За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 159
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, честита баба Марта! Пожелавам ви много здраве, щастие и любов!
Пиша ви с въпрос относно пъпна херния. Дъщеря ми когато беше на 1 месец и половина ми казаха, че има малка пъпна херния (аз мисля, че си е още от раждането) и слагахме лепенки близо месец и малко. Днес я свалих, обаче не мога да преценя дали да продължавам с лепенките за пъпче. Какво е вашето мнение?
П.П. Малката не е от ревливите бебета и най-рано във вторник ще посетим педиатъра. И още нещо - не можах да открия как да поставя снимката в скрит текст, затова се извинявам, ако нарушавам правилата или нещо друго.

# 61
Таня, изглежда наред. На сина ми се прибра от само себе си, сложихме лепенка два пъти и двата пъти му се надигнаха огромни мехури. И така го оставихме. Повечко по корем и се прибра. На мен ми се струва, че и при вас няма нужда от повече лепенки.

# 62
И на мен ми изглежда нормално пъпчето. Но нека лекар да каже, не е толков далеч вторник.

# 63
Нормално и добре изглежда.Моят го оперираха на 2 месеца,но от ингвинална и съм в една група във фейса точно за бебешки хернии.Пъпните са доста издути и си личи когато е излязла,при твоето изглежда че се е прибрала окончателно.Идете във вторник да я видят за ваше успокоение.

# 64
Здравейте, бебето ми е на 6 месеца, но не виждам да има на рамото белег от БЦЖ-то. Дали аз не виждам добре или е нормално , знам ли 🤷🏻♀

# 65
Мисля, че е нормално, на 7 месеца се проверява дали има белег от БЦЖ, ако няма май се драскаше и ако е отрицателна тогава се слага. Нещо такова беше, но да не те излъжа. А аз искам да попитам на 26.02 слагахме пентаксим и синфлорикс и ми дадоха час за 26.03 да правим за хепатита, но някъде бях чела, че трябва да има най малко 30 дни от ваксина до ваксина пък сега като ги преброих ще са 28, та въпроса ми е проблем ли е като са 28 дни ..дали да я забавя малко.

Честита баба Марта на всички да са ни живи и здрави бебоците и ние покрай тях.

# 66
Забави я за твое спокойствие, иначе хепатитната само по себе си не е нищо особено, в смисъл не прави реакции, не е тежка.

Моето бебе няма белег от БЦЖ. Трябва да го водя в ТУБ диспансера, но все някой е болен и сме изостанали много.

# 67
  • Варна
Скоро моя близка ме пита за тази месечна пауза между ваксините и четох листовката на ваксината, която предстоеше при тях, пишеше не по-малко от 4 седмици, което е 28 дни. Но не можах да разбера за коя ваксина е питането, аз гледам от тук имунизационния календар, като натиснеш върху името на ваксината, се отваря листовката, вътре пише.
https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

# 68
  • В страната на мечтите
Нашата педиатърка винаги казва 4 седмици между ваксините, така пише и в имунизационния паспорт.

# 69
И нашата държи на 4 седмици.

# 70
Момичета, смятате ли, че е добра идея да прекараме уикенд в Банско с бебета на 5 месеца, предвид заболелите от морбили в Благоевградско? Имаме резервация отдавна, но малко ме достраша...

# 71
Момичета, смятате ли, че е добра идея да прекараме уикенд в Банско с бебета на 5 месеца, предвид заболелите от морбили в Благоевградско? Имаме резервация отдавна, но малко ме достраша...
Аз не бих рискувала, честно казано. Уикенди ще има и други.

Честит празник!

# 72
Морбилито не би ме спряло. Все пак няма да се навирам в ресторанти, кръчми и магазини с бебето, нали? Ама точно на толкова водих и дъщеря ми през ноември. От София до Банско спа по някакво прекрасно стечение на обстоятелствата. Но на връщане се прибирахме четири часа с постоянен рев и спирания. После цял месец никъде не мърдахме, докато се съвзема. Сега не знам и какво бебе ти се е паднало. Моето обожаваше да пътува. Ама му мина резко меракът Joy

# 73
И аз не бих отишла. Лятото не отидох в Гърция, защото Кантарджиев каза, че има морбили в някои части. На здрава глава бинт не слагай. ✌🏻

# 74
Много зависи къде ще сте в Банско. В самостоятелна къща само за компанията и без изхранване в механи бих отишла. В хотел с много хора не бих.

Общи условия

Активация на акаунт