Перилни препарати и омекотители – 57

• 57 004
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Една нова хавлия пусна...
Ще купя Ариел, че пробвах с Денк мит и греда.

# 181
Някой чувал ли е за продукт на Ариел, който е на индивидуални дози, слага се в барабана на пералнята, най-вероятно е за бяло пране или пък за упорити петна и не е 3в1 подс?

Някъде в България могат ли да се поръчат тези https://www.orderyourdosingdevice.com/en-GB/Order/CountryList

# 182
За постигане на омекотяващ ефект без омекотители (класически) - сода бикарбонат ли се слага и в коя част?

Не се слага нищо в никоя част, най-малкото сода. За омекотяване без омекотители, гладете дрехите с повече пара. Освен, че омекотява тъканите, спомага и за повишаване на хигиенното качество на дрехите.

# 183
По повод содата се сетих, че отдавна, отдавна, когато нямаше Бг.мама и пералните ни бяха или Перла или Татрамат, се разпространяване мнение, че за по-бяло пране се слага пургатив. Ами да си призная слагах 2-3 пъти. Разлика не видях, дрехите не успях да повредя. Та днес се сетих за това ми приключение и потърсих в Интернет що за състав е имало лекарството, но "онзи" пургатив не съществува или се подвизава под друго име. Та ми е интересно ако някой знае нещо по въпроса.

# 184
  • have faith and be patient ..
аз слагах по 1-2 супени лъжици сода в отделението за прах , когато голямата хвана гъбички на ноктите на 2 г. .. педиатърката ми каза , че било хубаво за чорапки и обувки ако пера .. то айде бельото се пере на поне 60 градуса , но обувките ...? сега вече си купувам дезинфектант и наливам от него де , ако има проблем или профилактично на няколко месеца ,на дрехи и обувки които пера на по 30-40 градуса ..

# 185
Някой чувал ли е за продукт на Ариел, който е на индивидуални дози, слага се в барабана на пералнята, най-вероятно е за бяло пране или пък за упорити петна и не е 3в1 подс?

Някъде в България могат ли да се поръчат тези https://www.orderyourdosingdevice.com/en-GB/Order/CountryList
   За дозатори гледах,ако не се лъжа в ДМ.За Ариел ,какво имаш предвид отделни дози ?Аз съм ползвала във вид на таблетка,за бяло.Слага се в барабана.Много е хубав,турски и беше скъпичък.

# 186
В dm са пуснали прах за цветно на denkmit - уж с по-интензивен аромат. След изпиране на 40° моето пране не миришеше на нищо.

# 187
  • София
Купих за черните дрехи /за проба/ течен Савекс платинум. Е, няма да повторя! Ароматът му е като на евтин старовремски сапун, според мен.

# 188
  • София
Купих за черните дрехи /за проба/ течен Савекс платинум. Е, няма да повторя! Ароматът му е като на евтин старовремски сапун, според мен.
Савекс платинум няма за черни и тъмни.

# 189
  • София
Не съм уточнила - черните дрехи пера с течен за цветно.

# 190
  • have faith and be patient ..
То това препарат за черно и тъмно нали се оказа, че е мит - обикновен Течен за цветно,или аз бъркам?

# 191
В dm са пуснали прах за цветно на denkmit - уж с по-интензивен аромат. След изпиране на 40° моето пране не миришеше на нищо.
То на нищо да мирише-хубаво. Преди се оплаквах, че ми мирише на химикал някакъв. Сега има ли такава миризма?

# 192
Редовният за цветно при мен има лека и приятна миризма, но то явно всеки различно го усеща, като чета тук мненията Simple Smile

# 193
По повод содата се сетих, че отдавна, отдавна, когато нямаше Бг.мама и пералните ни бяха или Перла или Татрамат, се разпространяване мнение, че за по-бяло пране се слага пургатив. Ами да си призная слагах 2-3 пъти. Разлика не видях, дрехите не успях да повредя. Та днес се сетих за това ми приключение и потърсих в Интернет що за състав е имало лекарството, но "онзи" пургатив не съществува или се подвизава под друго име. Та ми е интересно ако някой знае нещо по въпроса.

Активната съставка в класическия Пургатив се нарича фенолфталеин. В налитичната химия се използва като основен индикатор, в алкална среда се оцветява във виолетово. Почти не се разтваря във вода. Общо взето-бабини деветини...

# 194
Вярно, че бабини деветини. Ама се разтваря, защото водата ставаше розовейна, без да се отрази после на дрехите.

Общи условия

Активация на акаунт