За парите и семейството

• 52 403
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 990
Как на 2 седмици, с ТИР ли пазарите Simple Smile Постоянно пазаруваме и всичко изчезва за нула време у нас откъм храна.

# 991
  • София
Никакъв майтап не е, ясно, че до Космоса може да не се доредя, но не бих въртяла дом и да се занимавам с домакинство, ако нямам деца. Те са ми супер важни и за тях съм готова да правя всичко с кеф. Сама да правя това - хехе едва ли.
Ако го нямаше детето, ех. Какви планове мога да сътворя ей сега, на секундата Simple Smile
Ама го има - само преди час и нещо й висях на главата, за да си измие пустите зъби. Преди да родя никога не съм мислела, че за една толкова проста, елементарна дейност могат да се водят преговори на най-високо равнище. Изобщо покрай децата човек преоткрива една шантаво-хаотична половина от света, която е оставил далеч назад в детството си. Затова и на моето диване й прощавам когато ми опъне нервите за глупости. 

# 992
Ще сменям кранче, батерия, тръби, водопроводи. Дупки всякакви пробивам с бормашина.
Само искам да знам ще имам ли неограничено ползване на заплатата на А или ще ми пуска по 5 лева на ден?

Не се натягай за кранчетата, а помисли как са имаш достъп до картите и банкирането на А, но преди това той трябва да е повярвал, че всичко което правиш е да общото благо и мълчаливо да сте се разбрали, че няма да си следите дребните покупки и харчове. Това даже баба ми и дядо ми го правеха. Тя имаше специфична походка при внасяне на торбите, а той успешно се правеше на сляп. Сега на мен ми се налага да казвам, че куриерът е донесъл нищо, а ММ да се прави, че разбира какво значи това.

# 993
На две седмици за нехранителни и трайни неща, иначе на седмица гледаме да е, но се случва и междинно за хляб и мляко. Ами какво да кажа, не мога да подсигуря тия количества сама. Като кажа "да се вземе мляко", говоря за 5 литра, не едно мляко и утре пак.

"Ако го нямаше детето, ех. Какви планове мога да сътворя ей сега, на секундата Simple Smile"

Ох, да не би да чух оправдание и извинение? Я кажи за великите планове...

# 994
какво излезе сега? децата са най-голямата пречка към щастието? Wink

Сирено, какъв е проблемът да се пазарува всеки ден?

# 995
Сирена, защо уволнихте жената дето пазаруваше по списък?

# 996
  • София
И как веднага заключи, че аз нищо от изброеното не съме правила при положение, че говоря общо за жените, а не лично за мен.
На теб поне ти е простено четенето с разбиране.

Ами, говоренето "по принцип" какво можели да направят жените, е смешно и безсмислено, защото никога и никъде не съм твърдяла, че има неща, които не могат.
Тук всеки говори от личен опит, та както написа какво не можеш и не искаш, после написа какво евентуално би се пробвала да правиш, дали пък би спестила сведението какво можеш да вършиш? Mr. Green

# 997
Лично аз не се смятам за героиня или каквото и да е там. Така се случиха нещата, трябваше да реагирам. Просто исках да подсигуря базови неща - топло и храна. Колата взех ако се наложи да возя татко по болници иначе до 30 даже и не исках книжка. Ама май се поолях и залитнах към работохолизъм. Щом вече и аз го усещам значи съм мноу зле. Joy

Аз чистя и готвя, но ако съм уморена може и да пропусна и точно в този момент едно мрънкане/дуднене би ми се отразило зле на нервната система.

За пазаруването - минавам с колата когато има повече за вземане, ходим и до магазина за по дребни работи.

В примера за А и Б - да, щом Б не работи може да поеме домакинството. Аз бих, но няма да изкарам много и ще драпам за работа.

# 998
Пазаруването е мъжка работа.

Щото гълта кинти, нали? Ежедневно, седмично, както и да го смяташ.

Е от кво значение са кинтите,нали бюджетът е общ?
Особено пък жена с провайдър..Хептен.Дали ще ги остави на масата или сам ще купи квото трябва,от чисто финансова гледна точка,няма никакво значение.

# 999
Далеч не при всички бюджетът е общ, което е добър вариант ако е добре организиран.

# 1 000
Ясно,за това са и тънките сметки ..

# 1 001
Сирена, защо уволнихте жената дето пазаруваше по списък?

Защото не пазаруваше добре и се искаше много координиране от наша страна. Просто не се вписваше добре в деня ни. Заменихме някои неща с поръчване по куриер и така. Мъжът ми пазарува по-добре, сеща се сам за някои неща и следи повече за качество.

Ами мъжка работа си е.

Дренка ми е много чудна, винаги съм се чудела на лекарки, които също така са и големи къщовници. Нямате ли за четене и учене цял живот?

# 1 002
  • София
какво излезе сега? децата са най-голямата пречка към щастието? Wink

Сирено, какъв е проблемът да се пазарува всеки ден?
Цъ, просто друг вид щастие Wink

# 1 003
А сега кой сгъва прането, щото тя нали и това правеше?
Абе в Пловдив защо така хората не ги бива за нещата, за които ги наемат?

# 1 004
Сирен, майка беше страшна мрънкалница, всичко й тежеше, даже да готви го мислеше по цял ден. И все със зор.
Аз по едно време на три места работех, и не ми е пречело на къщната работа, никога, харесва ми. Покрай дежурства и стрес, и тялото, и мозъкът  свикват  с всичко. Децата ми са самостоятелни от много малки. Мога да родя трето, ще ми го изгледат 😃

Общи условия

Активация на акаунт