За парите и семейството

• 52 290
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 960
  • Куциндрел
То подгъване на пердета и пробиване на дупки с бор машини е ежедневна работа, ша знаете.
Зетът на милото ще ни ушие пердета за кухнята. Ти да видиш. Дали той е наясно, че това е женска работа?

# 961
  • София
Много хора тук преувеличават. Или си тълкуват така както разбират.Нищо, различни сме.
И все пак още искам да си хвърля тенджърите, нищо че съм жена Simple Smile

Аз така заточих ютията и на пръсти се броят случаите, в коит о е ползвана.
Срама ма е, ама търпя! Mr. Green

# 962
та отново
Имаме семейство без деца, съставено от човек А и човек Б (забележете, че и жената може се счита за човек, макар науката още да спори Wink )

А изкарва 5к на месец
Б не работи

ОК ли е Б да поеме цялата грижа за домакинството: пазар, готвене, чистене, пране и подгъване на пердета?
ОК ли е А да очаква да му/ѝ сервират вечерята като се прибере от работа
ОК ли е А да има неделята само за себе си: за риболов, кълинг, книгочетене и т н

Ако Б реши да започне работа за чест за 7(00) лева на месец, кои от положенията по-горе се променят?

# 963
Пазаруването е мъжка работа.

# 964
Б по желание ли се е набутала в тази схема или временно е безработна, по независещи от нея причини? От нея ли идват тези идеи с какво да си запълва времето, или от А?

# 965
То подгъване на пердета и пробиване на дупки с бор машини е ежедневна работа, ша знаете.
Зетът на милото ще ни ушие пердета за кухнята. Ти да видиш. Дали той е наясно, че това е женска работа?

Кой е казал,че е женска?

п.п.Поздравления за способния зет.

# 966
  • Куциндрел
Ахъ,  щото инак на жената ще й се обели маникюра, паднат ролките от косата и подгъне пенюара.

Ако някой у домадома чака да бъде обслужван и не пипва никаква домашна работа, то той е зле възпитан, а с подобен човек не мога да живея. Ама пък има жени, които с кеф ще го направят.
Хората и желанията им за дом, семейство, работа не трябва да се приравняват.

# 967
а чистенето е женска?

# 968
та отново
Имаме семейство без деца, съставено от човек А и човек Б (забележете, че и жената може се счита за човек, макар науката още да спори Wink )

А изкарва 5к на месец
Б не работи

ОК ли е Б да поеме цялата грижа за домакинството: пазар, готвене, чистене, пране и подгъване на пердета?
ОК ли е А да има неделята само за себе си: за риболов, кълинг, книгочетене и т н

Ако Б реши да започне работа за чест за 7(00) лева на месец, кои от положенията по-горе се променят?

ОК е ако щат да си бъркат в очите с нажежени игли,щом това ги прави щастливи.

п.п.В нас винаги баща ми пазаруваше.Мама можеше да донесе по нещо купено прибирайки се от работа,но основен пазар -винаги татко,или двамата заедно.
То верно,че ССФ е много способна,ама мойте мишци са слабички и не ми е кеф да мъкна торби,та за това сега,когато ММ си е тук,той мъкне.През останалото време,редовно пращам синковеца.

# 969
  • Куциндрел
Така е, ние бачкаторите сме тъпи и плоски, а Сиреноподобните индивиди - извисени до стратосферата Sunglasses

.

Е де,не сравнявай всички със себе си.
Познавам много работещи хора,които не са нито тъпи,нито плоски:)
Грубо. Да не кажа друго. Самата ти залиташ в крайни изказвания.

Що да съм груба?Ми не съм съгласна с твърдението,че "бачкаторите са тъпи и плоски"
Отгледана съм от работещи хора,аз самата работя,имам много приятели които също работят.Не мисля,че всички работещи хора са тъпи.Пък Таис употребява множествено число..Ми да говори в единствено, егати...

Цеца,сега не домакинстваш ли,не готвиш ли?
Ако да,то кой ти обясни,че трябва да го вършиш?
Домакинствам, но никой не ми дудне, че щом съм жена това ми е основното задължение. Писах, че домакинската работа е разпределена по интереси. Но никой не очаква от мен всеки ден да готвя, чистя, подреждам. И най-важното е, че у нас работата не се дели на женска и мъжка, а на семейна.

Че то на много жени,и работещи и домакини,никой не им дудне за нищо..
Що си решила,че някой по презумпция тряя дудне за нещо си?
Принципно семейната работа пак си се дели на мъжка и женска според мен,просто повече от задълженията са вече унисекс.Но бормашината и подгъването на скъсаното перде някак не си ги представям еднакво ефективно свършени и от двете страни..

Не е казано директно, но е намектнато.
И за работа с бормашина търсим помощ от другарче.

# 970
  • София
та отново

А изкарва 5к на месец
Б не работи

Моят чистосърдечен отговор е: не знам. Нямам подобни примери около мен - всички работят, освен майчетата по майчинство, за тях е ясно. Дори не ми е ясно защо питаш.

# 971
Казах,че си има неща,които колкото и да са "семейни задължение" пак си остават мъжко-женски .Да.
И то не за друго,ми щото на малко мъже им се отдава "иглата" и въобще - фините дейности.Както и малко жени се справят с физически по-тежките задачи,от там и деленето.
А не щото някой щял да дудне,да дели,да вменява и не нам си още кво..

# 972
  • Куциндрел
Зависи от човека. Аз не мога да шия и не искам, но бих се пробвала да пробия нещо с бормашина.
Тежки, леки неща за носене пак зависи от човека и здравословното му състояние. Хубавото е, че за подобни неща може да се ползва помощ отвън.
Живеем във времена, в които старите стериотипи вече се размиват и се оказва, че на мъжа няма да му паднат топките, ако избърше праха, забърка яйца за вечера или простре. Както и една жена може да смени кранчето на чешмата и подобни елементарни неща. Даже е възможно да изкарва и повече пари от мъжа си и това да не е проблем за тях, а само за разни ала Чинки.

# 973
Аз не притежавам игли и не се сещам за какво могат да послужат. Смятам, че не си кърпите старите чорапи и тениски, а за поправки има специалисти, нали?
Исках да кажа, че няма чисто женски дейности. За мъжките не споря.

# 974
Скрит текст:
Сирен, екстремните ситуации не са такава рядкост. Всъщност тогава си проличава човек, не в говоренето.
Трудно схващам за какво е цялата тая говорилня, че и намесването на някакъв период с отглеждането на новородено и малко дете като и аз-не-знам-каква-отправна-точка и за какво. За едното говорене може би.
Някъде на предната страница срещнах коментар, в който се сравнява неработещата жена с работеща за мижава заплата, че и двете опирали до парите на мъжа. Не ви знам представите за живот, нито представите за мижавост, но да речем, че с мижавото си възнаграждение жената може да се самоиздържа, а колкото до децата, те са създадени от двама, за да бъдат издържани от двама, така че не виждам как една работеща жена според вас опирала до парите на мъжа си....

Ми то и аз не знам кво си чела-недочела,но примерът който коментираш бе даден във връзка с това,че неработещата жена,може да изгуби парньора и поради липсата на работа ще увисне.Което е така разбира се,но и с минимална заплата,пак увисва.И никой не говори за сама жена,говори се за жена с деца в картинката.Мъртъв партньор,как ще си издържа децата?!?
....

Добре де, аз съм образована и интелигентна. Това ми е струвало време, усилия и немалки финанси на родителите ми. Мога и печеля добре, за чий да си стоя домА и да се вълнувам само от домакинската работа?!
Същото питах и аз някъде мноого назад. Толкова усилия и накрая да си седя у дома като съвременна Рапунцел и да чакам някой да ми даде пет лева, за да имам за кафе и сладолед на детето. Мерси съм.

"Някой",наричаш човекът който ти е съпруг и баща на детето?Странно..

П.п.Когато жената работи за мижави пари,нали пак до финансите на същия тоя "някой" се опира?
Каква е разликата?

Аз чета и дочитам. И обикновено знам какво коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт