За парите и семейството

• 52 393
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 975
И аз не шия, а любимата ми баба беше шивачка. Също и не гладя.

# 976
Аз пък искам да съм Б. Без деца, овършавам всичко за макс 2 часа на ден, даже менюто ще е многостепенно и почти изцяло био. Даже освен да изпера чаршафите, ще ги изгладя. В свободните недели за мъжов риболов ще си чета и аз, най-вероятно в спа. Ще си стартирам някакъв бизнес, ще ходя на стена за катерене и ще спя.
Евентуално като ми омръзне това, ще си намеря работа.

# 977
Два часа на ден? Това е много време.

# 978
Да, но айде, да кажем, че средно е 10 на седмица, като ще включа и примерно екстри като плащане на сметки, обаждане по телефони за запазване на час, евентуално малко работа по двора ако има такъв, водене на колата на автомивка и за бензин/масло. От мен да мине, дори ще купувам всички подаръци за рождени дни на свекървата и зълвите.

# 979
Ако нямам деца, тръгвам да летя в Космоса или другаде надалеч да пътешествам. Никакви домакинства, готвене и подобни. Абсурд.

# 980
  • София
Зависи от човека. Аз не мога да шия и не искам, но бих се пробвала да пробия нещо с бормашина.
Тежки, леки неща за носене пак зависи от човека и здравословното му състояние. Хубавото е, че за подобни неща може да се ползва помощ отвън.
Живеем във времена, в които старите стериотипи вече се размиват и се оказва, че на мъжа няма да му паднат топките, ако избърше праха, забърка яйца за вечера или простре. Както и една жена може да смени кранчето на чешмата и подобни елементарни неща.Даже е възможно да изкарват и повече пари от мъжа си и това да не е проблем за тях, а само за разни ала Чинки.

Накратко, фактите които си дала в поста си:

- Аз не мога да шия и не искам

И преположенията, че би могла да се пробваш да:
- Бих се пробвала да пробия нещо с бормашина.
- Както и една жена може да смени кранчето на чешмата и подобни елементарни неща.
- Даже е възможно да изкарва и повече пари от мъжа си и това да не е проблем за тях, а само за разни ала Чинки.

Но, де факто нищо от написаното не си правила. Mr. Green

Та, с какво самочувствие  обявяваш, че "ала Чинка", която 10 години е издържала семейство с болен съпруг, би имала проблем?
Проблем би имала ти, ако се наложи да влезеш в обувките, в които съм била.

# 981
Копчето не любима блуза не съвсем същото като кърпения чорап ..
Пък и да не е любима,нямам възможност да изхвърлям заради дребни повреди,които мога да отстраня.
Обаче пък не мога да сменям кранчета,ще тряя питам някоя можеща,да ми покаже,че съвсем засрамих нещо..

Кой колко пари изкарва в едно семейство,без значение дали мъжът и жената са по-добре платен( или пък изобщо работят!!)!,принципно не би трябвало да е ничии проблем,освен техен.

# 982
Айде, вече имаме втора потребителка с космическа совалка на лизинг в темата Wink
Ама на кой е по-скъпа, Бианка, вашата или на Сиренови?

# 983
Аз пък искам да съм Б. Без деца, овършавам всичко за макс 2 часа на ден, даже менюто ще е многостепенно и почти изцяло био. Даже освен да изпера чаршафите, ще ги изгладя. В свободните недели за мъжов риболов ще си чета и аз, най-вероятно в спа. Ще си стартирам някакъв бизнес, ще ходя на стена за катерене и ще спя.
Евентуално като ми омръзне това, ще си намеря работа.

Хаха, стигна ли фазата "махни децата от дома, да си почина с чистене"Simple Smile Магия е това, махаш децата и се превръщаш в Марта Стюарт, чак себе си изненадваш каква си домакиня.

Кранче на чешма няма начин да сменя и след хиляда години. Дълбоко залегнал стереотип в главата ми. Даже не знам на кой компонент му викате "кранче" - цялата батерия ли? това си е работа за водопроводчик. Бормашина е абсурд да пипна също.

# 984
  • Куциндрел
И как веднага заключи, че аз нищо от изброеното не съме правила при положение, че говоря общо за жените, а не лично за мен.
На теб поне ти е простено четенето с разбиране.

# 985
Никакъв майтап не е, ясно, че до Космоса може да не се доредя, но не бих въртяла дом и да се занимавам с домакинство, ако нямам деца. Те са ми супер важни и за тях съм готова да правя всичко с кеф. Сама да правя това - хехе едва ли.

# 986
Ще сменям кранче, батерия, тръби, водопроводи. Дупки всякакви пробивам с бормашина.
Само искам да знам ще имам ли неограничено ползване на заплатата на А или ще ми пуска по 5 лева на ден?

# 987
Сега сериозно - връзката А с парите, Б у дома, може да има 50 нюанса на сивото между много полезна и здравословна и адски токсична. И всичко по средата.

# 988
Пазаруването е мъжка работа.

Щото гълта кинти, нали? Ежедневно, седмично, както и да го смяташ.

# 989
Не, щото се пренасят много и тежки торби, води, какво ли не. Или пазаруваме заедно на 2 седмици, или ако се наложи междинен пазар, пращам само мъжа. Моята грижа е точен списък и да следя инвентарите. А у дома се яде, все едно отглеждам три подрастващи дракона.

Ако са двойка неядящи, дето жената трябва да вземе 300 грама сьомга и две тиквички - друго е.

Общи условия

Активация на акаунт