# 844
Защо й се връзвате на Сирен? Аз по-скоро ще повярвам във великденския заек, отколкото на коя да е от историите й. От всичко, което е разказвала, вярвам само на това, че е от женски пол.

# 845

LeClerc, какво тайно съм казала, все пак не съм писала на кого съм написала домашната или чия "суетна книга" съм подплатила със съдържание. Тайна е това:)
Отказвам се. Не е възможно човек да е толкова несхватлив.

# 846
Защо й се връзвате на Сирен? Аз по-скоро ще повярвам във великденския заек, отколкото на коя да е от историите й. От всичко, което е разказвала, вярвам само на това, че е от женски пол.
Аз си губя времето в момента, докато свършвам някои незначителни неща. Тя разглежда нас като опитен материал (поне така се опитва да представи нещата), но сама не се досеща, какво е да си и от другата страна Simple Smile

Дояде ми се нещо великденско Simple Smile

# 847
Еманципацията не изпива мозъци - означава освобождаване от зависимост и подтискане. И не се изразява, поне според мен, в съревнование между половете. И обяснявам защо - защото ако на мен бъде прехвърлено като задължение примерно готвенето, поради това, че съм жена, и никой не отчита, че и аз работя и "нося пари", то не бих се чувствала прецакана заради това, че готвя, а заради това, че съм допуснала грешката да се обвържа с човек с предразсъдъци, на когото не му пука как се справям аз, имам ли нужда от почивка, как се чувствам и така нататък. И задето никой няма да ми отговаря със същото (не като засукана манджа, а като отношение). Изобщо не става дума за брой готвения и прочие, както се опитват много пъти да го изкарат тук противничките на еманципацията, които обаче не щат да се откажат да се ползват от нея. Иначе най-лесно е да си кажеш "а, това е нейна/негова работа" и да си кибичиш удобно, докато другият се мъчи да огрее на 10 фронта.
Тръгнах да пиша, но Ла Сомбра е изразила всичко ясно и точно.
[/quote]
И аз ще добавя +1, че ме мързи да пиша, а и имам работа.

# 848
По липса на пуканки, изядох торба ореховки, докато ви чета. Спрете се малко, че и работа имам!

# 849
Сирен, бърза справка в Ъпъурк за елитни анонимни писачи показва, че излиза далея по-евтино човек да си намери американец с години опит в сферата, отколкото теб: https://www.upwork.com/o/profiles/browse/?q=ghostwriter&user_pref=1

Кажи поне, къде намираш такива идиоти, които предпочитат да плащат мега пари на българка вместо на човек, чиито английски е по-професионален от твоя?

# 850
  • София
Параход, не се прай, само ти я познаваш и можеш да кажеш Е ли Сирената реална личност или не. Аз съм виждала снимков матр'ял само.

# 851
Моля не спирайте,че това работно време се влачи едва ,едва..
П.п.Параход,я се стегни и пий едно следобено кафе(най-добре ирландско),пък тя работата не е заек,че да избяга:)Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Що мислите,че Сирената е нереален образ?
Аз пък я чета от години,още от когато беше женена за бившия си..

# 852
От личен опит, когато съм била фрилансър, добре платените задачи на високо ниво са изисквали точно толкова концентрация и откъсване от тривиалното ежедневие, колкото която и да било офис-работа.
Точно така е, да.

# 853
Параход, не се прай, само ти я познаваш и можеш да кажеш Е ли Сирената реална личност или не. Аз съм виждала снимков матр'ял само.
Таис, по едно време мислех, че е някаква програма, която генерира отговори (срам, не срам, признавам си), но като нямам мъж програмист, какво ли разбирам Simple Smile

Аз съм на следобедно кафе без мляко, както ми харесва...

# 854
Казвам, напълно реална личност е - няма лъжа, няма измама. Били сме заедно на едно обучение преди около 10 години, на което не бе допусната до изпит. Тогава, ако не се лъжа, беше с първия си мъж, информацията къде е завършила и какво е работила преди майчинството също е вярна. И снимките са си нейни.
Но оттогава насам знам за нея и житейския й път точно колкото вас -  т.е. каквото подава в бг-мама Simple Smile (всъщност по-малко, защото рядко се включвам в Клю-то)

Общи условия

Активация на акаунт