За парите и семейството

• 52 229
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 260
Хепи имат сайт с меню за поръчки и цени.
В кръчметата с обедно меню около Руски паметник порцията е между 2.50 и 5.50 за 300 грама, зависи дали и колко месо съдържа. Супите са 2 до 3.50 лв. Десертите са около левче, питиетата също толкова, 200г салата е макс 1.50.
Не знам къде ядете обедно за 20 лв вие, като в центъра може буквално да се освини човек в рамките на 10 лв.

# 1 261
  • София

Не знам къде ядете обедно за 20 лв вие, като в центъра може буквално да се освини човек в рамките на 10 лв.

А, на тайни места- там се събират по интереси и заможност, като масоните.. Mr. Green

# 1 262
  • Куциндрел
Явно има някакви хайсусай фирми с култури където специално за тях мин 20 лева е обяда.
Аз не мога да изям храна за толкова пари на обяд.

# 1 263
Има дни, в които излизам за повече от час на обяд: ходя на разходка, някакъв друг вид движение, да свърша нещо, което ми се налага. Ходила съм да обядвам с детето понякога в училището и, но те много рано започват и не успявам често. Някои колеги ходят да си разходят кучета и т.н. Един ходи на плуване. Повечето дни, се сещам чак към 3, че не съм яла.
Някакви такива дълги обяди имаме само по работни причини с външни хора и ги плащам със служебната кредитна карта, част от бюджета са. Да кажем са веднъж или два пъти на месец.

# 1 264
  • София
Шарки, 20 лева ли е цената на един средностатистически обяд?
Ако ядем двама.

# 1 265
Какъв е този обяд за 20 лв.  и то всеки ден. Аз се храня предимно навън и рядко надминавам 20 лв. режийни (по сиреновия речник) на ден. Simple Smile

# 1 266
  • Куциндрел
Ей сега - двама възрстни и две деца   - сметка 40 лева. Явно не можем все още да я добутаме до висшата лига с 20ка на човек.

# 1 267
Тая тема взе да става като "Познавате ли масони?"  Joy
ВРеме е да вдигнете мизата - Кой дава 50 за обяд?

# 1 268
Аз пък се чудя какво е приемливото съотношение: цена на делничен обяд/дневно нетно възнаграждение?

# 1 269
Аз пък се чудя какво е приемливото съотношение: цена на делничен обяд/дневно нетно възнаграждение?
Не повече от 10%. Но чак толкова да издребняваме ми се струва глупаво. Ако днес изкарам 10 лв. цял ден на една баничка ли да карам, а утре ако изкарам 200 лв. да се тъпча с манджа за 20 лв. ли?
На мен обяда ми е между 3 и 4 лв. Винаги оставям по 5 лв.

# 1 270
Аз преяждам за 5 лв, колегите - за 10. За Варна, живота и кръчмите - или хубаво, или нищо 😀
Не обядвам, не от спестовност, много ми се доспива и домързява.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 22:23 от Дренка

# 1 271
В по-малък град от София за 20 лева се преяжда за двама души на обяд в заведение.

Миналата събота бяхме в Годеч с мъжа ми и детето, платихме крупната сума от 11 лв за: панирани сиренца /доста обилна и вкусна порция/, панер хляб, парче тирамису /солидно/, минерална вода, капучино, айрян и бира.

# 1 272
Алоууу !
Ям и дюнери на павето седнала, ям и в класни ресторанти.
Какво значение има ?

# 1 273
В по-малък град от София за 20 лева се преяжда за двама души на обяд в заведение.
Да в някоя кебапчийница ще преядеш. Може и в заведение от категория "манджи на самообслужване". Идеята беше, че имаш колеги с претенции, които те подтикват да ядеш в Хепи, а не че просто трябва да ядеш някъде на обяд за 20лв.

# 1 274
  • София
Да в някоя кебапчийница ще преядеш. Може и в заведение от категория "манджи на самообслужване". Идеята беше, че имаш колеги с претенции, които те подтикват да ядеш в Хепи, а не че просто трябва да ядеш някъде на обяд за 20лв.
Сума ти хора написахме, че нямаме подобни “колеги с претенции”. Самата идея лично на мен ми е смешна - да ме притиска някой да ям в точно определено заведение. Пращам го на майната му и отивам да обядвам където аз искам.

Общи условия

Активация на акаунт