За парите и семейството

• 52 145
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 530
В брак или не, ако съм във връзка, живеем заедно, имаме общо дете/деца и бюджетът ни е общ, не виждам как мъжът ще си купува жилище само на свое име. Така че Сирен, не си се поучила от първия път.

# 1 531
Инвестициите са друга работа. Но да си купи семейното жилище само за себе си, интересен мъж, няма спор. Сирен, не знам дали осъзнаваш на какъв риск си се подложила- без жилище, без спестявания, без собствени доходи, с нищожен опит на пазара на труда и с три деца. На практика си се оставила на късмета мъжът ти да се окаже свестен човек и да не изплиска легена на стари години. Макар че колко да е свестен един мъж, който си купува семейното жилище само за себе си...

# 1 532
Айде сега и да си осигуриш сама жилище или наеми от собствена инвестиция без да чакаш провайдъра било лошо. Ще припадна вече 🤣

# 1 533
  • Куциндрел
Второто пък може да го пишат общо, не се знае.

# 1 534
Мамсита, нали вече те бяха прибрали при първия брак, ама не се получи нещо?

Я ми припомни къде са ме прибирали при първия ми брак. Живеехме под наем, на неутрална територия.

LeClerc, споко, до старите години на мъжа все ще се оправя. Най-рисковият ми и тежък период беше преди 2 години - наистина с много малки деца, с умора и без идея каква ще е следващата стъпка. Но тези обстоятелства вече не са такива, така че поех си риска и спечелих, щото сега не съм без доходи и спестявания.

Иначе това не го броим за "семейно жилище", по-скоро за стартов имот и консуматив. Свърши си работата на тоя етап, сега се оглеждаме за следващата стъпка.

# 1 535
Инвестициите са друга работа. Но да си купи семейното жилище само за себе си, интересен мъж, няма спор. Сирен, не знам дали осъзнаваш на какъв риск си се подложила- без жилище, без спестявания, без собствени доходи, с нищожен опит на пазара на труда и с три деца. На практика си се оставила на късмета мъжът ти да се окаже свестен човек и да не изплиска легена на стари години. Макар че колко да е свестен един мъж, който си купува семейното жилище само за себе си...

По българското законодателство обаче предполагам, че ако се стигне до такъв катаклизъм, все пак Сирен би трябвало да може да го осъди за някакъв вид щети, пропуснати ползи и т.н. макар и да нямат брак?

# 1 536

По българското законодателство обаче предполагам, че ако се стигне до такъв катаклизъм, все пак Сирен би трябвало да може да го осъди за някакъв вид щети, пропуснати ползи и т.н. макар и да нямат брак?

Не може. Дори не може да остане в имота, докато децата са малки, ако мосю не благоволи.
Затова е добре да не се дърви много на майка си, ако наистина не е купила нищо на свое име.

# 1 537
Не, Еленна, по българското законодателство тя не би могла да претендира за нищо.

Сирен, ти май не схващаш опасността човек да бъде зависим за жизнено важни неща от друг човек.

# 1 538
Кое е по-опасно: зависимост от провайдър къде да се живее или зависимост от прищевките на офисен планктон къде да се обядва?

# 1 539
Зависимостта от провайдъра не включва само въпроса къде да се живее, а как и дали изобщо да се живее.

# 1 540
В живота си сме били зависими и ще бъдем зависими все някога. Само в едни години човек може да е 100% независим. Впрочем има доста ситуации, в които животът ни зависи от друг. Не мисля, че няколко години гледане на деца са били чаак такъв риск. Риск е ако жената няма никаква професия, никакъв опит, и остане у дома 30 години. При мен ще е трудно, но няма да е някакво невероятно и непреодолимо трудно.

LeClerc, намекваш, че мъжът ми е насилник и утре може да ми отиграе сцена от Отело, ако го издразня? Щото теренът е негов?

Еленна, зависимост от шеф, който може много по-бързо от провайдър да ти резне парите до нула.

# 1 541
Рядко някоя жена е толкова зависима от провайдъра си. Често проблема е най-вече в главата й. Иначе винаги има измъкване, но не всяка жена иска да рискува, а и не й се променят драстично фактите от живота и т.н.

# 1 542
  • София
Зависимостта от провайдъра не включва само въпроса къде да се живее, а как и дали изобщо да се живее.
Не, Еленна, по българското законодателство тя не би могла да претендира за нищо.

Сирен, ти май не схващаш опасността човек да бъде зависим за жизнено важни неща от друг човек.
Именно.
И според мен, както и според другите тук, е поет твърде голям риск. Странен мъж..жена му ражда две деца, той си купува жилище само на свое име.

Сирен, шефката и да ми ''резне'' парите, ще намеря друг(а). Свестни мъже обаче не се намират под път и над път.

# 1 543
Отело е бил ревнивец. Между другото.

Смело е да се твърди, кога е било най-трудно, ако пътят още не е изминат целия и не се знае, какво може да ни чака. Нали животът непрекъснато се менял...

# 1 544
Аз 100% зависима с 0.00 лева доход и 0.00 спестявания никога не съм била. Имало е месеци с много ниски, но не нулеви доходи. Нито съм без професия, нито без работа, нито без възможности към дадения момент. Но да, определено имаше моменти, в които съм разчитала на това мъжът да е основният печелещ.

Общи условия

Активация на акаунт