За парите и семейството

• 52 318
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 930
Тези дни препрочитах биографията на Мария Кюри и като чета тази тема и по-точно АбсурТ и Сирена, почвам да се чудя що ли я е карало да работи, пък и две Нобелови награди да спечели...... Мерила ще си го е с провайдера или пък не е намерила такъв.....

Хм, искаш да кажеш, че Фредерик Жолио не само е взел фамилното и име ами евентуално е и вършил нещо у дома?! ЖДНБ.

Понеже интересно как Мария е възпитала дъщеря си Ирен, че да се ожени за някой като него, който хем взима името на жена си, хем печели Нобелова награда.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 20:49 от elenna

# 931
Таис, ти не беше ли бачкатор от има-няма под пет години в това поприще? къде се пишеш бачкатор? има време да ти омръзне културата по фирмите, сега още ти е фън. И на мен ми беше фън, забавлявай се, докато трае.

Сега ме заболява главата, само като си помисля за ежедневни срещи с "млад и динамичен екип".

# 932
Таис, абсолютно!
И аз ще се посветя на хубава книга с детето Heart

# 933
Сирен, екстремните ситуации не са такава рядкост. Всъщност тогава си проличава човек, не в говоренето.
Трудно схващам за какво е цялата тая говорилня, че и намесването на някакъв период с отглеждането на новородено и малко дете като и аз-не-знам-каква-отправна-точка и за какво. За едното говорене може би.
Някъде на предната страница срещнах коментар, в който се сравнява неработещата жена с работеща за мижава заплата, че и двете опирали до парите на мъжа. Не ви знам представите за живот, нито представите за мижавост, но да речем, че с мижавото си възнаграждение жената може да се самоиздържа, а колкото до децата, те са създадени от двама, за да бъдат издържани от двама, така че не виждам как една работеща жена според вас опирала до парите на мъжа си.... За какво според вас? Отглеждането на деца е най-голямата финансова тежест в едно семейство.  За едно дупе и мижава заплата стига.
Другото - парите, пък и всички други ресурси в едно семейство се създават от двама. Това е идеята на семейната клетка, а всяко отделно семейство може да  избере как точно да гради.
Има всякакви успешни  и неуспешни модели от всички коментирани крайности. Общото обаче е, че тия двамата вътре са си доволни.

# 934
Така е, ние бачкаторите сме тъпи и плоски, а Сиреноподобните индивиди - извисени до стратосферата Sunglasses

.

Е де,не сравнявай всички със себе си.
Познавам много работещи хора,които не са нито тъпи,нито плоски:)

Сега ме заболява главата, само като си помисля за ежедневни срещи с "млад и динамичен екип".

Мен пък ме боли главата от всякаква работа ,работена за работодател,а не за самата мен.
Обаче,щот съм хитрата сврака,от няколко години съм си с перманентно главоболие..

# 935
  • Куциндрел
Аз пък съм учила, за да мога после да работя по специалността си. Иначе въобще нямаше да влизам в университет. И съм го направила с идея, че трябва да имам професия, която да ми носи доходи. Преди да забременея работих достатъчно във фирмата, за дада натрупам знания и да си извоювам позиция. Сега това ми се отблагодарява, защото съм експерт в поне 5-6 фичъра, тая дума Мамасита да ви я превежда.
Та, освен планктонната ми роляе в офиса, съм и човек, на който разчитат за крайния продукт.
Също и след толкова време се научих да издържам на напрежението без да се ядосвам, както и спецификата на работа с колегите.
Радвам се, че у нас няма някой, който да ми обяснява как трябва да приема ролята на дрънкаща с черпаци и хвърчаща с парцал.

# 936
Luna, какво значи жената да се самоиздържа? Тя на отделна сметка ли е спрямо другите? Мери си храната и си купува според своя джоб? не взима и стотинка от мъжа? плаща му наем и своя дял от тока?

Цеца, доколкото виждам, в 21 век по-скоро натискът е жената да прави нещо полезно за великия бизнес и продуктите му, дори в някои години да иска да си остане до печката и черпака.

# 937
Цеца,сега не домакинстваш ли,не готвиш ли?
Ако да,то кой ти обясни,че трябва да го вършиш?

# 938
Така е, ние бачкаторите сме тъпи и плоски, а Сиреноподобните индивиди - извисени до стратосферата Sunglasses

.

Е де,не сравнявай всички със себе си.
Познавам много работещи хора,които не са нито тъпи,нито плоски:)
Грубо. Да не кажа друго. Самата ти залиташ в крайни изказвания.

# 939
  • София
Тези дни препрочитах биографията на Мария Кюри и като чета тази тема и по-точно АбсурТ и Сирена, почвам да се чудя що ли я е карало да работи, пък и две Нобелови награди да спечели...... Мерила ще си го е с провайдера или пък не е намерила такъв.....

Сега остава да видим колко от тук "немерещи се", забити по 10 часа в офиса1 цъкащи в бгмамата през работно време и горди, че печелят колкото мъжете си, са нещо повече от офисен планктон?
Колко от тях могат да се похвалят с нещо, което дори и бегло да ги оприличи с Мария Кюри? newsm78

# 940
luna, не е съвсем така това за заплатата. Децата са правени от двама, ама ако с мъжът се случи най - лошото или пък се инвалидизира и не може да работи, остава само майката. Та как жена с 600 - 700 лв. заплата ще издържа себе си и две деца? На квартира или с ипотека?

# 941
При мен имам личен пример на неработеща с десетилетия жена - майка ми. Залитнала съм в другата крайност май, но не бих могла да живея като нея. Тя пък е супер доволна и за нея успелите жени са само неработещите жени. Смятам, и двете сме прави, както и другите жени, всяка за себе си.

# 942
Цеце, пак бъркаш фичъри и Форнети. По второто си специалист!

# 943
Сирен, аз съм ти признавала вече. Ти умееш да избягаш ог същината и да размиеш концентрата до бистра вода.

Калина, аз това съм го написала още в първото си изречение. И не само с мъжа, а и с жената може да се слячи, и с двамата също може да се случи. И предства нямаш колко ясно го знам.

# 944
При мен имам личен пример на неработеща с десетилетия жена - майка ми. Залитнала съм в другата крайност май, но не бих могла да живея като нея. Тя пък е супер доволна и за нея успелите жени са само неработещите жени. Смятам, и двете сме прави, както и другите жени, всяка за себе си.

И аз така смятам - че всеки е прав за себе си и е важното да е доволен от живота си, другото няма значение. Не знам защо хората изпитват такава нужда да принизят и осъдят чуждия избор, ако не съвпада с техния.

Общи условия

Активация на акаунт