Перилни препарати и омекотители – 57

• 57 456
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте!

Взех днес от Lidl промоционален Ariel за 80 пранета и забелязах, че бутилката е леко казано незапълнена. Та искам да ви попитам, това нормално ли е?

Не съм прал с него, не съм отливал, не съм го и отварял. Прибрах се от магазина и случайно забелязах, че бутилката не е пълна. Произведен е в Франция на 19 март тази година и не е стар.

Постът ми е, нещо като предупреждение. Гледайте внимателно, защото тези "промоции" могат да ви излязат по-скъпо. Явно служителите крадат, отливат си и след това, дори не си правят труда да долеят вода, че да не са така явни мизериите, които вършат.

# 361
Пишете до лидл.

# 362
Нищо необичайно. Не е отливано, просто производителят ползва еднакви бутилки за различен брой пранета, затова не е пълна догоре. Ако беше за 100 - 120 пранета, щеше да е по-пълна. Освен това, тези са стария дизайн бутилки, когато дозата беше 75 мл. Сега е 50 мл, количеството гел е по-малко, бутилката е по-празна.

# 363
Здравейте,
случайно да знаете защо омекотителя COCCOLINO го няма вече в Кауфланд, има само от малките Intense, които не ми харесват. Смениха му опаковката и вече от няколко месеца го няма. Има някой друг малък магазин с новата опаковка, където все още се намира, но сякаш аромата вече не е същия.

Скрит текст:

https://money.bg/business/kaufland-spira-da-prodava-chast-ot-pro … rgovski-spor.html

Зaceгa нa бългapcĸия пaзap щe бъдe пpeĸpaтeнo пoвтopнoтo зapeждaнe нa 16 apтиĸyлa oт мapĸaтa oмeĸoтитeли Сосоlіnо

# 364
Нищо необичайно. Не е отливано, просто производителят ползва еднакви бутилки за различен брой пранета, затова не е пълна догоре. Ако беше за 100 - 120 пранета, щеше да е по-пълна. Освен това, тези са стария дизайн бутилки, когато дозата беше 75 мл. Сега е 50 мл, количеството гел е по-малко, бутилката е по-празна.

Ако имам път към Lidl до края на промоцията, ще светна с телефона да видя и другите бутилки, до каква степен са пълни.

# 365
  • Русе
Аз, от днес вече минах на юмош лилия и лотос. Съжалявам че не съм го пробвал по рано, с перос само съм се залъгвал, оказа се че юмош е много по хубав. Но ароматът му е малко силничак за мен, получих главоболие от него. Гес, един въпрос към теб, предлагам че ти ще ме светнеш по въпроса. Юмоша дали ще си пасне с персила? Тоест имам предвид като комбинация. На опаковката пише че най добре е с омо, но тук в нашия район няма къде да го намеря това омо. Понеже аз живея на село, и най близкият град ми е на един час път, а на мен не ми се бие един час път, и не ми се гори гориво само заради един прах.
По колко омекотител слагаш? Аз винаги слагам по 1/2 капачка за 5-6 кг пране, максимум 2/3 капачка за малко по-пълна пералня. В никакъв случай ароматът не е силен.
За бяло пране комбинирам Юмош портокалов цвят с Омо, но за цветното Юмош, който и ти ползваш с Персил. Добре се получава комбинацията.

# 366
Аз, от днес вече минах на юмош лилия и лотос. Съжалявам че не съм го пробвал по рано, с перос само съм се залъгвал, оказа се че юмош е много по хубав. Но ароматът му е малко силничак за мен, получих главоболие от него. Гес, един въпрос към теб, предлагам че ти ще ме светнеш по въпроса. Юмоша дали ще си пасне с персила? Тоест имам предвид като комбинация. На опаковката пише че най добре е с омо, но тук в нашия район няма къде да го намеря това омо. Понеже аз живея на село, и най близкият град ми е на един час път, а на мен не ми се бие един час път, и не ми се гори гориво само заради един прах.
По колко омекотител слагаш? Аз винаги слагам по 1/2 капачка за 5-6 кг пране, максимум 2/3 капачка за малко по-пълна пералня. В никакъв случай ароматът не е силен.
За бяло пране комбинирам Юмош портокалов цвят с Омо, но за цветното Юмош, който и ти ползваш с Персил. Добре се получава комбинацията.

Ами слагам по половин капачка, а когато са повече дрехите слагам цяла капачка. Но на днешните две пранета по половин капачка, но този път съвсем съвсем слабо се усеща ароматът. А юмош нощна магнолия и теменужка дали ухае хубаво? Аз много харесвам аромат на теменужки. И орхидея и сандалово дърво искам да купя, защото мама много харесва сандалово дърво, но този път нямах избор, защото тук имаше само три броя и то само сини. А по другия въпрос с спрея, ще направя това което ме посъветва Гес

# 367
  • Пловдив
О това ,че бутилката не е пълна до горе е нормално.Повечето прахове течни вече са така.Взимала съм немски,английски и италиански от различни места явно е тенденция или някакво изискване към производителите.

# 368
О това ,че бутилката не е пълна до горе е нормално.Повечето прахове течни вече са така.Взимала съм немски,английски и италиански от различни места явно е тенденция или някакво изискване към производителите.
Вече обясниха (за пореден път) защо е така, прочетете.
Течен прах няма! Има течен перилен препарат и прах за пране.

# 369
  • Русе
ismailyk, след портокаловия цвят, теменужката ми е вторият любим Юмош. Синия го купих и аз от немай-къде.
Сега се сещам и друго да споделя. Синия си го взех от Ловеч от едно магазинче, което внася турски препарати, белия т.е портокаловия от Одрин. Синия е като вода, а белия е много по-гъст. Може пък и затова да не мирише толкова силно при мен Grinning
Това с непълната бутилка ми се е случвало с шампоан Елсев преди години, пак от това магазинче с турските стоки. Върнах се в магазина да питам защо така. Продавачката каза, че всички бутилки са така и понеже шампоана е вече 650 мл. вместо 700 мл. най-вероятно използват старите бутилки. Следващата партида вече беше в по-малки бутилки, пълни до горе.

# 370
ismailyk, след портокаловия цвят, теменужката ми е вторият любим Юмош. Синия го купих и аз от немай-къде.
Сега се сещам и друго да споделя. Синия си го взех от Ловеч от едно магазинче, което внася турски препарати, белия т.е портокаловия от Одрин. Синия е като вода, а белия е много по-гъст. Може пък и затова да не мирише толкова силно при мен Grinning
Това с непълната бутилка ми се е случвало с шампоан Елсев преди години, пак от това магазинче с турските стоки. Върнах се в магазина да питам защо така. Продавачката каза, че всички бутилки са така и понеже шампоана е вече 650 мл. вместо 700 мл. най-вероятно използват старите бутилки. Следващата партида вече беше в по-малки бутилки, пълни до горе.

Именно. И на мен ми се стори много рядък за силно концентриран. Следващия път ще купя от Турция, да видим дали ще има разлика

# 371
Гъстотата няма отношение към това колко е концентриран. За какво ви е гъст омекотител да ви остава в чекмеджето?

# 372

Именно. И на мен ми се стори много рядък за силно концентриран. Следващия път ще купя от Турция, да видим дали ще има разлика

Това, дали е рядък или гъст едва ли има значение. Взех наскоро Persil Premium Gel Color, на вид значително по-рядък от класическия Ariel Color, но се оказа значително по-концентриран. Дозировката и гъстотата му е, като на класическия Персил, но много по-трудно се изплаква. Без активиране на допълнително изплакване или допълнително вода, остава пяна по маншона на пералнята.

# 373
Аз от темата минах на прахове, обаче сега от промоцията в Лидл си купих гел Формил актив концентрат. Вече три пъти прах с него, дори вчера нещо обърках програмите и изпра едно яке и полари за 14 минути. Направо съм очарована. И от аромата, и от изпирането. В заблуда ли съм, че е добър ?

# 374
Как ще си в заблуда? Отличен е! Откакто излистиха праха Формил, този е единственият перилен в Лидл, който си заслужава. А, и капсулите, как ги забравих.

Общи условия

Активация на акаунт