За парите и семейството

• 52 243
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 230
А спокойно, едва ли ще ти се наложи да ходиш на интервюта, защото се плаща транспорт, дрехи, храна. Не е изгодно Wink

Аз съм имала предоволно срещи с фирми, които са подлагали на съмнение професионалните ми качества или са ми предлагали лоши условия само въз основа на това, че съм жена, потенциална и/или настояща майка. От едно интервю най-любезно си тръгнах по средата.

Като знаеш какво търсиш и какво предлагаш, не се налага да измисляш версии, за да прикриваш дупки, които са в нечии разбирания, но не съвпадат с твоята реалност.

# 1 231
  • Куциндрел
От Хепи обичам едни нудали с пилеедин и зеленчуци, нахранват ме и не струват 20 лева.
Ей сега хапнахме на Джиков, не е Хепи все пак, платихме за трима 35 лева - храна и напитки.
А най-харесвам кварталната метълска кръчма, готвят евтино и вкусно, има и готина музика. Ама на единдетето офисен планктон му дайноси кръчми, де го търсиш в Хепи.

# 1 232
Вашите деца са много глезени. Братовчедка ми в Хепи яде порцийка от най-евтиното хосомаки и упорито твърди, че й е любимо и я нахранва. И аз се съгласявам с нея и си поръчвам нещо за 20 лв.

# 1 233
От Хепи обичам едни нудали с пилеедин и зеленчуци, нахранват ме и не струват 20 лева.
Ей сега хапнахме на Джиков, не е Хепи все пак, платихме за трима 35 лева - храна и напитки.
А най-харесвам кварталната метълска кръчма, готвят евтино и вкусно, има и готина музика. Ама на единдетето офисен планктон му дайноси кръчми, де го търсиш в Хепи.
Може ли адреЗа на метълската кръчма на ЛС? Съвсем сериозно питам.То от ядене в Хепи всеки ден, ми се ще нещо така по-просташко 🤣🤣🤣.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 20:56 от TafTaf

# 1 234
Реално ми пука дотолкова, че може да имам примерно близки срещи с яйчарки, които са попили доктрината за активната и динамична не-домакиня. Но там решението е просто - не говориш за дупките, а за какво може да правиш.

Пфф..гледам тъпо,кимам с глава и се усмихвам вежливо..Нито говоря,нито слушам..Цар съм в имитирането на дейности. Whistling

# 1 235
Впрочем Еленна пита какво е заплащането в Jobrack - там е малко мъртвило сега, но позиции, свързани със съдържание, SEO и блогове варират между $1000 и 2,500 на месец фул тайм - не много за американски стандарт, но не и нищо като за източноевропейски. Видях и една за 20-30 часа на седмица, при 18 долара на час. Така че не е жълти стотинки. Не че няма и такива тип "последна цедка", но то всеки оттам бяга след първата поръчка за рейтинг. Впрочем мръсната тайна е, че някои американски писачи с високи цени аутсорсват и при това се опитват да е за супер ниска цена. Не знам снахата на Еленна каква позиция работи, но се надявам да избягва неща от типа content mills.

# 1 236
Нямам търпение да разбера кой какво,  къде и за колко пари ще обядва утре. О, то събота... язък Simple Smile

# 1 237
  • Куциндрел
Запази си въпроса за неделя.

# 1 238
По въпроса с гардероба. Лично аз от няколко години инвестирам в малко, но качествени добре изглеждащи дрехи, както за работа, така и за свободното време. Бонус е ако са с лесна поддръжка от материи, които могат да се перат у дома и не се мачкат, но е факт, че някои изискват само химическо чистене. На постоянна ротация имам 2 поли, 3 рокли, 6 сака, 3 панталона (костюми със 3 от саката), 5 различни блузи/ризи/туники, 3 меки сака тип жилетка, 3 шала, 2 чанти, 3 чифта обувки на токчета и това е. Дрехите повечето ми са в 3 цвята: черно, бяло, сиво. Имам и някои неща в синята гама, но не много. Пазарувам рядко и по малко. Някои схеми предлагат и доста по-малка бройка на дрехи, но не съм я постигнала, например: https://goo.gl/images/QZbGpn

# 1 239
  • София
Готино : )
И аз обичам неутрални цветове (е, и червенко, де) и класически кройки.

# 1 240
Аз на това му викам фаза "не'ам нерви да мисля какво да облека". Не знам дали е капсулен гардероб, но покрай децата изхвърлих доста неща. Срам-не срам, ама я карам на дънки и сиви тениски, а мъжът ми и той е фен на "20 еднотипни тениски на едро и дънки".

Скрит текст:
В напълно несвързан коментар, "идиоти с много пари" е добро работно определение за американци. Дори си избраха идиот с много пари за президент. Да наблюдаваш американците как въртят пари е нещо като да гледаш stunts и други простотии - невероятно изглежда, а от време на време има по някое изпълнение, което е WTF и epic fail. Освен това повечето са тренирани при подходящо убеждаване да отварят портфейла, така че просто трябва да овладееш 2-3 стратегии, с които момичетата-скаути им продават курабийки и сериозно, ама плащат...

# 1 241
  • София
По въпроса с гардероба. Лично аз от няколко години инвестирам в малко, но качествени добре изглеждащи дрехи, както за работа, така и за свободното време. Бонус е ако са с лесна поддръжка от материи, които могат да се перат у дома и не се мачкат, но е факт, че някои изискват само химическо чистене. На постоянна ротация имам 2 поли, 3 рокли, 6 сака, 3 панталона (костюми със 3 от саката), 5 различни блузи/ризи/туники, 3 меки сака тип жилетка, 3 шала, 2 чанти, 3 чифта обувки на токчета и това е. Дрехите повечето ми са в 3 цвята: черно, бяло, сиво. Имам и някои неща в синята гама, но не много. Пазарувам рядко и по малко. Някои схеми предлагат и доста по-малка бройка на дрехи, но не съм я постигнала, например: https://goo.gl/images/QZbGpn
Теб си те представям с леко матова кожа, големи очи и тъмна чуплива коса, затова си мислех, че имаш червено в гардероба....

# 1 242
Всъщност съм с много светла кожа и лесно се зачервявам от топлина, затова нямам НИЩО червено. Косата ми е къдрава, но не тъмна Wink

# 1 243
Сирената няма какво да се подиграва на Контесата (която дори няма как да й отговори). Ако двама души седнат в среден ресторант и хапнат две пици и по бира - 70 -80 долара не им мърдат. Ако се разпуснеш (супи, предястия, основно, десерт, кафе)и си с детето - 200 горе-долу. Но тук си има 15 % задължителен бакшиш (минимум).  Иначе около работата има виетнамски сандвичи, ливански шиш таук, китайско и прочее за 4-5 долара. И ранообразни китайски сладкиши. Най-изгодно от към пари е да се ходи на бюфет - плащаш 15-20 долара и ядеш на корем. Това обаче го правим веднъж годишно, защото намирам такова плюскане за  ненужно и вредно.

# 1 244
Сирената няма какво да се подиграва на Контесата (която дори няма как да й отговори). Ако двама души седнат в среден ресторант и хапнат две пици и по бира - 70 -80 долара не им мърдат. Ако се разпуснеш (супи, предястия, основно, десерт, кафе)и си с детето - 200 горе-долу. Но тук си има 15 % задължителен бакшиш (минимум).  Иначе около работата има виетнамски сандвичи, ливански шиш таук, китайско и прочее за 4-5 долара. И ранообразни китайски сладкиши. Най-изгодно от към пари е да се ходи на бюфет - плащаш 15-20 долара и ядеш на корем. Това обаче го правим веднъж годишно, защото намирам такова плюскане за  ненужно и вредно.

То и тук ако отида в ресторант и консумирам изброеното от теб 5 степенно меню,обяда ще ми отиде 50 лв ,а може и нагоре.
В заведение за бързо хранене - 15 кинта
Дюнери и прочее - 5 лв.

Общи условия

Активация на акаунт